WiFi router (hlavne) pre online hranie

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

WiFi router (hlavne) pre online hranie

Príspevok od používateľa wingo »

Zdravím.

Všimol som si že podobná téma už je ale mám trochu iné požiadavky.
Mám taký problém - už cca 2 roky používam tento obyčajný MSI router: http://www.msi.com/product/net/RG54G3.html
Doteraz bez problémov, ale poslednú dobu (asi 2 mesiace) mám problém s packet loss a najmä z času na čas (občas raz za hodinu, občas aj 5x za hodinu, zvyčajne 2-3x) vypadne pripojenie v kuse na cca 10s čo je veľmi nepríjemné najmä pri online hraní (DOTA 2, CS:GO...). Môže to byť problém v routeri? Jeden LAN port je už odpálený (neviem kedy ani ako, iba som jeden deň zistil že už nefunguje) a tie packet lossy robí v každom zo zvyšných troch. Keď som pripojil kábel od internetu priamo do PC tak som v priebehu hodiny žiadny výpadok nezaznamenal, ale pre istotu to chcem ešte dnes poskúšať celé poobedie.

Na hranie používam iba kábel, cez wifi pripájam iba notebook na nenáročné surfovanie a občas mobil, tam nejaké extra nároky nemám, rýchlosť netu je len 4Mbps (WiFi provider, do bytu mi ide TP kábel) a byt je malý takže by ho nemal mať problém pokryť ani najväčší shit, v podstate stačila by mi aj WiFi g štandardu (starý noťas) ale je zbytočné kupovať zastaralé mašiny. Podstatná je pre mňa kvalita pripojenia cez kábel (hranie online), ideálne Gbit LAN porty pre prípadné kopírovanie väčších súborov po sieti ak to router extra nepredraží (myslel som že to je v dnešnej dobe štandard ale čo som námatkovo kukal tak boli 100Mbps :? ), samozrejme nejaké to šifrovanie WiFi aby mi tam neliezli susedia (WPA2 zatiaľ nebolo prelomené alebo už hej?) a čo som pozeral využil by som aj USB na zdieľanie externého 3,5" HDD a tlačiarne aby sa kvôli tomu nemusel zapínať stolný PC ak by chcela manželka prístup k fotkám alebo dačo vytlačiť. Ak by to však vyžadovalo nainštalovať nejaký špeciálny SW, k disku/tlačiarni sa dostanem iba cezeň a navyše aj tak umožňuje pristupovať k danému HDD alebo tlačiarni iba jednému používateľovi súčasne ako tá krabička čo som na skúšku kúpil naposledy (http://r-comp.ekatalog.biz/zbozi/i-tec- ... p=z:184696) tak to radšej oželiem, našťastie som ju mohol vrátiť. Jednoducho chcem aby sa to vo Win7 tvárilo ako normálna sieťovo zdieľaná tlačiareň/disk. Tiež som počul že tie rýchlosti prístupu k HDD nie sú nič moc, viete mi k tomu povedať niečo viac? Ak mi to má z HDD kopírovať závratnou rýchlosťou 1MB/s tak ďakujem pekne, aj tých fotiek spolu s videami natočenými foťákom tam mám niekoľko GB a to nehovorím o iných veciach...

Cenu si predstavujem čím nižšiu tým lepšie :D Predpokladám že dačo použiteľné by mohlo byť aj do 50€, ak však máte pádne argumenty prečo dať viac tak počúvam. 100€ a viac je však vysoko nad moje očakávania...
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 7 9800X3D, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, ASRock B850M-X WiFi, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6200, Sapphire Pulse RX 9070XT 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
Používateľov profilový obrázok
hurikan69
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 23. Aug, 2007, 08:00

Re: WiFi router (hlavne) pre online hranie

Príspevok od používateľa hurikan69 »

Take nieco sa ja mne stava v poslednom case, takze sa pripajam s tou istou otazkou.
Dakujem za vsetky rady. :bye:
CPU: FX6300@3800MHz, CPU Cooler: AC EXTREME, MB: ASUS M5A97 R2.0, RAM: KINGSTONE 8GB KIT DDR3 1600MHz CL11, GPU: SAPPHIRE HD5750 1GB @860MHz/1355MHz, HDD: Kingstone V300 SSD 120GB + WD Green 1,5TB, Audio: Audigy 2 ZS, Zdroj: Seasonic SS-500ET 80plus, CASE: Antec 300, CASE Cooler: 2x Noctua NF-S12-800 + NOCTUA NF-S12A FLX, LCD: LG 24" 2441V-BN

Návrat na "Nákupná poradňa"