Zdravím , Potreboval by som poradiť o kúpe PC do tých 360-370€ bez grafiky a disku . Veľa penazí nemám tak by som riešil dokúpenie grafiky neskor ,mám doma ešte Nvidiu 9600 . Z alzy komponenty nechcem brať , beriem to len ako prehľad . Pozeral som tú to tému http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 29&t=91602 a niečo som odtial pobral ,nevedel som či zakladať novú tému alebo sa dohodnúť cez suseda Vopred Ďakujem za rady.
na co budes mat pc? ak na hry tak i3 mas lepsie, ak na video tka FX 6300 ma male+ nad i5 bez OC. Ale intel je vo vsetkom ostatnom o dost rychlejsi
Grafiku aku planujes kupit?
zdroj 600W ti netreba, sice pri AMD aj by som ostal ale ak Intel tak staci do 500W (520)
Video ani grafiku nerobím , len programovanie a na občasné hrania , pc bude určený hlavne pre brata , ešte stále mám doma Celeron 2.66 Ghz , Dalo by sa poskladať do 360€ niečo slušné z intelu ? , Grafiku tak tú by som bral až koncom tohoto roka uvidím čo bude na trhu isto si čosi naštudujem a poradím .
Ostal by som u tej zostavy s FX-6300, je to viac vyvažene, oproti tomu 2-jadierku od Intelu, kde to čoskoro bude chcet upgrade na normalnu i5. Hlavne cenovo to maš kus lepšie a do buducna viac skutočnych jadier je poriadne plus.
Mno a samozrejme vo vsetkom ostatnom ako video Intel i3 neni rychlejšia, to je tak možno i7, aj to len možno.
K tej RAM - jj, kludne zatial kup 4GB a ked budú dalšie peniažky dokupiš. Dnes sa da s 4GB bezproblemovo fungovat.
Naposledy upravil/-a Vlko v Ut 12. Feb, 2013, 13:03, upravené celkom 1 krát.
AMD Ryzen R9 7950X3D UV-OC, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6000MHz CL30 White RGB, MSI RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC+ @3,2/34Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1, NintendoSwitch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
Mechaniku používam skoro každý deň HDD mám WDčko 500GB a na to moje programovanie a bráškove hry to stačí , neviem do tej I3ky sa už tlačiť nechcem , Asi budem voliť Tú I5ku .
Brácho hrá prevažne Wotko len na tom Celerone to proste nejde a hlavne už dosť počuť tie vetráky aj keď som to rozobral naolejoval tak tomu moc nepomohlo už mašinka dožíva fuu šak už mám asi 6-7 rokov a na tom jednom jadre už veľa nevytočím , Ďakujem za rady