kúpa NB
kúpa NB
Zdravím,
prosím vás potreboval by som poradiť s kúpov NB, využívať sa bude najmä na hry/filmy čiže potrebujem poriadnu grafiku + budem ho pravdepodobne často prenášať takže konšľtrukcia by mala byť tiež dobrá.... Cenové rozhranie je 700€ +- 50 € ...
Vopred ďakujem
prosím vás potreboval by som poradiť s kúpov NB, využívať sa bude najmä na hry/filmy čiže potrebujem poriadnu grafiku + budem ho pravdepodobne často prenášať takže konšľtrukcia by mala byť tiež dobrá.... Cenové rozhranie je 700€ +- 50 € ...
Vopred ďakujem
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Re: kúpa NB
http://www.alza.sk/acer-aspire-v3-571g- ... 332996.htm
lepsiu grafiku v takej cene asi nenajdes, ani procesor (ale najst ho mozes bezne aj v inych notebookoch), sam so ho pred par dnami kupil a zatial sa nemozem zatial povedat jedno krive slovo (ale tak, ziadnu narocnejsiu hru som tu este neskusal, nie je cas). Ak by si mal nieco proti Aceru, popripade chces nieco konstrukcne lepsie postavene, tak asi Lenovo Z580 Metal, no budes sa musiet uspokojit s horsou grafikou.
lepsiu grafiku v takej cene asi nenajdes, ani procesor (ale najst ho mozes bezne aj v inych notebookoch), sam so ho pred par dnami kupil a zatial sa nemozem zatial povedat jedno krive slovo (ale tak, ziadnu narocnejsiu hru som tu este neskusal, nie je cas). Ak by si mal nieco proti Aceru, popripade chces nieco konstrukcne lepsie postavene, tak asi Lenovo Z580 Metal, no budes sa musiet uspokojit s horsou grafikou.
Desktop
Spoiler: ukázať
Našiel som celkom pekné LENOVO http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z580- ... 330066.htm , len neviem či sa oplatí za tú cenu a či je v tej cene top... ??
- filuS
- Používateľ
staci pozriet na graficku a hned vidiet, ze to nie je top v grafickom vykone v danej cenovej kategorii.
Desktop
Tak a teda niečo lepšie v tej cene ?
- filuS
- Používateľ
Vykonovo je na tom najlepsie ten Acer, o par prispevkov vyssie mas na neho odkaz. Ak chces to Lenovo, tak "ziskas" horsiu grafiku a lepsie vyhotovenie (a mozno nejake minor rozdiely ako velkost disku a 6gb vs 8GB ram). Rozdiel medzi tym Z580 modelom, co si nasiel a tym, co som postol ja, spociva v procesore (a to, ze tam nemas predinstalovany OS). No nemyslim si, ze je to rozdiel hodny 150e (v hrach ta bude skor obmedzovat graficka karta ako CPU). Rozhodnutie je na tebe, no Acer je top, co sa tyka grafickeho vykonu (vdaka GT640M).
Desktop
No tak dajme tomu, že by som si zobral ten acer... ty si spomínal, že ho máš ... prenášaš ho ?? konštrukčne je na tom ako ?? ...a ako značka Acer, nekazí sa ?
- filuS
- Používateľ
Mam ho od utorka, cize ak neratam to, ze som ho bral z KE do PO este v originalnej krabici a zapecateny, tak som ho este neprenasal. A neplanujem s nim chodievat von viac ako raz tyzdenne. No nevyzera nijak krehko, aspon o nic krehkejsie ako ostatne booky v rovnakej kategorii. Co sa tyka znacky Acer, tak pocul som vselico o ich spolahlivosti, no ja to beriem s rezervou. Pri notebookoch riesim skor konkretne modely a nie znacku, niektore booky su viac vydarene, ine zas nie. Ja som donedavna pouzival Acer z rady Extensa, drzi mi uz 3 a pol roka a so samotnym bookom nie su problemy (na druhej strane, nabijacka sa odpalila na druhy den od rozbalenia, ale hned sa vymenila a bolo dobre), a to som s nim chodieval 2-3x do tyzdna do skoly. Podla mna kazdy book nieco vydrzi ak sa s nim jedna aspon trochu s respektom.
Desktop
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Ak chceš nb. na hry,tak sa poobzeraj aj po 17,3 veľkosti:http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g780- ... 342943.htm
Procák rovnaký,grafika horšia len o kúsok,čo reálne pri hrách nespoznáš,väčšia ram,väčší hdd a hlavne je to Lenovo,čo je záruka najvyššej kvality,nič proti Aceru tieto nové verzie už nemajú nálepku šrotov a ich kvalita išla hore.
Cenove je to rovnako akurát Lenovo má o pol kila viac.
Procák rovnaký,grafika horšia len o kúsok,čo reálne pri hrách nespoznáš,väčšia ram,väčší hdd a hlavne je to Lenovo,čo je záruka najvyššej kvality,nič proti Aceru tieto nové verzie už nemajú nálepku šrotov a ich kvalita išla hore.
Cenove je to rovnako akurát Lenovo má o pol kila viac.
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
- palci
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
-podla toho ake hry chces hrat, taky BF3 nerozbehas vo FHD na uzasnych detailoch
-inak ta gt630m je premenovana starsia gt540m
-davaj pozor pri kupe, a 17" ntb je zbytocna opacha.
-inak ta gt630m je premenovana starsia gt540m
-davaj pozor pri kupe, a 17" ntb je zbytocna opacha.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
No dajme tomu, že by som sa rozhodol pre ten Acer... Nebudem potrebovať k tomu nejaké dodatočné chladenie ??
- filuS
- Používateľ
Ako sa to vezme, nemozem povedat, ze by to bol prave najlepsie chladeny ntb na trhu, no nie je to ani zdaleka tak hrozne, ze by mu to malo nejako uskodit. No v zatazi hreje statocne a v lete ti to nemusi byt prijemne. Chladiaca podlozka mu urcite moze prispiet, ale urcite nie je uplne nutna.
Desktop
A teda môhol by si mi prosím ťa nejakú navrhnúť ??? Takú ktorú by si si ty zobral ?
+ ty máš ten acer teda... A aká je konštrukcia na ňom ?? Plasty ?? Neprehýba sa atx ??? Ak by si mohol trošku popísať ... Dilema je Acer alebo Lenovo ... v minulosti sa nepekne preslávili, neviem ako sú na tom teraz no ... Lenovo je zaručená kvalita ale ako si ty povedal, menší výkon...