Tak sa s vami podelim o moje trapenie.
Asi sa pripisem k malemu percentu ludi, ktorym skapal disk Hitachi kupoval som ho ako jeden z doporucovanych a spolahlivych a prezil len nieco cez rok. Snad pojde reklamovat. Jednu dobu zacal cvakat a naslednu uz ani nenabehol win. Po komplet formate este nabehol, ale este pri instalnuti win a nasledujucom spusteni zacal cvakat a zas exol
Omg mam PC ani ne tri roky a uz je to druhy disk dead. A zdroj to musi utiahnut - Chill 400W .
Je to len mojim stastim, alebo moze byt aj iny faktor?
CPU: Ryzen 5 5600X, MB: MSI MPG B550 Gaming plus, RAM: 2x16GB Patriot Viper Steel DDR4 3600 Mhz, GPU: XFX Speedster QICK 319 RX6750XT CORE, Monitor: HP OMEN 27q, HDD: Seagate Ironwolf Pro 4TB, M2: Samsung 970 Evo plus 1TB, Crucial P5 plus 2TB SSD: Apacer Panther AS350 512GB PSU: Corsair RM850X Gold, Case:Fractal Define S, NET:Orange FiberNet 500Mb, OS: Win 10 pro 64
Fuuuu, nepotesi. Poznam ten pocit... clovek chce mat uz konecne pokoj a naraz bum. Ale mali by ti ho vyreklamovat. Dufam, ze ked prvy krat zacvakal, tak si si stihol zalohovat data.
erik napísal:ako disk zacvaka? este som sa s tym nestretol... mozno keby si ho nejako chladil tak mu predlzis zivotnost
Cvakanie sposobuje aretacia hlaviciek, urcite ho poznas, je to presne ten zvuk ako keD sa disk parkuje pri vypinani, resp. rozbieha pri zapnuti PC
S tou teplotou mas zcasti pravdu, lebo nadmerna aretacia hlaviciek moze byt dosledkom teplotnej roztaznosti platni, ktore pri vyssich teplotach robia to iste ako zeleznicne kolajnice v lete - roztahuju sa.
Na druhej strane, podobne symptómy sa vyskytuju aj pri vypadkoch napajania (napr. v dosledku studeneho spoja alebo zleho kontaktu v napajacom konektore).
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.
No problem s teplotou to nebol - rovne pred tymto hdd som mal jeden glacial silent blade 80x80 ktory odsaval vzduch dalej do casu a tam sa nekumuloval, ale ho dalej sal 1x AC TC PRO, 1x Glacial Silent Blade 80x80 a proste este zopar dalsich chladicov sa staralo o to, ze case mal v poho teploty.
To napajanie tiez neviem, moze byt tak pol roka co som kupit Chill 400W, tam chyba nebude, leda v disku a to uz je len na reklamaciu.
Nastastie data som zalohoval - po skusenostiach s tym predchodzym dead diskom som hned zabehol k susedovy a hodil takmer vsetko k nemu hned po formate. To som este nevedel, ze este ten den skape zas. Zaciatkom tyzdna idem do sharku reklamovat, drzte mi palce inac budem vazne smutny
BTW: malo to aj male bezvyznamne plus. Kedze som nezabijal cas pri kompe, stihol som si vyrezat pekne do bocnice okienko a supnut tam plexi
CPU: Ryzen 5 5600X, MB: MSI MPG B550 Gaming plus, RAM: 2x16GB Patriot Viper Steel DDR4 3600 Mhz, GPU: XFX Speedster QICK 319 RX6750XT CORE, Monitor: HP OMEN 27q, HDD: Seagate Ironwolf Pro 4TB, M2: Samsung 970 Evo plus 1TB, Crucial P5 plus 2TB SSD: Apacer Panther AS350 512GB PSU: Corsair RM850X Gold, Case:Fractal Define S, NET:Orange FiberNet 500Mb, OS: Win 10 pro 64
Thief Asi nema zmysel to riesit. Takto 'ex-post' sa uz aj tak neda spolahlivo zistit, co bolo pricinou toho ze Ti ten disk odisiel. Vzdy je sanca, ze chytis jeden z tych vadnych kusov co su (aspon statisticky) v kazdej vyrobenej serii
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.