Hmm, zaujimave. Takze zopar postrehov k tvojmu PC:
1) Vyhod z pocitaca Babylon Toolbar! Je to adware ako svina a ma instalnuty aj BHO v IE, takze teoreticky to moze sposobovat aj toto (nemyslim si, ale aj tak je to haved). Tu je pekny navod ako to vyhodit zo systemu, aj z browseru -
klik.
2) V HKCU-Run vetve sa ti spusta "avichannel" = "F:\Programy\Evaer\videochannel.exe". Poznas ten program? Vyzera podozrivo. Ak nie, uploadni to EXE-cko na
VirusTotal a nechaj ho oscanovat viacerymi AV. In the mean time, spusti Autoruns program z mojho prveho postu a na tabulke Logon najdi tento program a normalne ho deletni, nech sa uz nespusta.
3) V HKLM-Run sa ti spusta "Svchost" = "C:\Windows\svchost.exe". Toto je ten bordel, co ti spusta AutoIt skript pri starte. Zopakuj postup z predosleho bodu a rucne vymaz v Autoruns - Logon jeho spustanie. Potom skus vymazat samotne EXE so systemu. Ak chces urobit dobry skutok, zober to EXE, zabal ho do zasifrovaneho archivu a tiez ho niekam uploadni. Pozriem, ci to detekuje NOD32 (ktory pouzivas) a ked nie, zjednam napravu.
4) Mas instalnuty Smart Security 5.0.95. Najnovsia verzia je 6.0, takze stiahni z webu a updatuj.
5) Tiez si odinstaluj Ask Toolbar z Windowsu (ak ho nepouzivas). Toto je legitimny toolbar, ale nemam ich rad.
6) Taktiez daj prec uTorrentControl2 Toolbar (ak nepouzivas).
7) Tiez vymaz "Search Results Toolbar" - toto je o dost vacsia haved nez body 5 a 6.
8) Aktualizuj si Javu 7 na najnovsi build 10 a rucne odinstaluj strasie verzie, co mas v systeme (J7U2, J7U4, J6U31)
9) Aktualizuj si Firefox na najnovsiu verziu (mas 12, chces 17 ci kolko)
10) Optional: Daemon Tools uz nemame radi. Z prima maleho programceku na virtualne mechaniky sa stal bloatware + instaluje driver do ring0. Dnes mame radi
Virtual CloneDrive.
11) Optional: Nemam rad akekolvek vylepsovace, cistice a automaticke enhancery systemu, takze by som vymazal aj Smart PC Cleaner. Ale to je len moj nazor, neviem o tom programe nic.
Body 1, 2, 3 a 7 su top priorita. Body 10, 11 su nepodstatne viacmenej. Zvysok je moje odporucanie.