Chybné sektory = stačí rozdeliť ?
Chybné sektory = stačí rozdeliť ?
Zdravím,
som som našiel starý Hitachi_HDT725050VLA360 500GB, ktorý asi pred 4-5 rokmi akoby odišiel a nešiel s ním nabootovať systém...Nemal som na ňom nič dôležité, takže som ho dal do krabice a do police ...zabudol som naňho...No včera som ho vytiahol a išiel akoby nič...súbory som okopíroval, formát (iba rýchly...pomôže normálny ?) a dal error scan v HD tune...na obrázku vydíte výsledok...
A tak sa chcem spýtať či má cenu to proste rozdeliť na viac particí...a vyradiť tú v ktorej sú chyby...nejakých 50-150GB mi nebude chýbať ak získam na tom disku zdravých 300GB...No a potom tie "zdravé" spojiť a normálne používať. Alebo sa to bude už len zhoršovať ? Inak keď dám testy tak ide ako nový...zvuky nevydáva žiadne nejaké že by stále parkovala hlava alebo by jej šibalo.
Screeny:
1, http://i46.tinypic.com/wjap9w.gif
2. http://i45.tinypic.com/2ihas05.png
Diky
som som našiel starý Hitachi_HDT725050VLA360 500GB, ktorý asi pred 4-5 rokmi akoby odišiel a nešiel s ním nabootovať systém...Nemal som na ňom nič dôležité, takže som ho dal do krabice a do police ...zabudol som naňho...No včera som ho vytiahol a išiel akoby nič...súbory som okopíroval, formát (iba rýchly...pomôže normálny ?) a dal error scan v HD tune...na obrázku vydíte výsledok...
A tak sa chcem spýtať či má cenu to proste rozdeliť na viac particí...a vyradiť tú v ktorej sú chyby...nejakých 50-150GB mi nebude chýbať ak získam na tom disku zdravých 300GB...No a potom tie "zdravé" spojiť a normálne používať. Alebo sa to bude už len zhoršovať ? Inak keď dám testy tak ide ako nový...zvuky nevydáva žiadne nejaké že by stále parkovala hlava alebo by jej šibalo.
Screeny:
1, http://i46.tinypic.com/wjap9w.gif
2. http://i45.tinypic.com/2ihas05.png
Diky
CPU: Intel E8200 @3.2Ghz/1.1V - Freezer 7Pro «|» MB: ASUS P5K SE «|» VGA: GB 4850 «|» HDD: M4 64GB, SAMSUNG F1 1TB «|» RAM: OCZ 2x1GB 800Mhz Special Ops Edition+ 2x1GB red A-DATA «|» Mechanika: 1, NEC DVD-RW ND-3540A 2, SAMSUNG DVD-RW SH-S203P «|» Mouse: Logitech MX518 «|» Monitor: Benq G2222HDL «|» Headphone: Sennheiser eH 250
Re: Chybné sektory = stačí rozdeliť ?
Nemusis nic rozdelovat, tie sektory cakaju na premapovanie. Mozes ho skusit naformatovat vo windows, co som ja vsak este neskusal, robim to vzdy v dose. Ak nepomoze vo win, tak pouzi nejaku boot utilitu od IBM/Hitachi a sprav low level format. Pripadne nejaky univerzalny, free program, napr. HDD LLF Low Level Format Tool. Mozes tiez skusit HDD Regenerator, ale pri dvoch sektoroch a ked ti nejde o data, je lepsie tie sektory vyradit, ako ozivovat s neistym vysledkom..
Zatial sa mi stalo len s jednym 2,5ô WD-ckom, ze to po low leveli nepresunulo BC a zostali len zapisane v smarte, ze stale cakaju. Tak ale ten mal smolu, potom som ho tolko trapil so vsetkymi moznymi softami, ze to vzdal a uz len klepal ramienkom..
Mozes ho aj samozrejme rozdelit. Ci sa to bude zhorsovat sa neda povedat. Moze aj nemusi, treba ho potom chvilu sledovat, obcas spustit komplet scan. Ono vadny sektor si vsimnes aj sam pri kopirovani a zapisovani. PC sekne, kopirovanie sa spomali, alebo system zacne pomalsie bootovat, obcas BSoD, alebo zamrzanie...
Tie priznaky mozu sposobovat aj ine veci, ale ked vies, ze mas v pc chyteny disk, tak nebudes ako prve spustat Memtest..

Zatial sa mi stalo len s jednym 2,5ô WD-ckom, ze to po low leveli nepresunulo BC a zostali len zapisane v smarte, ze stale cakaju. Tak ale ten mal smolu, potom som ho tolko trapil so vsetkymi moznymi softami, ze to vzdal a uz len klepal ramienkom..

Mozes ho aj samozrejme rozdelit. Ci sa to bude zhorsovat sa neda povedat. Moze aj nemusi, treba ho potom chvilu sledovat, obcas spustit komplet scan. Ono vadny sektor si vsimnes aj sam pri kopirovani a zapisovani. PC sekne, kopirovanie sa spomali, alebo system zacne pomalsie bootovat, obcas BSoD, alebo zamrzanie...
Tie priznaky mozu sposobovat aj ine veci, ale ked vies, ze mas v pc chyteny disk, tak nebudes ako prve spustat Memtest..

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Popripade stiahni hirens boot cd, tam daj dos programs, hdd tools, a hned prve by mal byt nejaky program neviem teraz meno, v zatvorke tam mas check and repair bad sectors. Spustis to, navolis si co chces urobit a zbehne scan celeho disku a opravi ti sectory
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
Ved o tom pisem, ze to nema vyznam opravovat s HDD Regeneratorom, ked uz su oznacene ako podozrive, resp. budu nahradene zdravymi, ak ich nepojde naformatovat. Regenerator je dobry ako jednorazovka na zachranu dat. Vecsina sektorov ktore opravi casom umrie znova, lebo elektronika disku pri zapise, ani pri citani sa s tym sektorom neserie do blba jak ten program. Dva blbe sektory je lepsie premapovat, ako to riskovat.
diky...skúsil som full formát a už sa neobjavili v scane...takže ich asi premapoval disk ale aj tak to skúsim rozdelit a budem tam ukládat veci viac menej na vymazanie a uvidim čo to povie..
Ale teraz ma napadlo že scan spravím len na celom disku
ako zistím či sú tie chybné sektory práve rozdelené na tej "vyradenej" particií ? 
Ale teraz ma napadlo že scan spravím len na celom disku

CPU: Intel E8200 @3.2Ghz/1.1V - Freezer 7Pro «|» MB: ASUS P5K SE «|» VGA: GB 4850 «|» HDD: M4 64GB, SAMSUNG F1 1TB «|» RAM: OCZ 2x1GB 800Mhz Special Ops Edition+ 2x1GB red A-DATA «|» Mechanika: 1, NEC DVD-RW ND-3540A 2, SAMSUNG DVD-RW SH-S203P «|» Mouse: Logitech MX518 «|» Monitor: Benq G2222HDL «|» Headphone: Sennheiser eH 250
Ak sa ti v smarte neobjavili 2 realokovane sektory (C4 Reallocated..), tak isli normalne sformatovat, nepremapoval ich. Oni mohli vzniknut aj vypadkom elektriny, nic im nemusi byt, len boli oznacene ako podozrive. Ved skus kartu benchmark v HD tune a uvidis, ci padne rychlost citania v tych miestach, kde su. Musis si to ale preratat na percenta, kde sa presne nachadzaju.
V inych programoch je to lahsie najst aj vidiet.
A boli na 330 304MB a 370 043MB, tak to rozdelis s rezervou podla toho, nie?
Prva viditelna particia: 0-325GB, skryta: 325-375GB a druha viditelna particia: 375-500GB. Stratis 50GB...
Ja by som na to ale kaslal, ked po low leveli zmizli.
Pripadne si to tak rozdel, ale tu particiu neschovaj a par krat ju celu zapis s nejakym skartovacim programom, da sa nastavit pocet prepisani, nemusis to robit manualne. Ak sa znova neobjavia, tak su 100% ok.

V inych programoch je to lahsie najst aj vidiet.
A boli na 330 304MB a 370 043MB, tak to rozdelis s rezervou podla toho, nie?
Prva viditelna particia: 0-325GB, skryta: 325-375GB a druha viditelna particia: 375-500GB. Stratis 50GB...
Ja by som na to ale kaslal, ked po low leveli zmizli.

Pripadne si to tak rozdel, ale tu particiu neschovaj a par krat ju celu zapis s nejakym skartovacim programom, da sa nastavit pocet prepisani, nemusis to robit manualne. Ak sa znova neobjavia, tak su 100% ok.

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Napisal som to len ako alternativu, nic som nevravel o tom ze ten tvoj postup je zly 

Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Oprav disk s HDD regenerator..jeto drahy soft,ale lacnejsie ako novy disk.
Samozrejme nemoze byt poskodena fyzicky ta platna
Samozrejme nemoze byt poskodena fyzicky ta platna
Áno windowsacky.GASPi napísal:...klasicky windows format ci cez nejaky SW?r1z1ko napísal:skúsil som full formát
Zatial zapisuje a disk sa správa celkom normálne...