Pri utilitke a upravovani utilitky na pocasie sa mi vyskytol problem, ktory sa mi zatial nedari vyriesit, som zaciatocnik v tychto kodoch, takze si s tym neviem dat rady.
Ide o zvyrazneny kod a gadget na weather, ktory v principe funguje spravne, akurat neviem ako tam mam nastavit ten background aby fungoval spravne a nebol len na 2 riadky. Ten kod som viac menej skusal pouzit z gadgetu pre network
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
[meterBackground]
Meter=IMAGE
ImageName=#SKINSPATH#\Illustro\SHARED\Background5.png
; #SKINSPATH# is a global variable that stands for your skin path. It is
; usually Documents\Rainmeter\Skins.
X=0
Y=0
pamatam sa, ze som mal ten isty problem s pocasim. tiez som to nejak upravoval, ale uz sa nepamatam ako. je mozne, ze som tu zlozku shared vytvoril rucne.
Nejdem zakladat novu temu. CHcem sa opytat uzivatelov RM,ci aj im ukazuju cpu metre trochu vyssiu vytazenost procesora, ako je zobrazena v spravcovi uloh ?
k tomu roztahovaniu backgroundu:
ked som sa s ranmeterom hral, tak pri niektorych skinoch som si vsimol, ako keby to roztahovalo iba napr. prostrednych 20px z toho background obrazku, kde nic nieje. Jednoducho si predstavte, ze v strede backgr. obrazka je 20px siroky vodorvny pas, ktory natahujete.
Tym padom ostanu vsetky hrany, rohy a tienovanie na nich v pohode ostre, a z backgr. obrazka o vyske 150px mate 450px bez straty kvality. Pretoze ta stredna 20px cast je robena jednou farbou a tak to nieje vidno, aj ked to clovek roztiahne na 500px...
No netusim ako to bolo robene a nikdy som to nezistil...pre svoj skin som zobral kod skinu kde to takto slo a nahradil som background obrazok, ktory som si takto roztiahol, ako som potreboval.
Z toho co som vysledoval som vydedukoval, ze sa to nejak takto chova. Ako inac roztiahnut obrazok, ako je background toho illustra na 2x taku vysku bez straty kvality? A nie, nepouzil som ziadny obr. editor, iba roztahovanie v rainmeteri....
Este som prisiel na jednu vec:
BackgroundMargins Default: 0,0,0,0
If BackgroundMode=3, defines margins of the Background image that are not scaled. The parameters are left,top,right,bottom.
Example: BackgroundMargins=0,10,0,20.
10 pixels from the top and 20 pixels from the bottom of the image are not scaled.
...mozno toto riesi problem s roztahovanim obrazkov, treba skusit
funguje vam weather v July Flat´ish skine? babrem sa s tym uz asi 2 hodiny a neviem nastavit kod location... vkladam len tych poslednych par pismen a cisel za lomkou? riadok 79 ?
Zdravicko, weather som mal aj ja a asi pred par tyzdnami prestalo fungovat. Location mam dobre nastavenu.
Dalsia vec, neviem ci mam zakladat novy topic, ale uz sa vam stalo, ze proste skin, povedzme riadok textu a premennych sa nedal posuvat po celej obrazovke? proste aj ked cez nastavenia rainmetru dam tomu skinu natvrdo poziciu na obrazovke v X osi vacsiu ako 1339, same mi to hodi hodnotu 1339 a za nu sa nedostanem ani ked mysou posuvam. Nevedeli by ste poradit kusok?
CPU: R9-5900X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF PRO (Wi-Fi) GPU: RTX 3080 Ti Suprim X RAM: GSkill 64GB 3600CL16 SSD OS: Corsair MP600 PRO XT 2TB SSD: Micron 7400 PRO 3840BG, PNY CS3040 2TB, Kingston KC600 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Fractal Torrent