Cafte, mam taky zly pocit, ze mi odchadza moja stara dobra geforce gtx 285, potreboval by som potvrdenie, resp. radu, co dalej.
Dnes mi najprv vsetko zatuhlo, ked som bol v hre (starcraft 2), obrazovka sa vyplnila takymi modrymi vlnkami http://i.imgur.com/sTmqbtI.jpg, po tvrdom resete uz nenabehol obraz (bez signalu). Po par hodinach, prefuknuti chladica stlacenym vzduchom a x pokusoch sa nakoniec vsetko spustilo, ale par sekund po spusteni videa opat zatuhol obraz (opat sprevadzany tym i modrymi ciarami), aj ked zvuk s miernym trhanim siel dalej. Opat vybratie karty, par krat zapnut a vypnut - bez signalu, aj ked komp podla vsetkeho siel. Teraz som sa opat dostal do win, na ciernej farbe uz aj na desktope mam tie modre ciary, windows mi grafiku ani nedetekuje, gpu-z sice ano, ale nevie ukazat core ani memory clock. Z nejakeho dovodu mi nepipa ani pc speaker, takze neviem, ci doska pri starte nadava alebo nie.
Viete mi odporucit nejaky vhodny diagnosticky nastroj? Uvazujem, ci nerozsrobovat chladic a nevycistit to poriadne, momentalne mi vo win ukazuje cca 48 stupnov. Mam ale pocit, ze chyba bude inde. Any ideas plz?
Odchadzajuca GeForce GTX 285?
Odchadzajuca GeForce GTX 285?
Naposledy upravil/-a Jaxx v Po 11. Mar, 2013, 01:37, upravené celkom 1 krát.
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Re: Odchadzajuca GeForce GTX 285?
Trúba na pečenie
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
Re: Odchadzajuca GeForce GTX 285?
No ja som mal taky problem s 260gtx. Prvy krat ked mi to zrobila tak som ju prepastoval na novo a kupil tie teplovodive nalepky ci ako sa to vola, tak karta drzala asi 2 mesiace a potom mi uz zacala padat uplne co som vyriesil preflashovanim biosu, co tiez pomohlo tak na mesiac asi mozno dva uz nepamatam a potom odisla na dobro a pecenie som neskusal kedze uz som skladal novy PC.
PC: MB: ASROCK B450M Pro4 CPU: AMD RYZEN 5 3600 CPU FAN: SilentiumPC Fera 3 GPU: Manli RTX 3070 Gallardo 8GB GDDR6 SSD: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB RAM: G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis PSU: SilentiumPC Vero M2 Bronze 600 W Case: SilentiumPC Signum SG1M TG MONITOR: 32" AOC CQ32G1 + 27" BENQ GW2760