Plne suhlasim, ma ho kamos a s teplotou a hlukom NO PROBLEM, aj ked niektore zivly tvrdia, ze nie je schopny uchladit tu kartu a odpalili ju, ale kamosovi na 9800SE@non-pro (8pips) frci so 410MHz na jadre uz pekne dlho.AjsTi napísal:Artic Silencer 1 , uplne super chladic.
A preco? Ved ked ma karta aj pridavne napajanie, jeden vetrak by jej nemal robit problemy. (ehm, pokial tam nemas daky voltmod),AjsTi napísal:Ovsem treba ten chladic zapojit na napajanie zdroja nie na napajanie grafiky.
Myslim napajanie toho Silencera , ked je napojeny z karty tak ju odpali.nManJofo napísal:Plne suhlasim, ma ho kamos a s teplotou a hlukom NO PROBLEM, aj ked niektore zivly tvrdia, ze nie je schopny uchladit tu kartu a odpalili ju, ale kamosovi na 9800SE@non-pro (8pips) frci so 410MHz na jadre uz pekne dlho.AjsTi napísal:Artic Silencer 1 , uplne super chladic.
A preco? Ved ked ma karta aj pridavne napajanie, jeden vetrak by jej nemal robit problemy. (ehm, pokial tam nemas daky voltmod),AjsTi napísal:Ovsem treba ten chladic zapojit na napajanie zdroja nie na napajanie grafiky.
Najprv uvolni tie 2 cierne koliky (v kazdom je nieco ako klincek, ten najprv povytiahni a potom mozes cely kolik vytiahnut). Ak potom nejde dole (cely chladic), tak je upevneny lepivou teplovodivou pastou. Vezmi si fen a ofukuj ho teplym vzduchom, az kym nebude horuci (neprehanat !!!) a potom s nim skusit pohybat, mal by ist dole. Po odstraneni povodneho coolera zlikviduj zbytky teplovodivej pasty na jadre, najlepsie handricka + tech. lieh, aby vyzeralo asi takto No a mozes montovat novy cooler (samozrejme najprv nova pasta)
Mno doporucujem Ti najst si cz overclocking forum , a tam ist do threadu ATI a hladat o tom nieco. Proste ten chladic sa nema napajat z karty.nManJofo napísal:Ale neodpali, potom by to asi nepredavali, nie? Sak kamosovi na karte bezi skoro rok, karta na 410MHz jadro a v poho.AjsTi napísal:Myslim napajanie toho Silencera , ked je napojeny z karty tak ju odpali.
Pri Ati Silencer 1 na r9800 veruze je.nManJofo napísal:VGA Silencer je dost stary, my sa tu bavime o ATI Silenceroch. Ked mas ATI Silencer, neni problem primontovat pasivy na pamate.