Notebook - vadna klavesnica?

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Notebook - vadna klavesnica?

Príspevok od používateľa AmOK »

Asus N71V, OS W7. Po starte systemu sa spusta toto okno a sialene preblikava vyhladavacie pole. Na screene je prave vidiet. Na starom systeme sa tych okien stihlo za 10 sekund otvorit aj dvadsat. OS oscanovany a bez virusov, cely cas je tam nod a neblbne, newarezi sa s nim po nebezpecnych strankach.
Skor ako som to zacal rozoberat som skusil cisty reinstal zo skrytej Asus particie. Okno sa otvara uz len jedno, ale otvara sa. :E
Takze som vybral klavesnicu, lebo ju udajne decka kedysi niecim poliali a vraj to robi asi odvtedy. Zhodil som vsetky klavesy a bolo to relativne cistucke, notas ma 2 roky, prachu minimalne a prakticky ziadne stopy po tom, ze by bola klavesnica obliata nejakym cajom.
Nepripada mi pokazena, lebo vo win vsetky klavesy normalne funguju. Zlbne akorat raz starte s tym oknom. Skusil som zapnut notas aj bez namontovanej klavesnice a ziadne okno sa neotvorilo. Takze teraz neviem. Je ta klavesnica fakt zla? Nechcem objednavat novu ak je mozne, ze to nic nevyriesi.

Rozmyslal som, ci nie je zatopena nejaka klavesova skratka... Existuje taka, ktora otvori taketo ciste okno? Skratky moc neovladam a co som chvilu googlil aj ich skusal, tak ziadna mi podobne okno bez adresy kde hladat neotvorila. :?
Stale mam taky pocit, ze to je softverova chyba, ci?

http://www.upnito.sk/0/u4pavuzmqa44c2yh ... qghaxa.jpg
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00

Re: Notebook - vadna klavesnica?

Príspevok od používateľa _Mato_ »

Skusal si klavesovu skratku "Win + F"? Ako sa sprava system pri zapojeni externej usb klavesnice?
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
AmOK
Používateľ
Používateľ

Win+R funguje normalne, otvori sa male okno pri starte. Nasiel som uz aj tu klavesovu skratku, co otvara to okno na screenshote. Je to Win+F. Chlapik riesil presne opacny problem ako mam ja. http://blogs.technet.com/b/danorum/arch ... earch.aspx :-(
Usb klavesnicu to najde, nainstaluje nejake ovladace, ale klavesnica nefunguje, ani sa neobjavi v spravcovi.

edit: Skusil som na iny, cisty disk nainstalovat W7/SP1+updaty a hned po restarte je tam to okno znova. Takze som vylucil stary image (rok 2010), vadny HDD (6BS ma povodny disk, co je v booku) aj nejakeho zasiteho rootkita.
Objednam klavesnicu, aj ked na povodnej fakt vsetko, vratane skratiek funguje? :facepalm:
Skusal som aj klavesnicu na obrazovke a ziadne tlacitko nie je stlacene. :D
Usb klavesnica by mala fungovat na kazdom notase? Nemam s tym moc skusenosti, tak sa radsej pytam. Je to obycajna Logitech, nic zlozite, ziadne specialne ovladace, vsade inde fachci hned po pripojeni.
AmOK
Používateľ
Používateľ

Sry za double, ale moj predchadzajuci post je dost dlhy. :-D
Uzavrel som to tak, ze som dnes znova vymontoval klavesnicu a vtedy externa usb fungovala hned. Vykupal som tu vadnu v horucej jarovej vode a isoprophyl alkohole a po rychlom vysuseni (nechcelo sa mi dlho cakat) som ju nahodil naspat.
Okno sa uz neotvara, ale dost klaves nefunguje, co je v pohode, lebo som len chcel mat istotu, ze je to v klavesnici a MoBo je ok. :)
Mozno to este o par dni vyschne (book som zatial odlozil) a klavesnica bude ok, ale nova z ebay je uz tak, ci tak na ceste. Sice nemecka, ale za 20€ nova a original, vratane postovneho je super cena. Prehodit z pokazenej par nemeckych klaves je najmenej, ked som mal zhodene dolu komplet vsetky klavesy 3x... :D
Vdaka _Mato_ za snahu pomoct. :good:
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa _Mato_ »

Hej, klavesnice niekedy dokazu pekne potrapit :). Kamosovi takto na nejakom Asuse zasa v nahodnych intervaloch pridavala rozne znaky/pismena pri pisani, takze niektore slova dostali novy vyznam (= boli celkom vtipne).
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Návrat na "Hardware všeobecne"