Kúpil som grafiku HD5850 s tým, že po čase hádže hádže pruhy cez obraz a PC sa vypne. Čiže nereklamovateľné a nevrátiteľné(avšak aspoň tretinová cena oproti bazárovým plne funkčným).
Nuž ja som ju hneď doma otestoval furmarkom - xtreme burn in, pekne bez artefaktov a hocčoho išla do tuším 76°C na jadre a vtedy občas zablikal obraz, ale nechal som to teda bežať.
Tak som si povedal, že vo furmarku to prežijem a tak som spustil Far Cry 3. Po asi 20 minutach mmi blikol obraz, windows vypísal niečo v štýle že "graphic driver not responding", tak som hlášku odklikol, že teda uvidíme čo ďalej. Za cca 3 minúty zasa niekoľko krát za blikal obraz, vyskočila tá hláška, tak som odklikal a vrátil sa do hry. Potom mi nabehli cez celý obraz také modré pruhy a potom jedine reset.
Po nabehnutí win som znova spustil furmark, avšak do 5 minút sa zopakovalo všetko to, čo v FC3, avšak asi tak 2x rýchlejšie, a to aj napriek tomu, že som medzičasom otvoril okno, nech vychladne. Čiže zasa len tvrdý reset.
Potom som už len skúšal FC3, avšak už sa komp vypol aj sám a po asi dvoch pokusoch, čo som sa snažil preinštalovať drajver, sa mi to vyplo nabehnutí windowsu ešte skôr, než som stihol drajver nainštalovať.
Po druhom pokuse o reinštal drajveru som PC už len zapol, avšak obraz absolútne nenabehol.
Už som skúšal teplovzdušnou na jadro- 2min., 230°C - nepomohlo ani ň. Dnes som piekol v trúbe teplovzdušne - predhriata na 210°C, piekol som cca 11 minút na zhruba tých 210°C. Nepomohlo. Pred pečením síce nebolo všetko dokonale očistené(v trúbe bola tak ako na foto), avšak tomu nepripisujem takú váhu.
Podľa mňa je to niekde v graf. pamäti, respektíve niekde vo VRM, či už pre jadro alebo pamäte.
Čo by ste poradili urobiť? Pomerať čo je zlé, či? Tu je foto:
Spoiler: ukázať
Díki za rady