seasonic ss-560km - problem pri zapinani
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2008, 15:09
seasonic ss-560km - problem pri zapinani
Dobry vecer,
V poslednej dobe mam coraz castejsie, teraz uz takmer pravidelne problemy pri zapinani pocitaca. Zdroj musim niekolkokrat odpojit od napajania a az potom sa ho podari "ozivit". Zaujimave na tom je, ze pri odpojeni a naslednom zapojeni do el. siete uz vobec nemusim stlacit tlacitko power na skrinke. Pocitac je vo vacsine pripadov uplne mrtvy ale niekedy sa stane, ze sa roztocia vetraky ale vobec nenabehne.
Da sa s urcitostou povedat, ze je to problem zdroja? Mohlo by byt teoreticky taketo spravanie zapricinene vadnou doskou, resp. ostatnymi sucastami pc?
V poslednej dobe mam coraz castejsie, teraz uz takmer pravidelne problemy pri zapinani pocitaca. Zdroj musim niekolkokrat odpojit od napajania a az potom sa ho podari "ozivit". Zaujimave na tom je, ze pri odpojeni a naslednom zapojeni do el. siete uz vobec nemusim stlacit tlacitko power na skrinke. Pocitac je vo vacsine pripadov uplne mrtvy ale niekedy sa stane, ze sa roztocia vetraky ale vobec nenabehne.
Da sa s urcitostou povedat, ze je to problem zdroja? Mohlo by byt teoreticky taketo spravanie zapricinene vadnou doskou, resp. ostatnymi sucastami pc?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: seasonic ss-560km - problem pri zapinani
50/50 doska vs zdroj
skús iný hocijaký zdroj a uvidíš, takto od boku sa to nedá
skús iný hocijaký zdroj a uvidíš, takto od boku sa to nedá
Spoiler: ukázať
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Rozpis komponenty a ci je nejake OC. Osobne to vidim na dosku
BTW co znamena ozivit? Rozpis to podrobnejsie...
A neviem ci to prave patri do tejto sekcie, tak si to daj presunut modmi do prislusnej
BTW co znamena ozivit? Rozpis to podrobnejsie...
A neviem ci to prave patri do tejto sekcie, tak si to daj presunut modmi do prislusnej
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
tak ja by som to skor dal na zdroj, ale samozrejme aj doska moze robit problemy. ked sa niekedy roztocia ventilatory, ako su zapojene? na zdroj ci na dosku?
Steam: michalsveto
Doska / zdroj - požičať od niekoho zdroj a vyskúšaj.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
-
- Používateľ
Spravil som screen z objednavky:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/672 ... apture.PNG
Skusim to napisat v bodoch, bude to prehladnejsie:
- Stlacim power - nereaguje.
- vytiahnem z el. siete a zasuniem, skusim stlacil power, vacsinou nereaguje.
- predosly krok opakujem vacsinou niekolkokrat a nakoniec sa pocitac zapne hned po zasunuti napajacieho kabla do siete
bez potreby stlacenia power.
Zapne sa vetrak na chladici cpu, ktory je napojeny a dosku, ale zapnu sa aj tie ktore su napajane priamo zo zdroja.
Z predoslej zostavy mam doma funkcny (len trochu hlucny) starsi 500w fortron. Dufam, ze to bude stacit.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/672 ... apture.PNG
Skusim to napisat v bodoch, bude to prehladnejsie:
- Stlacim power - nereaguje.
- vytiahnem z el. siete a zasuniem, skusim stlacil power, vacsinou nereaguje.
- predosly krok opakujem vacsinou niekolkokrat a nakoniec sa pocitac zapne hned po zasunuti napajacieho kabla do siete
bez potreby stlacenia power.
Zapne sa vetrak na chladici cpu, ktory je napojeny a dosku, ale zapnu sa aj tie ktore su napajane priamo zo zdroja.
Z predoslej zostavy mam doma funkcny (len trochu hlucny) starsi 500w fortron. Dufam, ze to bude stacit.
- Hunac
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Júl, 2008, 16:48
A nemoze byt problem v napajacom kabli ?
MB: MSI MAG X570 Tomahawk WIFI CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Arctic Liquid Freezer II 240 GPU: Sapphire NITRO+ RX 7800 XT Gaming OC RAM: 2x16GB G.Skill Trident Z Neo RGB @ 3600Mhz 16-19-19-39 SSD: Gigabyte Aorus Gen4 500GB SSD:Kingston KC3000 NVMe 2TB SSD: Samsung 860 QVO 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Jonsbo U5 + Noctua fans MONITOR: Dell AW3423DWF SOUND: Creative X-FI Titanium SPEAKERS: Onkyo HTX-22 HD KB: Corsair Strafe RGB MX Silent MOUSE: Logitech G502
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Ako to myslíš, že si to kábel občas rozmyslí a vytvori kontakt, a raz nie ?
- Hunac
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Júl, 2008, 16:48
Mozno nie priamo kabel, ale jeho pripojenie k zdroju. Na notebooku sa mi nieco podobne stalo, uvolneny pin v trafe. Zdroje sice maju masivnejsie konektory, ale pokazit sa daju aj tie.
MB: MSI MAG X570 Tomahawk WIFI CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Arctic Liquid Freezer II 240 GPU: Sapphire NITRO+ RX 7800 XT Gaming OC RAM: 2x16GB G.Skill Trident Z Neo RGB @ 3600Mhz 16-19-19-39 SSD: Gigabyte Aorus Gen4 500GB SSD:Kingston KC3000 NVMe 2TB SSD: Samsung 860 QVO 1TB PSU: Corsair HX1000 CASE: Jonsbo U5 + Noctua fans MONITOR: Dell AW3423DWF SOUND: Creative X-FI Titanium SPEAKERS: Onkyo HTX-22 HD KB: Corsair Strafe RGB MX Silent MOUSE: Logitech G502
- landrower
- Pokročilý používateľ
tak najprv by soom skusil druhy kabel, potom druhy zdroj ten 500w co spominas bude v pohode stacit na tu zostavu...
-
- Používateľ
Ahoj,
Dnes som sa k tomu konecne dostal, zapojil som stary zdroj a zatial to funguje bez problemov. Podla mojho neskuseneho nazoru sudim, ze mozem zdroj s kludnym svedomim poslat na reklamaciu.
Viete mi povedat ci im musim poslat aj kabelaz?
Dnes som sa k tomu konecne dostal, zapojil som stary zdroj a zatial to funguje bez problemov. Podla mojho neskuseneho nazoru sudim, ze mozem zdroj s kludnym svedomim poslat na reklamaciu.
Viete mi povedat ci im musim poslat aj kabelaz?
- landrower
- Pokročilý používateľ
zalezi od obchodu, ale skor by som povedal ze pre istotu hej