Hentie logy som chcel pre seba, nikam ich nepreposielam. Mas to take zaujimave na pocitaci. Neviem, ci budem vediet poriesit ten problem takto na dialku. Zopar veci, ktore by som vypichol z ESI logu:
- Nainstaluj si SP1 pre Win 7
- V Application Event Logu sa ti opakuje hlaska "Aktivácia licencie systému Windows zlyhala. Chyba: 0x80070005." Neviem, ako mas poriesenu aktivaciu, ale mal by si to napravit.
- V System Event Logu je kopec chyb pri spustani VMwarovych komponentov a Pure Networks Platform Service (toto by potencialne mohlo mat vplyv na dlhy start systemu)
- Bezi ti aj rezidentny SUPERAntiSpyware aj Malwarebyte's Antimalware (skus ich vypnut, nech sa nestartuju pri starte, alebo odinstaluj - nie som zastancom troch rezidentnych security balikov)
- Nainstaluj si NOD32 6.0 (vidim, ze pouzivas 5.2)
- Odinstaluj "BitTorrentControl_v12 Toolbar"
Problem je, ze hoci mas system dost zapratany a poinstalovane su z mojho pohladu dost zbytocne veci, nic z toho nie je vyslovene skodlive. Nevidim nic, co by malo vyrazne spomalit chod pocitaca. ProcMon log taktiez neukazuje ziadne pravidelne vychylky od normalu ani nezvycajnu aktivitu. Vsimol som si len nasledovne:
- Aplikacia Pokki dost vela a casto saha a zapisuje do viacerych suborov. Nepaci sa mi to, ale ak si v tom case nieco cez to tahal, tak je to skoro normalne.
- Vela casu sa stravilo pri pristupe na \\Kasp33r-PC*\MAILSLOT\NET\NETLOGON, co je dost zaujimava vec na to, ze mas Windows 7. Avsak v PC mas nainstalovany VMware, takze predpokladam spravne, ze mas aj nejaku virtualku s Windows Serverom a rozbehanu domenu?
Toto vsetko by sa vsak tykalo len toho pomaleho startu. Celkom by som po aktualizacii OS doporucil postupne odinstalovat vsetok bordel, co uz nepouzivas. Co sa mna tyka, vyhodil by som nasledovne (a je to len moj nazor, ja neviem co chces a potrebujes):
ActivTrak Agent v3.0.17, Cisco Network Magic, Cisco Packet Tracer 5.3, DAEMON Tools Lite, Malwarebytes Anti-Malware verzia 1.70.0.1100, Pando Media Booster, Pokki, Pure Networks Platform, SUPERAntiSpyware, WinPcap 4.1.1
Kodeky: AC3Filter 2.5b, Combined Community Codec Pack 2011-11-11 (tieto nahrad iba
LAVFilters)
Tie veci vyssie su len taky moj nazor, nic z toho zazracne nezrychli pocitac a samozrejme ak napriklad sa ucis nejaku sietovu prevadzku a pouzivas Wireshark, tak WinPcap asi nebudes odinstalovavat a podobne. Tolko k spomalenemu pocitacu.
Teraz BSOD. O tomto nezistime z tychto logov nic. Vidim, ze ti pocitac pada skoro kazdy den do BSOD. Mozes skusit stiahnut utilitku
BlueScreenView [
klik] a spustit ju. Ono si to nacita posledne minidumpy v systeme, ktore by mal automaticky vytvarat pri BSOD a dat ti prehladne informacie. Mna z tvojich dumpov bude zaujimat Bug Check String, Bug Check Code a to, ci tam niekde mas oznacene drivre, ktore za to pravdepodobne mozu (cerveny riadok, alebo vyslovene napisane v tej modrej BSOD obrazovke).
Inak HW mas pomerne dobry, nejaka Asus doska, Seasonic zdroj (aj ked len ten najlacnejsi), ale nemalo by to robit problemy. RAMky si testoval hovoris. Skusil si aj
IntelBurnTest [
klik]? Aspon 10 koleciek vypoctov nechat prebehnut, ci je stabilita systemu OK pri zatazi.