HD 7770 vapor-x problém

Všetko o grafických kartách, ich problémy, ovládače ...
jekoster
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 06. Dec, 2012, 22:53

HD 7770 vapor-x problém

Príspevok od používateľa jekoster »

Zdravím,
asi v júli som sa rozhodol, že si zaobstarám nejakú novú grafickú kartu. Nemal som peniaze na novú, tak som si jednu kúpil z bazáru. Bola to Sapphire HD 7770 vapor-x vtedy kúpená pred mesiacom, chlapík mi k tomu (vďakabohu) dal aj faktúru. Strčil som ju do PC a všetko vypadalo byť v poriadku, až kým neprešla cca hodina a karta začala zobrazovať artefakty. Hrany objektov začali mierne "zrnieť" a po dlhšom čase sa začal vlniť celý obraz. Skúšal som kartu podtaktovať, preinštalovať ovládače, dokonca som vyskúšal aj výkonnejší zdroj (mám 450W a hodil som tam 500W), dokonca som kartu skúsil aj na úplne inom PC. Problém sa nevyriešil a tak som sa rozhodol, že ju pošlem na reklamáciu naspäť do obchodu (eD'system - neodporúčam). Po asi dvoch (!!!) mesiacoch neustáleho sa vypytovania a naliehania mi niekto od nich zavolal a povedal mi, že dodávateľ takú kartu už nemá, ale že oni ešte majú nejakú na sklade, že či ju chcem. Súhlasil som. Prišla mi nová karta a všetko bolo OK. Až do dnes. Aj táto karta začína blbnúť presne tak isto ako predošlá. Je to vôbec možné? Neviete, čím to môže byť? Nemám vôbec chuť ju posielať naspäť na reklamáciu po mojej predchádzajúcej skúsenosti, lebo novú kartu by som uvidel hádam vo februári...
Ďakujem za odpovede a ospravedlňujem sa za trochu dlhší príspevok :)
Používateľov profilový obrázok
Martin_RAZER_SVK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 06. Aug, 2012, 20:24

Re: HD 7770 vapor-x problém

Príspevok od používateľa Martin_RAZER_SVK »

Úprimne si spravil strašnú hlúposť keď si si po 30dnoch nevypýtal späť peniaze :( A určite ti poslali fungel novu? niak sa mi tomu nechce veriť keď roby úplne to iste
CPU i5 4670k 4.2GHz,MB MSI Z87 MPOWER, RAM2x4GB KINGSTON HyperX Performance 2400Mhz Cl11 ,GPU Asus EHD5870+EK FC5870,D5 + Alphacool TOP, EK Supreme HF, 2x480 Alphacool Nexxxos UT60/XT45, case CM HAF X,PSU Seasonic x-650
jekoster
Nový používateľ
Nový používateľ

Ja som chcel len proste novú kartu, na peniaze som kašľal... Neviem či mi poslali fungel novú, ale minimálne tak vypadala. Tiež sa mi to nechce veriť, že by robila úplne to isté, ale tak tri mesiace bolo všetko ok a zrazu zo dňa na deň jej blbne. Zo začiatku som si myslel, že by to mohlo byť aj monitorom, ale na starej grafike šlo všetko bez problémov a na tejto to bolo ok až do dnes. Ako som napísal, najradšej by som ju im poslal naspäť, ale kým sa mi zas ozvú to je strašná doba a byť do vtedy bez grafiky je na porazenie.
643
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa 643 »

ake ozvu tu riesis? 31den tam dojdem s papierom a dajte prachy a dovy ... urcite si za tu sumu kupis cokolvek... aj ked za doplatok na lepsie atd...
Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07

Príspevok od používateľa Mimiik »

btw pri EDckj sme mali aj my problem, kupena VGA palit GF gtx470 uz pred nejakym casom, odisla karta na reklamaciu, problem bol rovnaky ako mas ty, vratila sa nam "zapecena" karta a vyjadrenie bolo ze im dosla funkcna karta ze s nou nic nerobili iba otestovali a ze zavada sa neprejavila, len koli tomu aby sa nepredlzila dalej zaruka na dany produkt.

Btw Ed nema sidlo v PL?
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator
jekoster
Nový používateľ
Nový používateľ

Mimiik napísal:btw pri EDckj sme mali aj my problem, kupena VGA palit GF gtx470 uz pred nejakym casom, odisla karta na reklamaciu, problem bol rovnaky ako mas ty, vratila sa nam "zapecena" karta a vyjadrenie bolo ze im dosla funkcna karta ze s nou nic nerobili iba otestovali a ze zavada sa neprejavila, len koli tomu aby sa nepredlzila dalej zaruka na dany produkt.

Btw Ed nema sidlo v PL?
Takže je možné, že s tou kartou nič nerobili iba ju "zapiekli" a poslali mi ju späť? Tým sa mohol ten problém dočasne odstrániť... Hmm... Mno ako krabica vypadala byť nová, bola aj prelepená, a ak sa dobre pamätám, tak na chladiči karty bola nalepená aj tá priesvitná fólia ako býva na fungl nových veciach (aj keď netvrdím, že sa to tam nedá nejak ľahko nalepiť späť)... Vyjadrenie som nedostal žiadne a kartu som posielal do Bratislavy.
Najradšej by som tú kartu poslal späť a z alzy si zobral novú ale bojím sa, že by mi náhodou reklamáciu neuznali a ostal by som s dvomi kartami :D (ale asi to tak aj nakoniec spravím).
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33

Príspevok od používateľa Kyselinka »

Daj ju na RMA a bolo by dobre si precitat v eD'system reklamacne podmienky. Centralu maju v BA, beriem odtial pravidelne.

Napr. moju dosku mi zreklamovali za necele 3 tyzdne, no moj WD CB asi tak za 2,5 mesiaca (no zaruka 5 rokov) ;)
Zatial som s nimi nemal najmensi problem.
Naposledy upravil/-a Kyselinka v Pi 07. Dec, 2012, 01:08, upravené celkom 1 krát.
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa AmOK »

´
jekoster napísal:Takže je možné....
O tom pochybujem.. Naco by sa s tym srali a komplikovali si zivot, ked im vyrobca posle novu. Myslim, ze technici maju dost inej roboty a za dalsie, keby uz toto podnikli, tak urcite nepresvihnu termin na vybavenie reklamacky v ramci 30 dni.
Proste by to neriskovali, ze upecu kartu, tebe budu musiet vratit prachy a kartu znova predavat. To je jedno ci by bola karta ok, alebo nie, ak nevybavia v ramci zakonnej lehoty reklamaciu, tak to hasne, nijake ich kecy nikoho, ani ze jej nic nebolo na SOI nebudu nikoho zaujimat. ;)
Takze kludne im ju vrat a pocitaj dni.. Ak ti reklamacku zamietnu, tak to mozes skusit ked dorazi este raz, ale s tym, ze im napises, ze zasielas vadny tovar, ku ktoremu mas doma posudok od sudneho znalca v akom stave je...
K tej reklamacke by si potom mohol prilozit aj nejake video, kde je vidiet ta zavada. Nech je to doveryhodnejsie.
Rozhodne sa nenechaj odbit, alebo okaslat!
jekoster
Nový používateľ
Nový používateľ

Kyselinka napísal:Daj ju na RMA a bolo by dobre si precitat v eD'system reklamacne podmienky. Centralu maju v BA, beriem odtial pravidelne.

Napr. moju dosku mi zreklamovali za necele 3 tyzdne, no moj WD CB asi tak za 2,5 mesiaca (no zaruka 5 rokov) ;)
Zatial som s nimi nemal najmensi problem.
Na RMA to dať nemôžem, lebo na to tam musím byť na tej ich stránke registrovaný a mal by som ten tovar mať na tom účte medzi objednávkami alebo tak nejak. Ja nie som pôvodný majiteľ karty, takže som to neriešil cez to RMA.
AmOK napísal:
Takze kludne im ju vrat a pocitaj dni.. Ak ti reklamacku zamietnu, tak to mozes skusit ked dorazi este raz, ale s tym, ze im napises, ze zasielas vadny tovar, ku ktoremu mas doma posudok od sudneho znalca v akom stave je...
K tej reklamacke by si potom mohol prilozit aj nejake video, kde je vidiet ta zavada. Nech je to doveryhodnejsie.
Rozhodne sa nenechaj odbit, alebo okaslat!
Nad tým videom alebo screenshotom som rozmýšľal aj ja, problém ale je, že na screene všetko vypadá ok a nie je to tam vidieť :)
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa AmOK »

jekoster napísal:
Kyselinka napísal:Daj ju na RMA...
Na RMA to dať nemôžem...
jekoster napísal:Problém sa nevyriešil a tak som sa rozhodol, že ju pošlem na reklamáciu naspäť do obchodu (eD'system - neodporúčam). Po asi dvoch (!!!) mesiacoch neustáleho sa vypytovania a naliehania mi niekto od nich zavolal a povedal mi, že dodávateľ takú kartu už nemá, ale že oni ešte majú nejakú na sklade, že či ju chcem. Súhlasil som. Prišla mi nová karta...
Jaksi nechapem... :)

Aky mas monitor a cez co ju pripajas? DVI, alebo D-sub? Ak su screenshoty ok, tak je karta ok a vadne, nekompatibilne je zobrazovadlo, pripadne kabel.
"Hrany objektov začali mierne "zrnieť" a po dlhšom čase sa začal vlniť celý obraz." Popis to presnejsie! Mas rozbity obraz, alebo len to zrno a chvenie? Toto je typicky gpu artefakt.
Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07

Príspevok od používateľa Mimiik »

No nam chodi do firmy tovar myslim od niekoho z PL, myslim ze od nich. Na co by sa srali? Karta ktora ma v burne 100C, konciaca zaruka a problemy s kartou :D No servisny doklad este asi niekde budem mat, som mimo momentalne ale ked bude cas omrknem to.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tiez trosku nechapem, preco ju nemozes dat na RMA, alebo si to nepochopil ty, co som pisal. Ja tam tiez nie som regnuty, vzdy to beriem na koncoveho...skratka mas produkt a k nemu fakturu, tak to tam odnes, povedz aky je problem a basta. Zreklamovat ti to musia tak ci tak :)
jekoster
Nový používateľ
Nový používateľ

AmOK napísal: Jaksi nechapem... :)

Aky mas monitor a cez co ju pripajas? DVI, alebo D-sub? Ak su screenshoty ok, tak je karta ok a vadne, nekompatibilne je zobrazovadlo, pripadne kabel.
"Hrany objektov začali mierne "zrnieť" a po dlhšom čase sa začal vlniť celý obraz." Popis to presnejsie! Mas rozbity obraz, alebo len to zrno a chvenie? Toto je typicky gpu artefakt.
Takže monitor sa zázračne uzdravil, keď mi prišla nová grafika a tri mesiace išiel bez problémov, a teraz znova začal blbnúť? :) Navyše, s inou grafikou som nič také nezaznamenal, takže pochybujem, že je chyba v monitore.
Pokúsim sa to popísať lepšie: všetko je OK, a zrazu po istom čase (včera napr. som mal PC zapnutý celý deň a problém sa začal prejavovať až večer), začnú hrany objektov (napr. hrany windows okien) zrnieť. Postupne to prejde na vlnenie celého obrazu.
Používam tam DVI redukciu.

To RMA som asi ja zle pochopil. Oni tam majú spôsob reklamácie, čo sa volá RMA a tam sa k tovaru čo máte medzi objednávkami priradí nejaké elektronické číslo...
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

RMA je vo vseobecnosti reklamacia tovaru, tak sup sup tam s nou :)
jekoster
Nový používateľ
Nový používateľ

Asi si najprv z Alzy objednám novú, a potom kým mi príde, starú pošlem preč a budem dúfať, že mi tú reklamáciu uznajú.

Návrat na "Grafické karty"