idem kupovať novú PC zostavu, cena do 800€ ale nebol by som proti, keby to bolo menej, chcem tým povedať že ked sa na niečom ušetrí, nemusí sa to hned doplnit niekde inde

čo je dôležité povedať je že ju chcem na dlhší čas, takže napr. graficka karta chcem aby mala 2GB pamäte kedže predpokladam že o nejaké 2 roky tu už budú hry ktoré ju budu vedieť využivať atd, aby som potom nebol zbytočne obmedzovaný.
nejakú ultra tichosť nepožadujem. využitie, hry, ale nie aktívne - t.j. nehrávam často ale ked si niečo budem chcieť zahrať tak aby to šlo pekne

- procesor Intel Core i5-3570 (K), čo sa týka taktovania - uvidím čo mi poskytne pribalený chladič k CPU, keby tam bola nejaká rezerva tak by som trocha zvýšil ale len trocha, žiadne extrémy 4,5GHz apod. Teda neviem či sa mi oplatí kúpiť verziu K s domknutým násobičom alebo radšej ušetrím 25€ a taktnem to zvýšením FSB. U Intelu by to nemal byť problém nie?
- grafika, tak tu som bol dlhodobo rozhodnutý pre nVidiu, no minule som pozrel AMD a celkom ma zaujalo. No má vyššie TDP a značne nižšií takt pamäte ale naproti tomu širšiu zbernicu. Rozhodujem sa medzi GTX 660 a HD 7870. čítal som že s novým Catalystom 12.11 dosahuje značne lepšie výsledky v niektorých prípadoch. čo myslíte oplatí sa do toho ísť? Cena vychádza rovnaká.
- MB sa mi celkom pozdáva MSI Z77A-G43
- zdroj Corsair CX600 alebo o 10€ drahší OCZ ZT Series 550W, ten má aj plne modulárnu kábeláž ale na tom mi až tak nezáleží. výkonovo by 550W stačilo? A Corsair je asi kvalitnejšia značka ale tú sériu CX im vraj vyrába nejaká iná spoločnosť, okrem toho som čítal že nie je práve najkvalitnejšia a niektoré modely pískajú, odchádzajú apod. ale k tomuto konkrétnemu modelu som nič nenašiel. Nemáte niekto skúsenosť?
- RAM myslím že týmto niet čo vytknúť: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2
- HDD mi netreba pretože budem mať home server čiže dáta budú tam, finančne mi teda vyšlo na SSDčko, konkr. ma zaujal Intel 330 180GB len neviem prečo, Intel u mňa pri SSD vzbudzuje nejakú nedôveru. Je kvalitný? Kedže na ňom bude uložené všetko, bojím sa aby nezačali skoro odchádzať bunky.
- a skrinku ešte nemám vybranú vôbec. Nechcel by som za ňu utrácať príliš veľa, beriem to ako kus plechu a priehľadné bočnice, podsvietenia, bezšrubkové uchytenia diskov ani futuristické vzhľady mi vôbec netreba. Jedine chcem aby mala miesto na zdroj dole.
Dakujem vopred za každý tip, radu.