ODOMKNUTIE NASOBICA Athlona XP Thoroughbred

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
ZackDeLaRocha

ODOMKNUTIE NASOBICA Athlona XP Thoroughbred

Príspevok od používateľa ZackDeLaRocha »

Zdravim. Rad by som vymackol zo svojho Athlona XP Thoroughbred kusicek viacej pomocou zmeny nasobica. Cez FSB z neho vytiahnem len 145x11 = 1595 ... Pomocou zmeny nasobica z 11 na 12.5 by som dosiahol vsak slusnejsich 1660 a potom by som keby pan boh dal pridal este aj FSB ... Vsetko to konci na odomknuti nasobica. Doska je VIA KT133 Kinetiz 7E ... Nepodporuje zmenu nasobica v biose ale len pomocou jumperov na doske. Ked zapojim jumpere na hodnotu nasobica podla manualu , Komp nabehne v pohode akoby sa nic nestalo , avsak stale 11x nasobic . Presiel som mostiky L1 Tuskou a naniesol som poriadnu vrstvu. Vlozim procesor , zopakujem a robi presne to iste ... keby sa aspon nezapol , aby som vedel ze nasobic je odomknuty alebo co , ale on si to vobec nevsima .. :lol: . Pre doplnenie , Mostiky asi nemaju cidla , pretoze nikde medzi nimi nieje nic prerusene .... Co mozem este spravit ? :?
Používateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

Na Athlony s jadrom Thoroughbred spajanie mostikov neplati. To sa tykalo starych Duronov a Athlonov s jadrom Palomino. U teba nie je ina moznost ako to len nechat tak ako je. Starsie serie tychto Cpu boli odomknute, novsie zamknute. Takze buD to ide OK alebo to nejde vobec. Mal som sice 2 kusky ktore boli "len ciastocne zamknute" ale to bolo vcase keD sa na superlock akurat prechadzalo takze skor vynimka.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Používateľov profilový obrázok
Q-Axis
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 18. Sep, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Q-Axis »

a oplati s ti s tym babrat kvoli 65 megahertzom?
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246

Návrat na "Procesory"