Caute,
mam doma uz starsi router Linksys WRT54GL, na ktorom bezi nejaka starsia verzia DD-WRT (v23 SP2).
Prednedavnom som si dal zvysit rychlost internetu. Ked pripojim ethernet kabel z PC cez router, ide mi cez speedtesty download max 30 mbit. Ked vsak napojim ethernet priamo do splittera (alebo ako sa to vola) tak ide na 100 mbit.
Je problem v routri, ze nedokaze dat viac nez 30 mbit? Treba mi kupit novy router?
Router Linksys WRT54GL ide max. 30mbit cez ethernet
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: Router Linksys WRT54GL ide max. 30mbit cez ethernet
Ano, presne v tom je problem. WRT54GL ma pomaly CPU a da okolo tych 30 Mbit, mal som ho tiez a menil som ho z rovnakeho dovodu. Potrebujes teda nieco nove. Pozri si tuto skvelu stranku. Mas tam otestovane routre zoradene podla WAN to LAN throughput, teda kolko dokazu uroutovat z internetu do LAN. WRT54GL sa tam krci niekde dole s 53 Mbit (co su asi nejake laboratorne podmienky, teda nasich realnych 30 Mbit). Vyber si nieco, co ma aspon 200 Mbit a mas pokoj. Dalsi parameter pri vybere routra je Maximum Simultaneous Connections. To sa ti hodi pri torrentoch. Zober nieco s aspon 8192 konexiami.
Vyber je tvoj. Ja by som vybral nejaky Linksys a naopak, nevybral by som D-Link. Tiez by som sa vyhol ciganskym znackam ako Tenda, Asus, OvisLink (AirLive), atd. Ak chces lacne a dobre, tak potom TP-Link.
Vyber je tvoj. Ja by som vybral nejaky Linksys a naopak, nevybral by som D-Link. Tiez by som sa vyhol ciganskym znackam ako Tenda, Asus, OvisLink (AirLive), atd. Ak chces lacne a dobre, tak potom TP-Link.
Dakujem ti velmi pekne za pomoc. Sice si ma nepotesil, ale aspon viem kde je problem.
Ty si ho za ktory router vymenil?
Pozeral som tak zbezne tie 2 benchmarky ktore si poslal a tento Linksys tam dopadol celkom dobre.
http://www.alza.sk/linksys-ea2700-d323804.htm
341.0 mbit WAN-LAN a 34.925 max simultaneous connections.
Ty si ho za ktory router vymenil?
Pozeral som tak zbezne tie 2 benchmarky ktore si poslal a tento Linksys tam dopadol celkom dobre.
http://www.alza.sk/linksys-ea2700-d323804.htm
341.0 mbit WAN-LAN a 34.925 max simultaneous connections.
- zoom
- Používateľ
Ja mam teraz Mikrotik RB2011UAS-2HnD-IN [klik], takze uplne ina kategoria. To je to caro non-consumer vyrobkov. Vykonnejsie, flexibilnejsie a lacnejsie.
Kazdopadne ak o sietach nevies vela (nie je to take jednoduche nastavit), tak potom ten Linksys bude v pohode. V recenzii tomu namerali nizsie prenosove rychlosti na WiFi (~40 Mbit/s), ale ked tam budes mat pripojeny mobil, tablet a obcas notebook na prezeranie stranok, je to uplne jedno. Clovek v recenzii odporucil radsej EA3500, ale ten zvladne zase "iba" 1024 konexii naraz. Ak nebyvas vo velkom dome, zober EA2700. A davaj si pozor na nastavenie. Hentie "A" modely maju nejaku kravinu ako nastavovanie "cez cloud"... no marketingove hovadiny. Ak ti to bude nukat taku moznost, proste to zrus a manazuj to normalne cez webove rozhranie routra.
Kazdopadne ak o sietach nevies vela (nie je to take jednoduche nastavit), tak potom ten Linksys bude v pohode. V recenzii tomu namerali nizsie prenosove rychlosti na WiFi (~40 Mbit/s), ale ked tam budes mat pripojeny mobil, tablet a obcas notebook na prezeranie stranok, je to uplne jedno. Clovek v recenzii odporucil radsej EA3500, ale ten zvladne zase "iba" 1024 konexii naraz. Ak nebyvas vo velkom dome, zober EA2700. A davaj si pozor na nastavenie. Hentie "A" modely maju nejaku kravinu ako nastavovanie "cez cloud"... no marketingove hovadiny. Ak ti to bude nukat taku moznost, proste to zrus a manazuj to normalne cez webove rozhranie routra.
Na tom EA2700 (resp. na vsetkych tych novych Linksysoch) na mi nepaci ze nie je podporovany pre DD-WRT. O to horsie, ze novy firmware bude vzdy asi uz len ten cloudovy co si spominal.
A co hovoris na Netgear? Konkretne napr. tento http://www.alza.sk/netgear-wndr3700-d178907.htm
Wan-lan priepustnost slusna, max connections sice "len" 4096, ale to by sa asi s nainstalovanim DD-WRT malo zvysit (tento router je medzi podporovanymi).
A co hovoris na Netgear? Konkretne napr. tento http://www.alza.sk/netgear-wndr3700-d178907.htm
Wan-lan priepustnost slusna, max connections sice "len" 4096, ale to by sa asi s nainstalovanim DD-WRT malo zvysit (tento router je medzi podporovanymi).
- zoom
- Používateľ
Do Netgearov sa nevyznam, ale asi nebude zly. Na SmallNetBuilder je ospievany. Ak navyse podporuje aj DD-WRT, tak by som kludne do neho siel. Tych 4096 konexii bude asi dost, ale pride mi to taky umely limit. V podstate na jeden torrent pocitam tak desiatky konexii, max 100-200). Kebyze mas naraz otvorenych 10 takychto torrentov, stale si v pohode v limite. Ide mi len o to, ze lacnejsi Mikrotik da napriklad 500 000 konexii.
Taktiez som si vsimol, ze ma iba 8 MB flash. Bude to dost pre DD-WRT? Uz som ho dlho neinstaloval, ale kedysi mali aj nejake rozdielne balicky podla velkosti a featur. Tak aby sa ti tam zmestil taky, ktory chces.
Taktiez som si vsimol, ze ma iba 8 MB flash. Bude to dost pre DD-WRT? Uz som ho dlho neinstaloval, ale kedysi mali aj nejake rozdielne balicky podla velkosti a featur. Tak aby sa ti tam zmestil taky, ktory chces.