Spájanie objemných mkv súborov
- sendy plankton
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Júl, 2011, 02:49
Spájanie objemných mkv súborov
Ahojte,
potrebujem spojiť zopár 20-30 gb súborov do jedného. Ide o súbory s kódovaním matroska, ktoré obsahujú aj hardsub titulky. Snažil som sa hľadať na googli aj tu na fóre no nič som nenašiel. Programy ako Sony Vegas Pro mi s tým pomôcť nechcú. Nejaké nápady ?
potrebujem spojiť zopár 20-30 gb súborov do jedného. Ide o súbory s kódovaním matroska, ktoré obsahujú aj hardsub titulky. Snažil som sa hľadať na googli aj tu na fóre no nič som nenašiel. Programy ako Sony Vegas Pro mi s tým pomôcť nechcú. Nejaké nápady ?
moja mašina: Lenovo IdeaPad Y560
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Re: Spájanie objemných mkv súborov
neviem presne ako to chces urobit, ale do istej miery by ti mal byt schopny pomoct MKVtoolnix (MKVmerge).
Desktop
Spoiler: ukázať
- sendy plankton
- Nový používateľ
skúsil som ten program a neviem či som niekde urobil chybu, pretože to vyzeralo celkom dobre-novovzniknutý súbor veľkosťou odpovedal- ale keď som spustil video tak zo začiatku síce všetko fičalo až kým som nedošiel k prelomu súborov. Od tejto hranice nešlo ani video, ani audio len čista čierna obrazovka bez známky života, pričom odpočet videa išiel ďalej. Skúsim sa s tým ešte pohrať, každopádne ďakujem za radu.
Myslel som či niekto nepozná program na mixovanie videi, ktorý sa kamaráti aj s .mkv. Tam by to teoreticky ísť malo.
Myslel som či niekto nepozná program na mixovanie videi, ktorý sa kamaráti aj s .mkv. Tam by to teoreticky ísť malo.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
MKVmerge by to mal vediet, skus najnovsi/alebo starsi (tie novsie mne osobne vobec nevonaju koli bugom)...popripade tsMuxer, no ten vie urobit vysledne subory len m2ts, ts, avchd a BD.
- sendy plankton
- Nový používateľ
Skúsil som najnovší MKVmerge aj staršie verzie, stále rovnaké symptómy ako som popísal vyššie. Ohľadom toho m2ts formátu- je možné aby som už urobený Blu-ray rip do mkv znova konvertoval späť na blu-ray s pôvodnou kvalitou? Pride mi to ako utopia
- sendy plankton
- Nový používateľ
/edit:
tsMuxer mi nechce otvoriť súbory o takejto veľkosti
Keby som to konvertoval na klasicky .avi format, spojil a potom spať nakonvertoval do mkv stratil som kvalitu?
tsMuxer mi nechce otvoriť súbory o takejto veľkosti
Keby som to konvertoval na klasicky .avi format, spojil a potom spať nakonvertoval do mkv stratil som kvalitu?
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Co sa tyka MKVmerge a tsMuxeru, tak su to vsetko muxery, nie encodery, cize mozes si cez ne konvertovat na lubovolne vysledne subory a ziadny pokles kvality tam nebude (ovsem ak nedas napr. spolu s muxovanim aj konverziu zvuku z DTS HD MA na cisto DTS...tam uz zvuk bude znehodnoteny "iba" do DTS , alebo zmenis bitrate videa v nastaveniach)
Ak kontajner prezenies inym softom, ako muxerom, a urobis z neho avi, tak je mozne ze pokles kvality obrazu tam bude (zalezi od softu).
Snad som to napisal zrozumitelne
P.S: vyskusaj kazdy subor jednotlivo preblafnut cez mkvmerge a vystupny subor daj m2ts (jednoducho to prepis) a potom ich vsetky nahadz do tsmuxera a muxni ich dokopy. No to je len taky vystrel do prazdna. Ja som mal v minulosti tiez podobny problem, ze mi tsmuxer nechcel zobrat velke mkv, no uz si nepamatam ako som to vyriesil. Snad si spomeniem
Ak kontajner prezenies inym softom, ako muxerom, a urobis z neho avi, tak je mozne ze pokles kvality obrazu tam bude (zalezi od softu).
Snad som to napisal zrozumitelne
P.S: vyskusaj kazdy subor jednotlivo preblafnut cez mkvmerge a vystupny subor daj m2ts (jednoducho to prepis) a potom ich vsetky nahadz do tsmuxera a muxni ich dokopy. No to je len taky vystrel do prazdna. Ja som mal v minulosti tiez podobny problem, ze mi tsmuxer nechcel zobrat velke mkv, no uz si nepamatam ako som to vyriesil. Snad si spomeniem
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
konverziou kvalitu jasne ze stracas, sak su to vsetko stratove formaty. Nic nekonvertuj.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- sendy plankton
- Nový používateľ
Vďaka všetkým... Skúsil som streliť do prázdna a vyšlo to Kyselinka si môj hrdina
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Ano, zle som napisal, mal som na mysli, ze si cez ne moze muxovat, nie konvertovatshiro napísal:konverziou kvalitu jasne ze stracas
@sendy plankton: obcas aj strielat sa oplati