Multimediálny prehrávač k HDTV

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
ivaral
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 15. Feb, 2008, 14:00

Multimediálny prehrávač k HDTV

Príspevok od používateľa ivaral »

Ahojte.
Potrebujem si rozšíriť možnosti pozerania filmov z netu na mojom TV Panasonic TX-P42G30E http://www.panasonic.sk/html/sk_SK/V%C3 ... kInfo=true, ktorý mi je (ne)schopný prehrať asi polovicu filmov.
Chcem, aby podporoval naozaj všetky multimediálne formáty, a možno by mohol mať aj slot na 3,5" HDD, resp. s už zabudovaným nejakým väčším HDD. Na zvuk chcem využívať TV - nechcem kupovať Domáce kino.
Pripojiteľnosť HDMI a prípadne USB 3.0
Nepotrebujem set-top box.

Vďaka za rady ;)
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: Multimediálny prehrávač k HDTV

Príspevok od používateľa zoom »

Najlepsie riesenie vzhladom na kvalitu pokial ta bavi sa v niecom hrabat a nastavovat to: postavit si HTPC a prehravat filmy cez LAV Filters a madVR.

Pokial chces lacnu jednoucelovu krabicku, tak hocijaky sietovy prehravac. V podstate su dnes tri velke skupiny: hlupe krabicky s Realtek chipsetom, hlupe krabicky so Sigma chipsetom a nove Android zariadenia. Osobne by som kvoli kvalite siel do Sigma chipsetu. Typickym predstavitelom je napr. WD TV Live.

Dalej sa musis rozhodnut, ci chces upravovat firmware v tychto krabickach a rozne to hackovat, alebo len zapnut a pouzivat. Napriklad posledna verzia WD TV (Steraming) ma sifrovany firmware, ktory zatial nie je cracknuty.

Dobra stranka s prehladom prehravacov podla chipsetu je tu. Popis jednodlitvych chipov je tu, aby si vedel, na ktory sa zamerat. Ja osobne by som si pockal na zariadenia so Sigmou 8910. Ked sa ti nechce cakat, tak asi Sigma 86xx. Ked mas malo penazi, tak nieco s Realtekom a tam je to uz jedno (resp. iboum.com dobre ohodnotil Realtek 1186 s gigabitovou sietovkou). Beztak vsetko vyrabaju dvaja cinski studenti a podla toho aj vyzera uzivatelske rozhranie.
ivaral
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 15. Feb, 2008, 14:00

Re: Multimediálny prehrávač k HDTV

Príspevok od používateľa ivaral »

Vďaka zoom, idem študovať ....
Ápropo, toto bola odpoveď, akú som očakával :good:

Do HTPC nepôjdem, lebo ho nemám kde dať. Bude mi musieť stačiť nejaká malá hlúpa krabička.
Mám totižto 6-ročný multimediálny 17" notebook http://uk.hardware.info/productinfo/256 ... a7k-7s023c, ktorý mi doteraz slúži k maximálnej spokojnosti. Ale až nedávno mal možnosť, resp. potrebu vyskúšať jeho HDMI port. No a ukázalo sa, že blbne signál :(

Ak vie niekto poradiť, ako to napraviť (najnovší SW pre grafiku nestačí), dajte vedieť ;)

Ďakujem

Návrat na "Nákupná poradňa"