v apríli som si kúpil novu PC zostavu na hry a to :
MB : ASUS P8Z77-V LX2 soc. 1155
CPU : i3 3220 3,3Ghz
RAM : 2x4Gb Kingston 1600Hhz DDR3 Cl.9 1.5V
HDD : Seagate 1TB 7200RPM 64MB SATA III
DVD : ASUS DRW-24B5ST
GPU : ASUS HD7850-DC2T-2GD5-V2 - http://www.alza.sk/asus-hd7850-dc2t-2gd5-v2-d354085.htm
PSU : Fortron Raider 550W 80 + Bronze
CASE : Cooleremaster K350
Okrem iných malých neduhov, mojím najväčším problémom je občasné mrznutie PC. PC zostavu využívam na hry a občas na nejaký ten film a to pomerne často t.j. cca. 2 až 2,5h denne v priemere. Problém mi robí občasné mrznutie PC. Konkrétne mi zamrzne tak raz za 15 až 20 hodín hrania. Mrznutie sa prejaví buď artefaktom a to aj so zamrznutým zvukom alebo len čiernou obrazovkou bez vplyvu na zvuk. PC mrzne nielen počas hry ale aj na ploche vo windowse7. Som si na 95% istý, že to je spôsobené grafikou resp. nejakou nekompaktibilitou medzi grafikou a ostatnými komponentmi PC zostavy. Urobil som testy videopamäte grafiky a bolo to v poriadku. Pozrel som Bios dosky a mam najnovší. Pozrel som ovládač grafiky na stránke ASUS.com a bol tiež aktuálny. Trochu som poštudoval anglické stránky a dočítal som sa, že séria grafík AMD HD 78xx a zvlášť HD 7850 mala veľký problém s mrznutím PC, kvôli zlým ovládačom. Konkrétne sa tam spomínali nejaké catalisty 13.3, 13.4 a pod. Avšak môj ovládač na kartu, ktorý má na stránke ASUS sa nevolá catalista ale sa volá AMD WHQL Driver V9.00/ten mám nainštalovaný/. Celkom tomu nerozumiem čo sú tie catalisty.
Chcem sa preto opýtať, či tá catalista je súčasťou toho ovládača čo som uviedol, že mám nainštalovaný, alebo to treba stiahnuť a nainštalovať ešte dodatočne?

Chcem sa tiež opýtať, že ak sa to inštaluje dodatočne, či treba odištalovať ten môj doterajší ovládač alebo ako to je vlastne?
Ďakujem za odpovede.