Notebook - specificke poziadavky do 450E BEZ DPH

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
foxy
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 22. Nov, 2009, 17:45

Notebook - specificke poziadavky do 450E BEZ DPH

Príspevok od používateľa foxy »

Nazdar, obcas sem zavitam a teraz nastala znova ta doba.

Odisiel mi stary ntb a obzeram sa po niecom novom. Cez leto dokazem pracovat aj na desktope doma, ale na semester do skoly od septembra uz urcite budem nieco potrebovat. Cena idealne do 450 BEZ DPH, kedze mam moznost zobrat to na firmu :) a teraz co hladam:

- procak i3 i5 i7 , nieco z toho
- aspon 4GB RAM ale viac len potesi, pripadne dokupim ak sa to zmesti do tej ceny
- disk - velkost je mi totalne jedno, SSD potesi , a ak HDD tak 7200rpm povinnost, kombinacia by nebola zle :P
- grafika - to je problem :) chcem raz za cas (rozumej raz za 2 mesiace) zeditovat hdvidejko z kamery (sony vegas), nevadi mi dlhsi render, skor potrebujem plynulu pracu, sem tam nejaky photoshop, na hry si nepotrpim a ked uz tak len war3 a cs na lanke a klasiky podobneho kalibru :P .. takze teda ci bude stacit integrovana hd4000 alebo haswellova alebo ci ist do dedikovanej?
- display - doteraz som mal 16" , ale urcite chcem 14" mozno aj 13,3" ale to by som si radsej niekde ohmatal pred kupou ...

mam externy monitor 23" takze na pracu neni problem , ale sem tam treba nieco na cestach vo vlaku nakodit / spravit a neviem ci bude ta 13,3" dost ... 14" sa mi zda vpoho a neviem aky velky je medzi tym rozdiel. vyuzitie hlavne na skolu (programovanie, webdesign)

co sa tyka znacky doteraz som mal ASUS .. a vlastne chcem len LENOVO , bud thinkpad alebo ideapad. asi nic ine.

no kedze mam celkom ucelenu predstavu asi sa pytate kde je problem vo vybere ? ....
neviem ci kupovat teraz nejaky mensi ideapad, neviem ci 13,3 alebo 14 ale to je asi moj osobny problem (aj ked nejake poznakty a skusenosti by pomohli), a neviem ci kupovat ivy bridge, alebo cakat na haswell (ano maju byt skvele, ale viete aka je reklama a aka je realita + neviem ci do konca leta budu v lenovach v mojej cenovej kategorii) ..

tak ak niekto mate viac info / konstruktivny nazor / skusenosti budem len rad, diky :)
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Re: Notebook - specificke poziadavky do 450E BEZ DPH

Príspevok od používateľa felipe25 »

teraz je akcia v alze :)

http://www.alza.sk/sony-vaio-e14-cerny-d442481.htm

Inac by som bral asi Lenovo ThinkPad Edge E330...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro

Návrat na "Nákupná poradňa"