Zmena hardware-u bez straty dát

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
ArMoR
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 18:00

Zmena hardware-u bez straty dát

Príspevok od používateľa ArMoR »

Veľmi sa ospravedlňujem za dosť chabé pomenovanie topicu, ale bohužial lepšie som sa vyjadriť v tejto chvíli nevedel.
Ide o nasledujúci problém:
Doteraz som takýto problém nemal, ale stalo sa, Moja bývalá svetová zostava krachla, MB je v v nebesiach a vôbec neviem nabootovať. Rozhodol som sa nakúpiť nový hardware, ale vynoril sa mi problém.
Potrebujem všetky dáta ktoré som mal na SSD (systemovy disk), lenže ak budem meniť procák zakladnu dosku zdroj, ram tak to nepobeží. Akým spôsobom by som sa mohol vyhnúť stráte dát? mám originalny disk s W7 ultimate.
Používateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33

Re: Zmena hardware-u bez straty dát

Príspevok od používateľa Kyselinka »

Ak nepojde nabootovat na novej doske, tak si stiahni Parted Magic (alebo podobnu linuxovu LiveCD aplikaciu), nabootuj z neho a vsetko co potrebujes si z disku zalohuj na iny. GL :)

P.S: popripade zapoj disk do ineho (funkcneho) PC a zalohuj cez neho.
ArMoR
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 18:00

Príspevok od používateľa ArMoR »

Dakujem pekne kyselinka.
Minule sa mi stalo, ze som neformatoval disk, iba som nainstaloval win, stary win mi ulozilo do priacinku windows.old, potom som si dotial premazal par veci a nakoniec ani miesto neobsadzovalo, ma toto riesenie nejake negativne vysledky?
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

CItal som inde vo vlakne, ze Windows7 nabehne aj s kus inym HW.
Alebo skus Acronis Home Image PLUS PACK. Musis ho ale spustit na inom PC - len s SSDckom, urobis kompletnu zalohu obrazu SSD na externy disk, a zvolis tam ze to chces dat na INY HW. SSD vymazes, a v novom PC znova spustis soft, a das tam obnovu z externeho disku. Obnovi to zalohu tak, ze zvoli defaultne ovladace - teda Windows nabehne a bude hladat ovladace na vsetko. Samozrejme potom treba zalohovat a asi aj tak urobit cistu instalaciu Win7.

Aj ked jednoduchsie ak tam nemas uctovnictvo a podobne veci ktore potrebujes spustit aby si urobil ich samotnu zalohu urobit to co ti pisali vyssie - dat disk do ineho PC.

ArMoR napísal:Dakujem pekne kyselinka.
Minule sa mi stalo, ze som neformatoval disk, iba som nainstaloval win, stary win mi ulozilo do priacinku windows.old, potom som si dotial premazal par veci a nakoniec ani miesto neobsadzovalo, ma toto riesenie nejake negativne vysledky?

- podla mna ma. Windows treba na dlhodobe pouzivanie instalovat zasadne na sformatovany disk. Neviem sice ako funguje to ked win ulozi veci do windows.old kedze som windows reinstaloval kvoli rychlej zachrane dat na jeden pc na ten isty disk na ktorom bol povodny a tiez som to zazil, no nasledne som vzdy vykonal cistu instalaciu na prazdny sformatovany disk. Uz len s principu ze windows.old zabera zbytocne miesto.
Naposledy upravil/-a felipe25 v Po 24. Sep, 2012, 08:47, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33

Príspevok od používateľa Kyselinka »

Osobne take instalacie nikdy nerobim (ako prepisanie povodneho Winu bez formatu). Ked uz instalujem, tak dam clean install, nech tam nemam zbytocne hovadinky navyse. Samozrejme je najlepsie sa naucit robit neustale backup dolezitych dat a taketo veci davat na druhy disk/particiu (tam kde je OS, mat len OS, nic ine) ;)

Návrat na "Operačné Systémy"