Takže se rád poradím a zeptám zkušenějších lidí na hardware, než jsem já. Na kolik Ghz se asi tak s touto deskou dostanu

S pozdravem MUS.

Doufám, že i přes to, že jsem čech mně toto fórum přijme.
Ti smajlové jsou COOl!

Ona už tam byla... Počítač jsem dostal daremamd_sk napísal:Všetci milujeme tieto otázky " koľko dám"
Záleží aký kus si chytil, ako chladíš, koľko znesie doska...
Za ďalšie, prečo kupuješ M-ATX dosku keď chceš taktovať ?
Ano, to už jsem udělal. Sice jsem to nějak upáral izolepouflanker napísal:na taktování opravdu nevhodná deska....ALe OK, řekněme, těch 100-200 MHz by snad šlo, na to bude stačit bohatě napětí okolo 1.35 V. Doporučuju alespoň si koupit větráček 120mm a nějak ho upevnit k desce tak, aby chladil mosfety na desce.
TDP je vztažena k VID procesoru a jeho modeluMUS63 napísal:Ano, to už jsem udělal. Sice jsem to nějak upáral izolepouflanker napísal:na taktování opravdu nevhodná deska....ALe OK, řekněme, těch 100-200 MHz by snad šlo, na to bude stačit bohatě napětí okolo 1.35 V. Doporučuju alespoň si koupit větráček 120mm a nějak ho upevnit k desce tak, aby chladil mosfety na desce., ale stačí to. Počítač nikam nepřemisťuji.
Zodpověděl jsi mi to, co nikdo jiný nedokázal
. Mám ale ještě další dvě otázky... Když nastavím napětí na 1.35 V, tak o kolik Mhz bych to měl zvýšit? Rovnou o 150, nebo o 200 Mhz? A pak mám další otázku: Někde jsem četl, že TDP je počítáno i s taktováním. Což bude asi úplná hovadina, že?
Byť mi to logicky nedává smysl.