Notebook z Amazonu
Notebook z Amazonu
Ahojte,
mám záujem kúpiť herný notebook z amerického Amazonu, konkrétne model MSI GT70 2OC z obchodu ExcaliberPC v cene 1399 USD. Je tam najnovší i7 Haswell aj GTX 770M. Posielajú to vraj zadarmo do 2-4 pracovných dní. Neviem však, či budem platiť clo alebo dane, pretože tá cena zahŕňa len notebook a trápi ma aj to, či sa bude dať na klávesnici písať po slovensky. Chcem teda vedieť, či sa to dá takto objednať, ak áno, či sú tam dane a iné problémy.
mám záujem kúpiť herný notebook z amerického Amazonu, konkrétne model MSI GT70 2OC z obchodu ExcaliberPC v cene 1399 USD. Je tam najnovší i7 Haswell aj GTX 770M. Posielajú to vraj zadarmo do 2-4 pracovných dní. Neviem však, či budem platiť clo alebo dane, pretože tá cena zahŕňa len notebook a trápi ma aj to, či sa bude dať na klávesnici písať po slovensky. Chcem teda vedieť, či sa to dá takto objednať, ak áno, či sú tam dane a iné problémy.
Freedom comes at a price
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
Re: Notebook z Amazonu
Neodpoviem ti na otázku, ale spýtam sa, prečo chceš HERNÝ notebook a nekúpiš si radšej stolný PC ? Výkonovo to je niekde úplne inde a za relatívne rovnaký (kludne aj menší) peniaz 

Ja ti na tvoju otázku môžem ľahko odpovedať.
Pretože potrebujem noťas na vysokú a neôžem si kúpiť aj PC aj notebook. Takto skĺbim herné PC aj s notebookom. A keďže sú notebooky na amazone o 30% lacnejšie, potrebujem odpoveď na svoju prvú otázku. 

Freedom comes at a price
To ci budes moct pisat na klavesnici po slovensky je vec windowsu , osobne mam tiez doma jednu klavesnicu zo zahranicia , v pohode sa da na tom pisat , len tam nemas pomocku na znaky ako dlhe í a pod.qoty32 napísal:.... trápi ma aj to, či sa bude dať na klávesnici písať po slovensky.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ano, clo/DPH samozrejme platit budes, a to z ceny notebooku plus ceny postovneho. Teda Amazon.com tvrdi, ze cena bude :
Items: EUR 1.133,46
Shipping & handling: EUR 38,87
Total before tax: EUR 1.172,33
Estimated tax to be collected:* EUR 0,00
Order total: EUR 1.172,33
Clo budes mat pravdepodobne nulove, ale pridaju ti k tomu na colnici 20% DPH. Vo vysledku teda zaplatis :
1172.33€ Amazonu
234.46€ colnikom
Celkovo teda 1406.79€.
Oproti cene na Slovensku teda vela neusetris (maximalne desiatky Eur), naopak budes mat problem so zarukou.
DPH sa pri dovoze neplati iba ak je predavajuci v ramci EU, teda napriklad Amazon.de, Amazon.co.uk, Amazon.fr ci Amazon.es - lenze tam ti samozrejme tu 20% DPH nauctuje predajca. Rozdiel medzi nakupom v USA a v EU je teda iba v tom, ci ti DPH da predajca (EU) alebo colnik (USA).
Items: EUR 1.133,46
Shipping & handling: EUR 38,87
Total before tax: EUR 1.172,33
Estimated tax to be collected:* EUR 0,00
Order total: EUR 1.172,33
Clo budes mat pravdepodobne nulove, ale pridaju ti k tomu na colnici 20% DPH. Vo vysledku teda zaplatis :
1172.33€ Amazonu
234.46€ colnikom
Celkovo teda 1406.79€.
Oproti cene na Slovensku teda vela neusetris (maximalne desiatky Eur), naopak budes mat problem so zarukou.
DPH sa pri dovoze neplati iba ak je predavajuci v ramci EU, teda napriklad Amazon.de, Amazon.co.uk, Amazon.fr ci Amazon.es - lenze tam ti samozrejme tu 20% DPH nauctuje predajca. Rozdiel medzi nakupom v USA a v EU je teda iba v tom, ci ti DPH da predajca (EU) alebo colnik (USA).
Takže nemá žiadny význam objednávať z Ameriky, jedine z európskych pobočiek amazonu. Tak tam ešte pozriem.
A inak aký notebook by ste navrhovali s podobným výkonom ako MSI GT70? Samozrejme s Haswellom.
Videl som aj IdeaPad Y510p s 2x GTX 750M v SLI za nejaký liter (u nás).
A inak aký notebook by ste navrhovali s podobným výkonom ako MSI GT70? Samozrejme s Haswellom.
Videl som aj IdeaPad Y510p s 2x GTX 750M v SLI za nejaký liter (u nás).
Freedom comes at a price
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
k tej zaruke
niektore znacky uznavaju zaruku medzinarodnu
mam doma par veciciek kupenych abroad ale zaruka plati v kazdom obchode tej ktorej znacky na svk
otazka vtedy je, aka ta zaruka dlha je, ale dnes sa da dokupit zaruka uz na cokolvek....
ci sa ti oplati to neviem
i7 imho je dost precenovane....umelo
niektore znacky uznavaju zaruku medzinarodnu
mam doma par veciciek kupenych abroad ale zaruka plati v kazdom obchode tej ktorej znacky na svk
otazka vtedy je, aka ta zaruka dlha je, ale dnes sa da dokupit zaruka uz na cokolvek....
ci sa ti oplati to neviem
i7 imho je dost precenovane....umelo
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Na hry myslím i7 nepotrebujem, poraďte teda niečo podobné s Haswellom, ale na výber asi zatiaľ moc nemám.
Freedom comes at a price
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
herny NTB je podla mna hlupost najvacsieho zrna, lebo nie je ani moc herny (vykon) a ani moc notebook (vaha/prenosnost) a ani cena
radsej by som si kupil herny desktop, ktory by bezal 24/7 (ked si na intraku tak elektrina mfp) a NTB, ktory je lahky, prenosny a vydrz 8+ hodin, ktory budes pouzivat ako tenky klient a pripajat sa k desktopu, ak vykon nebude dostacovat
pretoze aj ked je herny notebook cool pre ostatnymi, ktori (nan) nemaju, tahat to stale so sebou je neprijemne
radsej nejaky fajny tenky ultrabook

radsej by som si kupil herny desktop, ktory by bezal 24/7 (ked si na intraku tak elektrina mfp) a NTB, ktory je lahky, prenosny a vydrz 8+ hodin, ktory budes pouzivat ako tenky klient a pripajat sa k desktopu, ak vykon nebude dostacovat
pretoze aj ked je herny notebook cool pre ostatnymi, ktori (nan) nemaju, tahat to stale so sebou je neprijemne
radsej nejaky fajny tenky ultrabook

...
Dobre ti radia, taku blbost ako herny notebook by som v zivote nekupil.
Poskladaj si najprv normal PC a zvysne peniaze odloz a dospor.. kup si nieco lahke a prenosne s dlhou vydrzou.
Poskladaj si najprv normal PC a zvysne peniaze odloz a dospor.. kup si nieco lahke a prenosne s dlhou vydrzou.
PC1: 2500K@4,5GHz/passive NOCTUA NH-D14 | 8GB | GIGABYTE 7850@1090/5700 2GB | 128GB SSD/1TB/NAS DS212j 2x1TB | ASUS P8P67-M PRO | Corsair HX 520 | Cooltek U3 | 22" Dell 2209WA
PC2: 2120@3,5GHz/active Gelid Tranquillo | 8GB | ASUS 6850 2GB | 1TB | ASUS P8Z77-V LX | Corsair VX 450 | Thermaltake Soprano | 23" LG Flatron IPS231
PC3: 8400@3,16GHz/DELL OPTIPLEX 755 SFF | 6GB | GTX 750 incoming ? | 64GB SSD | 17" Dell
PC2: 2120@3,5GHz/active Gelid Tranquillo | 8GB | ASUS 6850 2GB | 1TB | ASUS P8Z77-V LX | Corsair VX 450 | Thermaltake Soprano | 23" LG Flatron IPS231
PC3: 8400@3,16GHz/DELL OPTIPLEX 755 SFF | 6GB | GTX 750 incoming ? | 64GB SSD | 17" Dell
Notas na prácu čo ti treba do školy kúpiš do 400€. Za ostatné postaviš slušné PC
AJ keď osobne mám skúsenosť s hernými notebookmi od MSI a nemôžem povedať krivého slova. No častú prácu si za tým neviem veru predstaviť