R9800Pro - chladic

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Používateľov profilový obrázok
svabster
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00

R9800Pro - chladic

Príspevok od používateľa svabster »

Kamaratovi sa vyskytol problem. Ma tuto kartu a na vetraku ma uz dlhu dobu ulomenu 1 lyzicku. Nikdy nebol problem ale teraz karta zacala vydavat neznesitelny zvuk :x a asi je treba zakupenie noveho. Ak mate niekto zakladny zo Sapphire R9800Pro len tak pohodeny v skrini alebo chcete nieco predat napiste sem aj keby viete nejake riesenie.... :?
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa AjsTi »

Artic Silencer 1 , uplne super chladic. Mal som ho aj ja , ale karta mi odisla. Ovsem treba ten chladic zapojit na napajanie zdroja nie na napajanie grafiky.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Matl0_w1C »

a aky tam mas preste chladic?, ten okruhly, alebo ten stvorcovy?
imho na tom starom mas uz loziska v (loziskovom nebi), lebo vetron nebol vyvazeny. . . sice to trocha vydrzalo. .
mozno by sa dalo, ze stary ventilator vyhodis, a na povodny pasiv pripevnis nejaky iny. . to vsak nieje az take elegantne, ako vymenit za novy. ..
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..
svabster
Používateľ
Používateľ

mam presne tuto - http://www.overclockers.ru/images/lab/2 ... ront-b.jpg

a tiez som uvazoval o vymene iba vetraku ale vobec neviem ako ho mam dat dole... :cry:
Jofo
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jofo »

AjsTi napísal:Artic Silencer 1 , uplne super chladic.
Plne suhlasim, ma ho kamos a s teplotou a hlukom NO PROBLEM, aj ked niektore zivly tvrdia, ze nie je schopny uchladit tu kartu a odpalili ju, ale kamosovi na 9800SE@non-pro (8pips) frci so 410MHz na jadre uz pekne dlho.
AjsTi napísal:Ovsem treba ten chladic zapojit na napajanie zdroja nie na napajanie grafiky.
A preco? Ved ked ma karta aj pridavne napajanie, jeden vetrak by jej nemal robit problemy. (ehm, pokial tam nemas daky voltmod),

Najprv uvolni tie 2 cierne koliky (v kazdom je nieco ako klincek, ten najprv povytiahni a potom mozes cely kolik vytiahnut). Ak potom nejde dole (cely chladic), tak je upevneny lepivou teplovodivou pastou. Vezmi si fen a ofukuj ho teplym vzduchom, az kym nebude horuci (neprehanat !!!) a potom s nim skusit pohybat, mal by ist dole. Po odstraneni povodneho coolera zlikviduj zbytky teplovodivej pasty na jadre, najlepsie handricka + tech. lieh, aby vyzeralo asi takto No a mozes montovat novy cooler (samozrejme najprv nova pasta) :wink:
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!
AjsTi
Používateľ
Používateľ

nManJofo napísal:
AjsTi napísal:Artic Silencer 1 , uplne super chladic.
Plne suhlasim, ma ho kamos a s teplotou a hlukom NO PROBLEM, aj ked niektore zivly tvrdia, ze nie je schopny uchladit tu kartu a odpalili ju, ale kamosovi na 9800SE@non-pro (8pips) frci so 410MHz na jadre uz pekne dlho.
AjsTi napísal:Ovsem treba ten chladic zapojit na napajanie zdroja nie na napajanie grafiky.
A preco? Ved ked ma karta aj pridavne napajanie, jeden vetrak by jej nemal robit problemy. (ehm, pokial tam nemas daky voltmod),

Najprv uvolni tie 2 cierne koliky (v kazdom je nieco ako klincek, ten najprv povytiahni a potom mozes cely kolik vytiahnut). Ak potom nejde dole (cely chladic), tak je upevneny lepivou teplovodivou pastou. Vezmi si fen a ofukuj ho teplym vzduchom, az kym nebude horuci (neprehanat !!!) a potom s nim skusit pohybat, mal by ist dole. Po odstraneni povodneho coolera zlikviduj zbytky teplovodivej pasty na jadre, najlepsie handricka + tech. lieh, aby vyzeralo asi takto No a mozes montovat novy cooler (samozrejme najprv nova pasta) :wink:
Myslim napajanie toho Silencera , ked je napojeny z karty tak ju odpali.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Jofo
Redaktor
Redaktor

AjsTi napísal:Myslim napajanie toho Silencera , ked je napojeny z karty tak ju odpali.
Ale neodpali, potom by to asi nepredavali, nie? Sak kamosovi na karte bezi skoro rok, karta na 410MHz jadro a v poho.
bupiman
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 31. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa bupiman »

Ja mam presne tu istu kartu a mam na nej Ati Silencer1 + hlinikove pasivy na pamate, zhruba pol roka som mal napajanie priamo z karty a nic sa jej nestalo. Nedavno som kupil regulator na vetraky tak som si to napojil nan aby som mu mohol ubrat ked nehram. Chladi to o mnoho lepsie ako ten povodny chladic. Skusal som to aj taktovat a v pohode. :wink:
CPU: Intel Core2Duo E6600 2.4 GHz -> Zalman CNPS 9500 AT | MB: Asus P5W DH Deluxe | VGA: Gigabyte HD4850 OC 1GB | RAM: 2x 1GB Kingston HyperX DDRII 800MHz CL4 | HDD: RAID 2x 250GB Seagate Baracuda 7200.10 16MB cache | PSU: Sea Sonic S12-500W | LCD: 19" Samsung 930BF
AjsTi
Používateľ
Používateľ

nManJofo napísal:
AjsTi napísal:Myslim napajanie toho Silencera , ked je napojeny z karty tak ju odpali.
Ale neodpali, potom by to asi nepredavali, nie? Sak kamosovi na karte bezi skoro rok, karta na 410MHz jadro a v poho.
Mno doporucujem Ti najst si cz overclocking forum , a tam ist do threadu ATI a hladat o tom nieco. Proste ten chladic sa nema napajat z karty.
Mne drzala rok a potom odisla , z nicoho nic.
svabster
Používateľ
Používateľ

Tak zatial to vyriesil takto
http://img361.imageshack.us/my.php?imag ... 3565lh.jpg

Sak z P200MMX chladic sa vyuzije :lol: len nevedel dat dole ten povodny hadam to uchladi nie? :beee:
qwerty11

Príspevok od používateľa qwerty11 »

Vyriesil to v pohode, len pred tym mohol dat prec tu povodnu malu vrtulku (drzi na 3 malych skrutkach). Inak odporucam chladic Primecooler PC-VGAHG2 AL - za malo penazi vela muziky. Sam mam taky isty na radeone 9800pro@XT. Stoji cca 300 Sk, je tichy a dobre chladi takze pohoda...
Thief
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Thief »

No ja bych si daval pozor na silencery, mam doma VGA silencer - viem, ze to je shit, ale islo mi o hlucnost. Proste pozor tam kde nie su chladene pamate, ktore su pri 9800pro nenormalne zahriate.
Skor to vidim na dovod odchodu do kremikoveho neba niektorych GK so silencermi - bez dalsieho chladenia fakt radsej stock.
Ja som tam supol pasivy a case je dobre vetrany, tak problem neni ani na 430/760.
CPU: Ryzen 5 5600X, MB: MSI MPG B550 Gaming plus, RAM: 2x16GB Patriot Viper Steel DDR4 3600 Mhz, GPU: XFX Speedster QICK 319 RX6750XT CORE, Monitor: HP OMEN 27q, HDD: Seagate Ironwolf Pro 4TB, M2: Samsung 970 Evo plus 1TB, Crucial P5 plus 2TB SSD: Apacer Panther AS350 512GB PSU: Corsair RM850X Gold, Case:Fractal Define S, NET:Orange FiberNet 500Mb, OS: Win 10 pro 64
Jofo
Redaktor
Redaktor

VGA Silencer je dost stary, my sa tu bavime o ATI Silenceroch. Ked mas ATI Silencer, neni problem primontovat pasivy na pamate.
AjsTi
Používateľ
Používateľ

nManJofo napísal:VGA Silencer je dost stary, my sa tu bavime o ATI Silenceroch. Ked mas ATI Silencer, neni problem primontovat pasivy na pamate.
Pri Ati Silencer 1 na r9800 veruze je.
motorsuska

Príspevok od používateľa motorsuska »

Hmm takze postupne:

1. Odporucam vsetky SIlencery napajat mimo kartu - z dovodov ktore tu nebudem pisat ... proste troska namahy stoji za to. Bolo viac pripadov kedy sa karta pri napriamo napojenom Silencery (aj s starom VGA Silencer 3 rev.) odpalila. Preto proste napajajte mimo karty. Tiez sa nezistilo ci to odpalovanie naozaj robilo to priame napojenie alebo to, ze sa nechladili pamete, pripadne nieco ine...proste pokec na OCGURU dost napovie.

2.Problem nahodit pasivky pamati pod Silencera je riadny...by som povedal ze este horsi ako v pripade VGA S. 3 rev.

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"