Nazdar,
v praci potrebujem poriešiť zálohovanie uživateľských dát na pracovných staniciach (dokumenty, fotodokumentácia a pod.).
Najskôr popis:
- do 100 PC v LAN (1PC na uživateľa)
- diskové pole v serverovni - každý uživateľ má pridelený a namapovaný svoj adresár pre dáta (zatiaľ nie všetci tam ukladajú dokumenty)
- NAS mimo budovu, kde by sa ukladali zálohy
Požiadavky:
- pravidelná záloha vybraných zložiek na NAS po LAN
Máme 2 možnnosti ako riešiť zálohy:
1. nasadenie zálohovacieho SW na klientské PC s tým, že by sa definovali adresáre s dátami pre zálohovanie a tieto by sa ukladali na NAS
2. nasadenie zálohovacieho SW na server, kde by sa nadefinovali adresáre uživateľov na diskovom poli a tieto by sa ukladali na NAS
Vie mi niekto poradiť riešenie na zálohu týchto dát? Ideálne ak s tým má niekto skúsenosti v takomto meradle (viac PC v sieti + diskové pole).
Prosím neradiť BATáky, skripty a podobné ručné veci. Potrebujem niečo automatizované. Samozrejme viem, že free to nebude, ale s cenou sa držme radšej pri zemi.
Ďakujem za každú radu
SW na zálohovanie
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
SW na zálohovanie
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: SW na zálohovanie
co tak vyuzit Windows server Backup napr. v 2008cke ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Ak som dobre pochopil princip Windows server Backup, tak je len na zalohu celych masin, alebo diskov. Lenze ja piotrebujem zalohovat len urcite adresare.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
klasiku acronis si pozeral?
poprípade jeho free nasledovníkov?
poprípade jeho free nasledovníkov?
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Co tak este pozriet Cobian Backup [link]? Pouzivam ho uz celkom dlho. Nie je velmi prehladny, ale dokaze vsetko podstatne (pre mna):
• zalohovanie cez VSS snapshoty, cize zazalohuje aj prave otvorene subory
• bezi aj ako sluzba (Service), takze user za pocitacom nemusi o nicom vediet (moznost spustit pod inym userom zalohovanie)
• bohate moznosti kopirovania, zalohovania, zipovania, sifrovania, atd.
• moznost spravovat na dialku
• a asi najvacsia vyhoda, ak sa nic nezmenilo: je zdarma aj pre komercne pouzitie
Celkom urcite ponukne viac funkcii, nez budes potrebovat. Nevyhoda je jasna: programuje to jeden clovek, takze za pokazene zalohy ti nikto neruci, ale to ti nebude rucit ani napr. Symantec s Backup Execom.
• zalohovanie cez VSS snapshoty, cize zazalohuje aj prave otvorene subory
• bezi aj ako sluzba (Service), takze user za pocitacom nemusi o nicom vediet (moznost spustit pod inym userom zalohovanie)
• bohate moznosti kopirovania, zalohovania, zipovania, sifrovania, atd.
• moznost spravovat na dialku
• a asi najvacsia vyhoda, ak sa nic nezmenilo: je zdarma aj pre komercne pouzitie
Celkom urcite ponukne viac funkcii, nez budes potrebovat. Nevyhoda je jasna: programuje to jeden clovek, takze za pokazene zalohy ti nikto neruci, ale to ti nebude rucit ani napr. Symantec s Backup Execom.