Potrebujem vymenit klavesnicu v Toshiba A300D. Kedze nemam zatial nahradnu, skusil som to cele rozobrat, podarilo sa mi to na prvy krat.
Robim to ale uplne 1x, a ked som sa dostal k bodu odpojenie starej klavesnice, nevedel som ako na to. Podla navodu ktory asi nebol celkom presny /dokonca chybal ako prvy krok odsrubovat srubky pod baterkou, bez ktorej by som nedal dole ten kryt nad klavesnicou ale zlomil ho - ale to som si vsimol, kedze to neslo vybrat/ som mal konektor povytiahnut.
Az po povytiahnuti som zistil, ze je tam packa, ktora to cele uvolnuje. Teda, chcem sa opytat - klavesnica nova bude mat cisto iba ten flex kabel, bez akehokolvek konektora? A pre pripojenie staci prilozit ten flex ktomu konektoru, dat tu packu "dole" a pojde secko ako ma? Pride mi to dost jednoduche, cakal som odpojitelny konektor. Dufam ze som ten konektor neposkodil, lebo lavu stranu som vytiahol so zavretou packou
Ked som na to prvykrat v zivote kukol, myslel som ze ta packa je koniec konektora klavesnice Pride mi to dost jednoduche, staci aby jeden "kontakt" na tom flexe z klavy nemal kontakt a uz nepojdu klavesy, preto som cakal konektor, no kazdy sa uci
Konektor klavesnic v notebookoch :)
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Konektor klavesnic v notebookoch :)
jj dojde ti len s flex, vlozis dovnutra do drazok, zaklapnes klip a skladas dalej...
ked to robis prvykrat tak je to o hubu, len to nerob na silu, lb je krehky a ak ho odrbes tak napajkovat to pojde tazko mikropajkou, pri mensich len laserom , co zrovna neni lacne....
ked to robis prvykrat tak je to o hubu, len to nerob na silu, lb je krehky a ak ho odrbes tak napajkovat to pojde tazko mikropajkou, pri mensich len laserom , co zrovna neni lacne....
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Konektor klavesnic v notebookoch :)
No na tom booku nejde ani displej /co je mozno len dalsi flex kabel/, cize je to skor pokusny kralik Vyskusam napojit staru klavesnicu naspat, ak pojde super Myslel som ze vo vsetkom v IT su konektory D
EDIT: Klava po mensom precisteni a zamene klavesov ide ) Dokonca mi pri vycisteni vysavac povysaval dve, ale v pohode sli naspat
EDIT: Klava po mensom precisteni a zamene klavesov ide ) Dokonca mi pri vycisteni vysavac povysaval dve, ale v pohode sli naspat
Spoiler: ukázať