Zdravím,
nie je to môj pc, ale zrazu je to moja starosť, lebo .... to je nepodstatné
Úvod: Brat mal preinštalvoať win, zobral funkčný pc a keď doniesol, tak nešiel zapnúť. Podmienky čo a ako nepoznám. Mám tu nefunkčný počítač, ktorý mám spraviť.
MB: GA K7 Triton
CPU: AMD
GPU: nejaká do slotu AGP 8x
RAM: DDR 512MB pqi
Bližšie info som nevyčítal. Na grafike nie je ani výrobca. Maximálne na grafickom čipe.
Situácia je takáto: Svietia obe ledky. ON/off a stavu načítavania. No skrátka čo indikuje prácu, činnosť pc.
Prvé čo ma napadlo bol skrat alebo komponent. Všimol som si, že repráčik na matičnej chýba. Valstne tam ani nebol pripájkovaný výrobcom. Lenže z MB vedú káble do case na speaker, tak by mal byť funkčný. No ale nepípa, takže neviem chybu.
Odpojil som všetky ostatné komponenty a nechal len CPU, RAM, GPU. Nepomohlo, tak som vybral RAM a dal do iného slotu. Taktiež nič. Tak som skúsil aj inú RAM. Nič. Vybral GPU a skontroloval slot. Nič. Resetol BIOS. Nič. CPU som nevyberal. Skontroloval som, či niekde neleží dajaká vodivá "špina". Ešte som skúsil iný PSU. Taktiež negatívne. Takže ma napadá skrat alebo "studený spoj".
Trocha to zhrniem:
Chybu RAM, GPU, PSU som vyradil.
Zostáva CPU a MB.
Ďakujem za všelijaké nápady.
PC nenabehne do post screenu.
PC nenabehne do post screenu.
Naposledy upravil/-a Zemtriz v Pi 12. Okt, 2012, 14:18, upravené celkom 1 krát.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: PC nenabehne do post screenu.
skus reosadit cpu, pripadne to zapnut bez ramky alebo grafiky - malo by to pipat. ak to aj nadalej bude mrtve, pravdepodobne je v prdeli doska.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Re: PC nenabehne do post screenu.
Ahoj,
cpu som neosadil znova, lebo som nevedel ako vybrať, tak som sa nechcel do toho starať. Staré amd s malinkým ventilátorom.
Vybral so RAM, zapol, pc sa spustilo ale nič. Nepípalo, len svietilo a išiel ventilátor na cpu. Presne to isté čo aj bolo.
Ale čo som si všimol je, že na tej starej matičnej sú ešte tie klasické elektrolytické kondenzátory. Tie veľké. No to nie je nič zvláštne, lenže som si všimol, že takmer všetky tie väčších rozmerov sú vyduté trošku. Na pohľad to nevidno ale nie sú rovné. Niečo podobné ako v prípade LCD monitorov.
cpu som neosadil znova, lebo som nevedel ako vybrať, tak som sa nechcel do toho starať. Staré amd s malinkým ventilátorom.
Vybral so RAM, zapol, pc sa spustilo ale nič. Nepípalo, len svietilo a išiel ventilátor na cpu. Presne to isté čo aj bolo.
Ale čo som si všimol je, že na tej starej matičnej sú ešte tie klasické elektrolytické kondenzátory. Tie veľké. No to nie je nič zvláštne, lenže som si všimol, že takmer všetky tie väčších rozmerov sú vyduté trošku. Na pohľad to nevidno ale nie sú rovné. Niečo podobné ako v prípade LCD monitorov.