Win 7 - spomalenie,vypinanie aera...
Win 7 - spomalenie,vypinanie aera...
Zdravim,
chcel by som vas poprosit o pomoc s mojim NB.
dnes rano som bol na nete a všetko šlapalo jak malo ale keď som prišiel do školy tak najprv ma strašne dlho prihlasovalo a po prihláseni bolo všetko úplne pomalé. na ponuku štart som čakal vyše minútu... vyplo sa mi same od seba aero, a ešte sa aj prepla tema ochvilu na klasicky stary windows a zachvilu sa zase aero zaplo...
po reštarte sa mi zapol chkdsk Cčka ale keď nabehol system všetko bolo rovnake.
v nudzovom režime a v linuxe mint všetko ide v pohode.
chcel by som to vyriešiť bez preinštalovavania systemu
prosim o radu, vobec netušim čo by s tým mohlo byť.
dakujem
chcel by som vas poprosit o pomoc s mojim NB.
dnes rano som bol na nete a všetko šlapalo jak malo ale keď som prišiel do školy tak najprv ma strašne dlho prihlasovalo a po prihláseni bolo všetko úplne pomalé. na ponuku štart som čakal vyše minútu... vyplo sa mi same od seba aero, a ešte sa aj prepla tema ochvilu na klasicky stary windows a zachvilu sa zase aero zaplo...
po reštarte sa mi zapol chkdsk Cčka ale keď nabehol system všetko bolo rovnake.
v nudzovom režime a v linuxe mint všetko ide v pohode.
chcel by som to vyriešiť bez preinštalovavania systemu
prosim o radu, vobec netušim čo by s tým mohlo byť.
dakujem
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
Re: Win 7 - spomalenie,vypinanie aera...
ja by som skusil aj skontrolovat pc antivirusom, ked hovoris ze v linuxe to ide tak sa podla mna znizuje pravdepodobnost problemu s nejakym HW
Notebook: Acer Aspire V15 (V5-591G-5014) (NX.G66EC.005)
Monitor: iiyama ProLite E2483HS
Tablet: Nexus 7 - 16 GB
Phone: Asus ZenFone 2
AUDIO: Koss SB/49
Monitor: iiyama ProLite E2483HS
Tablet: Nexus 7 - 16 GB
Phone: Asus ZenFone 2
AUDIO: Koss SB/49
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
kludne aj disk. linux je zrejme na particii ktora este nie je "chytena". skor by som prebehol pod linuxom ten disk. tento problem mi silne pripomina ten moj davnejsi a tam sa disk porucal.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
moze to byt kludne aj aktualizacia firefoxu. mne to robil jeden update
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
windows v pravidelnych intervaloch preratava ten performance index, vtedy sa vypina aero a spomali sa system. da sa to nejako vypnut v registroch. aj ked chkdisk to standardne nesprevadza
Spoiler: ukázať
Go to Task Scheduler.
Browse to Microsoft\Windows\Maintenance.
Disable the task named "WinSAT".
Browse to Microsoft\Windows\Maintenance.
Disable the task named "WinSAT".
len ak mas zapnute aktualizacie, ktore defaultne, aspon ja mam na vsetkych PC co poznam vypnutemolnart napísal:windows v pravidelnych intervaloch preratava ten performance index
vypnute updaty? srandista. WinSAT sleduje zmeny, nevypne aero urcite
.
akonáhle robí ten performance index tak ti vypne aero na chvíľku samozrejme ti ho potom vráti naspäť
- Eddward
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
ten index to urcite neratalo, ked uz to robi tak zvycajne vtedy ked je PC v absolutnom klude a nie niekedy po prihlaseni
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
tak ono tam vidíš čas kedy to robí resp. je to naplánované a myslím že v tom čase ho nezaujíma čo aktuálne robíš proste sa to pustí
diky za rychle odpovede chalani. momentalne nemam vela casu zatial som stihol len skontrolovat disk cez hd tune tu je vysledok
je tam jeden chybný blok, neviem či to je problém. a záložku HEALTH mam v HD tune prazdnu, nie je tam žiadne info, neviete prečo ?
idem ešte spustit antivirak
inak aj obrazky ikon sa mi nenačitaju, keď sa mi podari niečo otvoriť, tak po zatvoreni okna zostane nachvilu čierna kocka....
čo sa tyka toho aera, tak ono sa vypne, vtedy je ako keby sa zmenila tema na windows 7 basic, ale ona sa ešte prepne na windows klasicky štyl z XP, potom naspať na aero, a občas to spravi znova...
je tam jeden chybný blok, neviem či to je problém. a záložku HEALTH mam v HD tune prazdnu, nie je tam žiadne info, neviete prečo ?
idem ešte spustit antivirak
inak aj obrazky ikon sa mi nenačitaju, keď sa mi podari niečo otvoriť, tak po zatvoreni okna zostane nachvilu čierna kocka....
čo sa tyka toho aera, tak ono sa vypne, vtedy je ako keby sa zmenila tema na windows 7 basic, ale ona sa ešte prepne na windows klasicky štyl z XP, potom naspať na aero, a občas to spravi znova...
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
(bavim sa o performance index) na 4/4 PC co som to kukalSnake napísal:vypnute updaty?
Ved ked si tu updateoval kamos tak mu to znizilo o tri stupne
Nepustí, on ho pustí po 15 neaktivity pri zmene HW, a aj to má pekne reštriktívne nároky čo má a čo nemá bežať, väčšinou si to necháva na moment keď je vypnutý User Profile Service, tj logoff/shutdown a pod. Pod prihláseným userom to nikdy nerobí.iOio napísal:tak ono tam vidíš čas kedy to robí resp. je to naplánované a myslím že v tom čase ho nezaujíma čo aktuálne robíš proste sa to pustí
.