Uvaha: Kupit VGA? IvyBridge? Cakat na Haswell?
- commodore64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Uvaha: Kupit VGA? IvyBridge? Cakat na Haswell?
Cauko.
Mam doma zostavu z popisu dole. Podarilo sa mi slusne predat VGA (teraz je tam zalozena pozicana GTX260) a mal by som si teoreticky kupit novu VGA. Avsak, hravam sa malo a teoreticky bez toho prezijem. 90% casu travim v prostredi programov Adobe (CS5 - Illu, PS, ID). Dolezite je, ze pouzivam 2 monitory.
Rozmyslam nad tym, ze sa vykaslat na kupu VGA a kupit rovno procesor s doskou dufajuc, ze vstavane GPU intel HD4000 potiahne tie 2 monitory. Posilnil by som tym schopnosti PC ohladom prace, odstranil neprijemny zvuk VGA a usetril na energii. PC ide u mna cca 9 hod denne (pri spotrebe 150W je to nezanedbatelnych 70€ rocne). Momentalne mi dokonca trochu brzdi SSD radic SATA2, takze to by som tiez vyriesil.
Lenze o 4 mesiace tu mame Haswell s ovela lepsim GPU (GT3 myslim). A otazka dna znie, ci kupit VGA alebo dosku s procakom IvyBridge alebo nekupovat nic a cakat na Haswell s novym chipsetom... Dik za rady.
Mam doma zostavu z popisu dole. Podarilo sa mi slusne predat VGA (teraz je tam zalozena pozicana GTX260) a mal by som si teoreticky kupit novu VGA. Avsak, hravam sa malo a teoreticky bez toho prezijem. 90% casu travim v prostredi programov Adobe (CS5 - Illu, PS, ID). Dolezite je, ze pouzivam 2 monitory.
Rozmyslam nad tym, ze sa vykaslat na kupu VGA a kupit rovno procesor s doskou dufajuc, ze vstavane GPU intel HD4000 potiahne tie 2 monitory. Posilnil by som tym schopnosti PC ohladom prace, odstranil neprijemny zvuk VGA a usetril na energii. PC ide u mna cca 9 hod denne (pri spotrebe 150W je to nezanedbatelnych 70€ rocne). Momentalne mi dokonca trochu brzdi SSD radic SATA2, takze to by som tiez vyriesil.
Lenze o 4 mesiace tu mame Haswell s ovela lepsim GPU (GT3 myslim). A otazka dna znie, ci kupit VGA alebo dosku s procakom IvyBridge alebo nekupovat nic a cakat na Haswell s novym chipsetom... Dik za rady.
Spoiler: ukázať
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
Re: Uvaha: Kupit VGA? IvyBridge? Cakat na Haswell?
otazka znie, co to porobi s cenou IB, ked pride Haswell? Ak nic, tak kupit Haswell, aj ked pisali, ze ma nejake trouble s USB3.
Ja by som si asi pockal na Haswell
Ja by som si asi pockal na Haswell
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Toto je skor na vestecku gulu, kedze Haswell este neni vonku 

- commodore64
- Používateľ
Preco si myslis, ze to pisem sem?
Este mam taky napad, ze si kupim nejaku VGA z bazosu za 50-60€ a pockam na prichod novej architektury.

Este mam taky napad, ze si kupim nejaku VGA z bazosu za 50-60€ a pockam na prichod novej architektury.
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
V minulosti som casto menil VGA HD4890>5870>GTX560 a k integrovanzm rieseniam som nebol moc otvoreny. Stolny pc som z dovodu nedostatku casu na hry downgradoval z i5 750/GTX560ti na Celeron G530/HD2000 a vobec som nelutoval. Na obcasne zahranie LOL mi to stacilo. Teraz pouzivam notas s i3 3110M/HD4000, potiahne Dotu2, Diablo 3, CSS, COD:MW2. S vykonom pri
multi-monitor zapojeni a Adobe apps ti neviem poradit ale po mojich skusenostiach je iste ze moj dalsi upgrade stolnej zostavy bude prave na Haswell, cize pockal by som. Ale pokial to myslis s hrami vaznejsie Crisys 3 a podobne chod do dedikavanej VGA a cakat pre teba moc zmysel nema.
multi-monitor zapojeni a Adobe apps ti neviem poradit ale po mojich skusenostiach je iste ze moj dalsi upgrade stolnej zostavy bude prave na Haswell, cize pockal by som. Ale pokial to myslis s hrami vaznejsie Crisys 3 a podobne chod do dedikavanej VGA a cakat pre teba moc zmysel nema.
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro ,Samsung QE55QN90B - backlight died, Poco X6 5G
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro ,
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
@commodore64: Tak si pockaj. No ked to bude uz vonku, tak nevidim potom dovod ho nezobrat. Vseobecne vacsinou plati, ze ked nieco kupovat, tak rovno to, co je na trhu najnovsie 

- zodiaq
- Používateľ
A potom cakat na B3 reviziu doskyKyselinka napísal:Vseobecne vacsinou plati, ze ked nieco kupovat, tak rovno to, co je na trhu najnovsie

Ano vacsinou to plati ale 4 mesiace cakat?
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro ,Samsung QE55QN90B - backlight died, Poco X6 5G
- commodore64
- Používateľ
Presne tak, 4 mesiace cakat je killer
Vykon CPU ma ani tak extra nestve, to by mi stacil IB. Ale a) novy socket ma hneva a za b) GPU GT3, co ma byt dost silne jadro. To fakt velmi nebudem potrebovat samostatnu grafiku a zahram sa jednoduchsie hry. A mat pocitac bez VGA je podla mna velke plus (spotreba, ticho). Nehral som ani Crysis 2 a asi nebudem ani Crysis 3. Ako velky fanda CoD som nehral ani Black Ops 2, takze definitivne asi vesiam seba ako "hraca" na klinec
. Ked tak na LAN party. Prave dnes sa mi narodilo dieta c.2, takze s casom na hranie to bude tiez velka bieda 

- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Tak potom zober IB a nejaku diskretnu grafiku, aj tak v idle zeru minimalne 
Inak gratulujem...

Inak gratulujem...

- commodore64
- Používateľ
Dakujem. Ved asi to tak aj dopadne s tym IB.
- zodiaq
- Používateľ
Pokial teda "hraca" vesias na klinec a mas nahradu za VGA na tie 4 mesiace ja by som pockal. Zatial PC funguje a potom ked vide Haswell nebudes lutovat ze si pred chvilou dal prachy za nieco "stare"
Pripadne uz tie 4 mesiace vydrzis s nejakou bazarovou HD5650 a pod
Pripadne uz tie 4 mesiace vydrzis s nejakou bazarovou HD5650 a pod

- commodore64
- Používateľ
Hej hej. Len to cakanie 4 mesiace, budem revat. Ale vydrzim. Dnes som vsak cital ten problem s USB3, tak dufam, ze to vydaju v slubeny cas. A potom sa modlit, aby tam neboli bugy...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
pokiaľ nehrá hry, resp málo nechápem v čom bude haswell taký úžasný že sa naň oplatí čakať
predpokladám že mi to niekto objasní
dokonca by mal mať vyššie TDP ako dnešné IB
predpokladám že mi to niekto objasní
dokonca by mal mať vyššie TDP ako dnešné IB

- commodore64
- Používateľ
Tak obcasne hranie je - teraz hravam CoD MW2 - fakt obcasne. Ale aj to sa da vyriesit nejakou slabsou starsou GK, ktora sa tam da proste, ked pojdem napr. na LAN party. Lebo nema zmysel cely rok drzat v PC kartu, ktora tam je zbytocne. Napr. HD5770 sa da kupit za 60€. A s nou sa obcasne da zahrat 

MB: ASUS ROG CROSSHAIR X870E HERO + ASUS ROG MAXIMUS Z790 APEX ENCORE CPU: AMD ??? + Intel Core i9-14900KF RAM: G. SKILL 32 GB DDR5 6000 MHz CL26 + G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 VGA: Asus ROG Astral GeForce RTX 5090 OC SSD: Kingston KC3000 1TB + WD Black SN850 1TB + WD BLACK SN7100 2TB PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition CASE: 2x Streacom BC1 V2 LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 + TG AMD Mycro Direct-Die Pro + Watercool HEATKILLER® IV PRO VGA: Alphacool Core RTX 5090 ROG Astral RAM: 2x IceManCooler Block + Heatsink RADIATOR: Watercool MO-RA IV 600 + 9x Noctua NF-A20 PWM Chromax CHILLER: TECO TK 2000 WIFI + 6x ARCTIC P12 PWM PST PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 + Alphacool ES BLH1A CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 + TG AMD Mycro Direct-Die Pro + Watercool HEATKILLER® IV PRO VGA: Alphacool Core RTX 5090 ROG Astral RAM: 2x IceManCooler Block + Heatsink RADIATOR: Watercool MO-RA IV 600 + 9x Noctua NF-A20 PWM Chromax CHILLER: TECO TK 2000 WIFI + 6x ARCTIC P12 PWM PST PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 + Alphacool ES BLH1A CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline