dako sa mi pokazili farby na CRT monitore

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00

dako sa mi pokazili farby na CRT monitore

Príspevok od používateľa PROMETHEUS »

bol som na nete a zrazu dako zblbol monitor ze zacal zle ukazovat farby, normalne sa mi zda ze ma robit farby zo zelenej, modrej a cervenej ale teraz robi bez zelenej, takze zle ukazuje farby. neni to softwarova chyba ani v grafe neni chyba, proste monitor je dosraty. Da sa to este dako opravit? alebo treba len novy kupit.
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5900X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3733MHz 16-18-18-35 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN850 1TB, SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: EK Quantum Velocity D-RGB Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MaxMan »

Pozri si ci mas dobre zapojeny kabel ku grafike. Ked nie su zapojene vsetky piny, tak niektore farby vypadavaju.
Dalsia moznost je, ze ti taha viac do nejakej farby. Na CRT monitoroch su pod krytom otocne regulatory pre jednotlive farby RGB, ktorymi ked potocis, tak zreguluju konkretnu farbu. Ale pozor na to - vsetko sa robi pod prudom a ten dokaze aj zabit!!!

Ak nepomoze nic z toho, tak jedine kupit novy monitor.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Marek
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Marek »

No pochybujem ze sa len tak z minuty na minutu monitor rozladi tak aby boli viditelne zmeny farieb.
Skor by som povedal ze odisiel zosilovac zelenej farby. No ale poskusaj ten kabel, pohyb s nim celym ci neni niekde zlomeny, ale mozes skusit aj tie trimre co su pod krytom, ale to rob len vtedy ked vies na 100% co robis a hlavne pouzi skrutkovac s izolovanou ruckou, nie te celokovove hodinarske. Taketo trimre sa ale pouzivali tak do roku 2000-2002, potom su monitory riadene uz len cipom a vsetko sa nastavuje cez menu monitora.
Este by to mohol byt aj studeny spoj. Toto treba hladat na tom plosaku co je na hrdle obrazovky, tam su zosilovace farieb.
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa PROMETHEUS »

rozobral som ten monitor ale ziadne trimre som tam nevidel, dako moc som sa v tom nechcel ripat lebo by ma este zahlusilo. monitor mam maxdata belinea 10 20 10 (to ukazuje everest). monitor som skusal aj na druhom pc a tiez blbol.
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5900X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3733MHz 16-18-18-35 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN850 1TB, SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: EK Quantum Velocity D-RGB Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
Marek
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Marek »

Sak som vravel ze nove monasy sa nastavuju uz len cez menu, snad jedine trimre su na VN trafe kde sa nastavuje zaostrenie.
Bud tam bude ten studeny spoj alebo mohol odist tranzistor na zelenu farbu v zosiku.
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

mozno ti pomoze aj servisne menu monitora. na mojom ho vyvolam tak ze vypnem monitor, podrzim tlacitko MENU a zapnem monitor. potom tam mas vseliake mozne veci na nastavovanie
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa BoBo_ »

Patko19 napísal:mozno ti pomoze aj servisne menu monitora. na mojom ho vyvolam tak ze vypnem monitor, podrzim tlacitko MENU a zapnem monitor. potom tam mas vseliake mozne veci na nastavovanie

aky mas monitor??? ja mam HANSOL 730D a to servisne menu mi neide :E
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

BoBo napísal: aky mas monitor??? ja mam HANSOL 730D a to servisne menu mi neide :E
Ide to. Len su to tlacitka + a - . V servisnom menu je potom tabulka Onscreen fialova. Tiez mam ten monitor tak viem. :8O:
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa BoBo_ »

robour napísal:
BoBo napísal: aky mas monitor??? ja mam HANSOL 730D a to servisne menu mi neide :E
Ide to. Len su to tlacitka + a - . V servisnom menu je potom tabulka Onscreen fialova. Tiez mam ten monitor tak viem. :8O:

a ako to presne robis?? vypnes monitor stlacis + a - zapnes a mas tam tu tabulku??? mne to tak neide :?
KocuR
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa KocuR »

zaujimave ... fialovy je iba spodok menu a pribudlo par veci v geometrii
co je to ACL v nastavovani farieb?
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

BoBo napísal: a ako to presne robis?? vypnes monitor stlacis + a - zapnes ........
...a potom vojdes do menu a spodok tabulky je fialovy. Je tam cosi pridane v geometrii. A este sa daju lepsie katódy regulovat. (myslim pomer cervenej/modrej , zelenej/modrej a pod...) co je ACL? Pripada mi to ako zisk (uroven) jednotlivych katód dokopy. Zmena tej veliciny sa prejavuje na kontraste.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Jofo
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jofo »

Kamosovi raz vypadla komplet cervena farba a stacilo rozobrat monitor a vycistit ho od prachu, cervena potom naskocila.
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"