Ahojte prosim vas robim databazu kniznice mam urobit fungujucu aplikaciu na php.
Vytvoril som si databazu, tabulku vsetko v poriadku ked si to ale pustim na localservri tak mi to vyhodi hlasku:
Undefined index : section in ... on line 17
Use of undefined constant citatelia - assumed "citatelia" in ... om line 21
Prosim vas uz stracam nadej nevime co s tym najde sa dobra dusa co mi pomoze ? Asi je to primitivna vec ale ja si neviem rady.
Pomoc s PHP pracou - novacik
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Pomoc s PHP pracou - novacik
Nuz a po anglicky nevies ? Ak nie, tak sa ti programovat bude len velmi tazko.
Obe hlasky su upozornenia, nie chyby.
Na riadku 17 zjavne pracujes s polom, pricom citas nieco ako $pole['section'], ale pole $pole taku polozku neobsahuje. Ak to malo byt nieco ako $_POST['section'], tak si bud formular preposlal inou metodou (GET) alebo v HTML formulari vobec dany input nemas. Druha chyba je tiez jasna - na riadku 21 si napisal nieco ako $premenna[citatelia] namiesto $premenna['citatelia'] - teda si pouzil nezadefinovanu konstantu citatelia namiesto retazca 'citatelia'.
Obe hlasky su upozornenia, nie chyby.
Na riadku 17 zjavne pracujes s polom, pricom citas nieco ako $pole['section'], ale pole $pole taku polozku neobsahuje. Ak to malo byt nieco ako $_POST['section'], tak si bud formular preposlal inou metodou (GET) alebo v HTML formulari vobec dany input nemas. Druha chyba je tiez jasna - na riadku 21 si napisal nieco ako $premenna[citatelia] namiesto $premenna['citatelia'] - teda si pouzil nezadefinovanu konstantu citatelia namiesto retazca 'citatelia'.
Re: Pomoc s PHP pracou - novacik
no section nemam asi to je pravda mam databazu z nazvom matej ... pod nou tabulku citatelia knihy pozicky a podla vsetkeho ked tomu dobre rozumim tak sa snazim pripojit na section ale nemam ho lenze cim ho mam nahradit ?