Satao, esata, interny disk

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Ricsie
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 16. Máj, 2012, 13:47

Satao, esata, interny disk

Príspevok od používateľa Ricsie »

Zdravim, stary pocitac mi zlihal ostal mi notebook, ale zo stareho mi ostal 2tb 3.5 harddisk seagate barracude, rozmyslam ako ho spojazdnit a pripojit k thinkpadu,

Staci kupit sata to esata kabel? len neviem ci netreba aj nejaky napajaci zdroj pre ten harddisk a ak hej tak ako ho pripojit a aky a ako :-D nejak mi dochadzaju napady, rozmyslal som nad boxom a je to velmi drahe, momentalne som mal neurekom vydajov a investovat 25e do boxu je to posledne co teraz by som chcel. Ale ked nieje ina moznost tak mi aspon nejaky box poradte co je na usb a neobmedzena hdd velkost

Dakujem
Používateľov profilový obrázok
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Re: Satao, esata, interny disk

Príspevok od používateľa AmOK »

eSata kabel ti nestaci a neviem, ci vobec ten book ma eSata konektor. :D
Potrebujes aj napajanie pre ten HDD 12V + 5V, co z notasa budes vytahovat tazko..
Externy box je najjednoduchsie riesenie, mam podobny, starsi model od tej firmy a funguje bez problemov. Pripadne si vygoogli (toto nie je nakupna poradna), ale bacha, aby mal podporu pre 2TB disk, prilozeny adapter, alebo aby si nekupil nejaky lacny, stary box na ATA disk! ;)
http://www.fantec.de/html/en/3/artId/__ ... ticle.html
http://www.agem.sk/produkt/fantec-fanbo ... 51612.html
Ricsie
Nový používateľ
Nový používateľ

diky moc, tad tym fatecom som aj rozmyslal, len potom ma napadlo nieco s tymi kablami kedze mam na notbuku esata, tak som spekuloval cy by sa s tym nieco lacnejsie nedalo vymysliet :-) ale ta cena za fantec je solidna. diky
Používateľov profilový obrázok
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa AmOK »

Ak tam mas eSata konektor, kazdopadne by si potreboval externy adapter so stabilizovanym napatim 5/12V + napajaci konektor na disk + eSata kabel a to ta vyjde asi drahsie nez kompletny usb box.
Jedine, ze by si bol kutil a doma vyhrabal 20-25W trafko, konektor odstrihol z pokazeneho zdroja + par suciastok na stabilizaciu tych napati.. :)
Ricsie
Nový používateľ
Nový používateľ

Nebudem radšej špekulovať, potrebujem to mat stabilné aby sa to mohlo aj prenášať, ten box je asi najlepší nápad, diky este raz :-)

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"