som programator, nepotrebujem hernu masinu, bezne pouzivanie je skor naraz vela programov: Eclipse, Photoshop,Chrome 20 zaloziek, nejake videa z toho, mozno emulator atd.
Momentalne mam AMD Athlon X2 5600+, 2GB ramky, SATA disk, integrovana graficka. Kedysi mi tento pocitac stacil mam dojem, ale teraz aj po reinstalled Windowsu a format disku mava stale take stavy, ze ak kliknem tak dlho sa toci to loading koliesko, alebo Nereaguje program atd, dost casto, lezie mi to na nervy.
V com to moze byt? Malo RAM? Tej nie je vela ale stava sa to sem tam aj ked nie je plna, tak neviem, disk to skrti ? Lebo stale preblikava ledka HDDcka aj ked nic nekopirujem atd
Povodne som rozmyslal ze kupim Intel i5 s HD4000, dosku, ramky, ale teraz ma kamarat nahuckal ze to moze byt diskom.
Pocitac ma vydrzat 2roky povedzme. Co je podla vas lepsie riesenie? Kupit novy alebo staremu len dokupit ramky, pripadne disk?
Pripadne ak novy, tak Intel i5 + HD4000 vs AMD A10-5700 s H7660D ? Su porovnatelne? Na tu AMD grafiku som pocul dobre veci ale ze CPU je slabsie. Cenovo to je dost rozdiel. Co najmenej penazi do toho vrazit chcem, ale nie sme taky bohaty aby sme si mohli kupovat lacne veci

Pardon za dlhu otazku, vopred dakujem