Dobrý večer,
Natrafil som na dosť čudný problém a potreboval by som odborný pomoc. Známemu som mal preinštalovat Win 8 na Win7 lebo s tým nevedel pracovať. Pri inštalácii win 7 som suverejne zmazal všetky disky (lebo bol iný systém súborov a boli tam aj nejaké disky od výrobcov a vôbec som nečakal, že môže nastať problém, co som pekne oľutoval) a rozdelil som mu disk na 3 partície. Ale problem nastal keď sa to všetko doinštalovalo a išlo sa spustiť do systému. Vtedy mi vyhodilo win 7 správu typu: inicializácia interaktívneho prihlásenia zlyhala, alebo niečo také. Zopakoval som to 4X no stále nič. Potom som skusil installnut Win XP no pri spúšťaní inštalácie mi vyhodilo modrú obrazovku s chybovými hláseniami, takže o inštalácii XP už ani neuvažujem. Preto sa pýtam odborníkov, čo teraz?
Dá sa vôbec nainštalovať na nové notbuky win 7 alebo je to nejako spojené to win 8 s doskou počítača, alebo kôli čomu to štrajkuje?
Lovil som nejaké veci na internete, no vyzerá to, že to asi nebude možné, takže ešte sa spýtam: Dá sa dať naspät win 8 na tento systém, aj keď nemám zálohované Disky od notbuku?
Ďakujem za akékoľvek reakcie, rady, tipy.
PS: Počítač je Intel E1-571 (Asus) a pri bootovaní z CD/DVD som musel prepnúť UEFI na Legaci BIOS (len tie dve možnosti boli na výber).
PS2: Po tom chybovom hlásení sa reštartuje PC pokúša s anačítať z HDD a potom s areštartuje a stále dookola.
Reinstall z Win 8 na Win 7
Re: Reinstall z Win 8 na Win 7
Skusil by som iny instalacny zdroj (WDS/USB/DVD). Jak pozeram tak ten ntb ma uz sietovku na architekture NDIS 6.3, cize ano, je mozne ze to ani nerozbehas, nakolko 6.3 pod Win 7 nejde.
PS: Preco si sa vobec do toho pustal? Pochybujem ze ta sedma je legalna, vie vobec tvoj znamy a ty zdravo rozmyslat? Legalny system, na ktory sa da zvyknut v priebehu par hodin nahradit ilegalnym bullshitom bohvie odkial? To bezne robis v zivote vsetko tak ze niekto stekne a ty skocis?
PS: Preco si sa vobec do toho pustal? Pochybujem ze ta sedma je legalna, vie vobec tvoj znamy a ty zdravo rozmyslat? Legalny system, na ktory sa da zvyknut v priebehu par hodin nahradit ilegalnym bullshitom bohvie odkial? To bezne robis v zivote vsetko tak ze niekto stekne a ty skocis?
.
Takto, absolútne som s tým nerátal, že niečo takéto sa mi stane, alebo že niečo take je vôbec možné, čož je moja vina samozrejme a ver, že to už ľutujem. Tá 7-ka nieje bohužiaľ a neviem, či tam mal tú 8-ku originál, no jednoznačne mu bolo jedno ako sám vravel čo tam bude, len nie 8-ka. Takže fakt sa to nedá dať do poriadku?
EDIT: skúsim sa známeho ešte spýtať, či nemá zálohu od toho týpka čo ho od neho kúpil. Není to nová mašina ani nič, neviem odkiaľ to nabral.
EDIT: skúsim sa známeho ešte spýtať, či nemá zálohu od toho týpka čo ho od neho kúpil. Není to nová mašina ani nič, neviem odkiaľ to nabral.
problémom je pravdepodobne ochrana , asi v biose , proti nelegálnemu softwaru.
Pri legálnom wine by ti to klasicky doinštalovalo - teda po zadaní správneho product key pri instalacii.
moznosť 1 : legálny win
2 : pri reštarte stláčať "escape" vyhodí ti červenú obrazovku, kde zvolíš without bootloader.
neviem ci to pôjde na asuse ale na lenove to šlo (btw myslel si acer)
spustí sa win a potom je to už na tebe ako to "poriešiť" ďalej s legálnosťou.
Pri legálnom wine by ti to klasicky doinštalovalo - teda po zadaní správneho product key pri instalacii.
moznosť 1 : legálny win
2 : pri reštarte stláčať "escape" vyhodí ti červenú obrazovku, kde zvolíš without bootloader.
neviem ci to pôjde na asuse ale na lenove to šlo (btw myslel si acer)
spustí sa win a potom je to už na tebe ako to "poriešiť" ďalej s legálnosťou.
No ale tak počítač vie už pri inštalácii presne identifikovať, či je ten key kupený alebo falošný? Skôr by som povedal, že nato sa vo väčšine prípadov príde až po aktualizácii softvéra nie?
EDIT: cd key mi vzalo, inak by ma s inštaláciou nepustilo ďalej, tak neviem
EDIT: cd key mi vzalo, inak by ma s inštaláciou nepustilo ďalej, tak neviem
Some BIOSes contain a "SLIC" (software licensing description table), a digital signature placed inside the BIOS by the manufacturer, for example Dell. This SLIC is inserted in the ACPI table and contains no active code. Computer manufacturers that distribute OEM versions of Microsoft Windows and Microsoft application software can use the SLIC to authenticate licensing to the OEM Windows Installation disk and/or system recovery disc containing Windows software.
aj mňa to prekvapilo, ale doba ide ďalej.
ten key ti samozrejme vzalo vrámci inštalácie.
aj mňa to prekvapilo, ale doba ide ďalej.
ten key ti samozrejme vzalo vrámci inštalácie.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Instaloval si to tak ze najprv si vypol uefi a tak si spustal setup?
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Skusal si vobec hladat riesenia pre tu hlasku ? Skusal si napriklad http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... =c03017711 ?
Ako dostat naspat Windows 8 na ten notebook :
1) zozen si niekde recovery DVD pre ten isty model.
2) daj notebook "vyreklamovat", otazne je ale ze kolko ti budu za obnovu OS uctovat.
3) objednaj si ho z https://store.acer.com/store?Action=Dis ... eID=acerna (neviem ale ci to nie je US-only sluzba), typicky ale tato sluzba stoji 20-30 euro.
Ako dostat naspat Windows 8 na ten notebook :
1) zozen si niekde recovery DVD pre ten isty model.
2) daj notebook "vyreklamovat", otazne je ale ze kolko ti budu za obnovu OS uctovat.
3) objednaj si ho z https://store.acer.com/store?Action=Dis ... eID=acerna (neviem ale ci to nie je US-only sluzba), typicky ale tato sluzba stoji 20-30 euro.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Naco obnovovat, staci si poziciat od niekoho alebo stiahnut W8 dvd a setup prejde bez problemov, setup si z UEFI si nacita licenciu sam.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
daxn2o: Asi máš pravdu, že to vzalo len preto. Skúšal som ten escape, ale nič to nerobí, na tu klávesu PC asi ani nereaguje :/
Mimiik: Dúfam že máš pravdu Skúsim to takto a keď to pôjde (což je asi posledná možné nestratová možnosť ) budem rád.
faugusztin: Popravde, nie nehľadal som, ale díky za tú stránku, ak sa už nič nebude dať robiť, tak kúpim to stamať.
Ďakujem chlapi všetkým, čo ste prispeli svojimi skúsenosťami, poskúšam to všetko a dám vedieť ako to dopadlo.
Mimiik: Dúfam že máš pravdu Skúsim to takto a keď to pôjde (což je asi posledná možné nestratová možnosť ) budem rád.
faugusztin: Popravde, nie nehľadal som, ale díky za tú stránku, ak sa už nič nebude dať robiť, tak kúpim to stamať.
Ďakujem chlapi všetkým, čo ste prispeli svojimi skúsenosťami, poskúšam to všetko a dám vedieť ako to dopadlo.