Ahojte,
mám problém s kartou Sapphire ATI Radeon HD 2900 PRO 512MB/ PN/ 11119-00-20R
http://www.czc.cz/sapphire-ati-radeon-h ... 71/produkt
Pri zapnutí v dvoch rôznych počítačoch už pri nabehnutí obrazovky biosu sa v týchto obrazovkách objavujú rôzne malé farebné kocky, pravdepodobne tzv. artefakty.
Pri načítavaní windowsu a logu windows/ OS XP sa farebné kocky objavia tiež. Potom po načítaní užívateľa to tam vždy chvíľu vyzerá OK, avšak potom nasledujú resety GPU priamo vo wine, pretože VPU Recover hlási, že hardware neodpovedá.
Po pár minútach sa celý os XP reštartuje.
V inom PC, kde bola Vista tiež v biose kocky, priamo vo wine potom sa úplne rozhádzal obraz, neúmerne sa zväčšil, začal blikať, tzv. sa "rozkockovateľ". Samo sa to síce nereštartovalo, ale musel som to vypnúť ja.
Problém PSU úplne vylúčený, skúšal som ju napájať aj HX1000W, nepomohlo.
Je to proste fakt, že odchádza, teda vlastne, čo sa týka použiteľnosti, už odišla?
Kedysi tam bol flashnutý bios s nastaveným OC. Časom sa PC v ktorom bola GPU používaná reštartoval a vypínal, tak som tam flashol originál bios a to konkrétne tento:
http://www.techpowerup.com/vgabios/1072 ... 71121.html
Po nahodení "originál" biosu GPU (všetko prebehlo OK) sa PC reštartovať prestal, hry nepadali ani pri niekoľko hodinovom hraní, ale po cca mesiaci od flashu sa začali pre zmenu objavovať vyššie opísané problémy. Ako posledný pokus som unáhlene v danej zostave vymenil zdroj, Whiteenergy 500w za OCZ CoreXStream 500W (v rámci ich rozpočtu), čo ale nepomohlo, ale to vlastne ani neva, ten zdroj by som menil tak či tak.
Otázky:
1: Je karta zlá?
2: Dal som správny originál bios na kartu? Všetky údaje som si pred flashom preveril a sedelo to, tak mi to prosím potvrďte.
3: Zháňam druhú GPU do spomínanej zostavy s tým úplne novým CoreXStream 500W. Viem, že tento nový zdroj nie je žiadna extra trieda, ale v rámci ich finančných možností som asi vybral to najlepšie, čo ponúkal trh. Napájať bude okrem GPU dosku P43, procesor Dual Core cca 3Ghz, tiež jeden disk + mechaniku a to je všetko. Akú bazárovú GPU vybrať, aby ju spomenutý zdroj utiahol s prehľadom?
Ďakujem.
Sapphire HD2900 pro, odchádza?
- Fanthomass
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
Sapphire HD2900 pro, odchádza?
CPU: Intel i7-13900K, CPU cooler: Corsair iCUE H150i Elite Capellix White, MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4, RAM: G.SKILL 64 GB KIT DDR4 4000 CL18 RipjawsV, GPU: Gainward GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Corsair MP510 960GB + Samsung EVO 960 250 GB + Apacer AS340 SSD 960 GB + HDD 2TB Seagate BarraCuda 256MB SATAIII 7200rpm, PSU: Corsair HX1200 Platinum, CASE: SilentiumPC Signum SG7V EVO TG ARGB, Klávesnica + Myš: YENKEE YKB 3400 PANZER + HyperX Pulsefire Surge RGB//// Monitor: 32" Odyssey OLED G8 (G80SD) //// NOTEBOOK: Lenovo Legion 7 (5800H + 32 GB RAM + 1TB + 2TB SSD + RTX 3070 8GB)
Re: Sapphire HD2900 pro, odchádza?
Karta asi pomaly odchádza. Bud nejaký kondík, alebo studený spoj.
Zrušenie overclocku len odložilo problém o ten mesiac. skontroluj či drží napätie jadra a či na karte neuvidíš nejaké vady ako napr. nafúknutý kondík.
Zrušenie overclocku len odložilo problém o ten mesiac. skontroluj či drží napätie jadra a či na karte neuvidíš nejaké vady ako napr. nafúknutý kondík.
Spoiler: ukázať