Ktorý hdd by ste vybrali ?
Ktorý hdd by ste vybrali ?
Mám dilemu,ktorý hdd osadit do Notebuku Asus X32A? Výdrž baterie je doležitá ale výkon takisto.
Jedna možnost je nechat tam povodný hdd Western Digital WD3200BEVT je to 320GB 5400 otáčkový,8mb cache.
Alebo osadit Seageate momentus ST9250410AS je to 7200 RPM 16MB cache.
Moja otázka má to zmysel menit? Hdd už doma mám len či to bude vobec nejaký rozdiel,či skor nebude kratšia výdrž na bateriu,dakujem
Jedna možnost je nechat tam povodný hdd Western Digital WD3200BEVT je to 320GB 5400 otáčkový,8mb cache.
Alebo osadit Seageate momentus ST9250410AS je to 7200 RPM 16MB cache.
Moja otázka má to zmysel menit? Hdd už doma mám len či to bude vobec nejaký rozdiel,či skor nebude kratšia výdrž na bateriu,dakujem
Re: Ktorý hdd by ste vybrali ?
SSD tam pojde ale nie teraz,,,teraz tu mám ten seagate a rozmýšlam či ho použit ale nehat tak
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Urcite 7200otackovy disk. Jasne, spotreba mozno bude vyssia a tym padom kratsie vydrz na baterku, ale rozdiel 5400/7200 urcite pocitis. Ak tam das SSD bude to este lepsie, no zasa SSD do booku kde sa da dat len jeden disk velmi dobre riesenie nieje. Nevies nastavit aby temp, cache a podobne sli na pevny disk... ale 3roky to urcite vydrzi
Spoiler: ukázať
Seagate predaj ak je novy, Western si hod do maleho externeho boxu (Seagate by v nom zbytocne kuril), ak ti treba vela miesta na data, zalohy a pod.., a kup si http://www.alza.sk/kingston-ssdnow-v-20 ... 355123.htm
Nie je to tak rychly disk ako M4 od Crucialu, ale vzdy bude rychlejsi, ako najrychlejsi klasicky HDD. Pokial ho nebudes tryznit benchmarkami a nechas mu nejake miesto na trim, garbage...
To iste, v pozitivnom zmysle plati o spotrebe. Zaruka 3r, cena v pohode. "Horsiu" V 200-ku som daval do notasa, nebe a dudy oproti HDD.
7200 vs. 5400 pocitis tiez, samozrejme, ako pise felipe, ale necakaj nejake sialene zrychlenie. SSD je poznat okamzite.
Nie je to tak rychly disk ako M4 od Crucialu, ale vzdy bude rychlejsi, ako najrychlejsi klasicky HDD. Pokial ho nebudes tryznit benchmarkami a nechas mu nejake miesto na trim, garbage...
To iste, v pozitivnom zmysle plati o spotrebe. Zaruka 3r, cena v pohode. "Horsiu" V 200-ku som daval do notasa, nebe a dudy oproti HDD.
7200 vs. 5400 pocitis tiez, samozrejme, ako pise felipe, ale necakaj nejake sialene zrychlenie. SSD je poznat okamzite.
Tak a máme tu aj testy tých dvoch hdd http://postimage.org/image/jv27xm7m3/
Western digital má oproti 7200 ot.snad navrh iba v 4K operáciách(aj to vypadá že zanedbatelne) no v prospech SSD hovorí aj fakt že je bez akéhokolvek hluku,ten nb je tak extrémne tichý že jediné čo počujem pri práci je Seek Hardisku a dost ma to vyrušuje.
Ps: A externý už mám 500 gb samsung,využite tak 20%
Western digital má oproti 7200 ot.snad navrh iba v 4K operáciách(aj to vypadá že zanedbatelne) no v prospech SSD hovorí aj fakt že je bez akéhokolvek hluku,ten nb je tak extrémne tichý že jediné čo počujem pri práci je Seek Hardisku a dost ma to vyrušuje.
Ps: A externý už mám 500 gb samsung,využite tak 20%
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
tie 4k sú zandbateľné hlavne preto že je to katastrofa tak či onak
pokiaľ si chceš pomôcť tak jedine ten ssd inak sú to skorej vyhodené E
pokiaľ si chceš pomôcť tak jedine ten ssd inak sú to skorej vyhodené E
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
No rozdiel 30MB/s pre 7200ot oproti 5400ot je aj viac ako som cakal, nieje nad cim vahat, urcite 7200ot do booku, ak uz nie SSD
- dexterav
- Sponzor fóra gold
je to len čítanie v benchu
v praxi je otázne či také niečo postrehne pokiaľ v jednom kuse niečo nekopíruje
hlavne za to vyhodí nejaké to euro tj nieje to výkon zadara
v praxi je otázne či také niečo postrehne pokiaľ v jednom kuse niečo nekopíruje
hlavne za to vyhodí nejaké to euro tj nieje to výkon zadara
Práveže je snád len widnows znova nahodit a ked tak jedine nie zadara v zmysle na úkor výdrže baterie,no bohvie či ozaj tie 7200ot by robili nejaký extra rozdiel v spotrebe,to sa mi až tak nezdá....dexter napísal: hlavne za to vyhodí nejaké to euro tj nieje to výkon zadara
Dalšia vec že tie hodnoty MB/s pri tom teste mi moc nehovoria,mysím konkrétne,ktorá hodnota je doležitá pri štarte systému atd. najmä tie 4K vobec neviem.
Pokial dobre vidím aj write išlo pekne hore pri Sekvenčnomdexter napísal:je to len čítanie v benchu
- dexterav
- Sponzor fóra gold
furt je to bench
ale samozrejme má 7200 vždy výhodu v tých 7200
btw ako som napísal ked je to zadara ani neviem čo riešime, ale celkovo to veľký roziel nebude , snád iba boot bude na 7200 o niečo lepší, ale ked si všimnete jediné ozajstné zlepšenie je R/W
inak by to v celkovom skore mohlo byť aj fifty fifty
ale samozrejme má 7200 vždy výhodu v tých 7200
btw ako som napísal ked je to zadara ani neviem čo riešime, ale celkovo to veľký roziel nebude , snád iba boot bude na 7200 o niečo lepší, ale ked si všimnete jediné ozajstné zlepšenie je R/W
inak by to v celkovom skore mohlo byť aj fifty fifty
Ja som už na začiatku spomenul že hdd je kúpený takže tu nebola vobec otázka či je niečo zadarmo ale nie,je na mne ktorý hdd si vyberiem a ktorý ostane na polici pol roka
No nič aj ked sa mi moc do toho nechce,časom to asi preinštalujem na ten 7200 ot,nejaký rozdiel by tam mohol byt.
No nič aj ked sa mi moc do toho nechce,časom to asi preinštalujem na ten 7200 ot,nejaký rozdiel by tam mohol byt.