zdravim,
potreboval by som poradit s kupou SSD. disk bude vyuzivany cisto na databazu. nevyzadujem rychly zapis, ale potrebujem naopak rychle citanie a pristupovu dobu. mohli by ste ma, prosim, naviest na nejake modely, ktore by ma mohli zaujimat? cim lacnejsie, tym lepsie, kapacita by mohla stacit aj 120GB.
dik
SSD na databazu
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: SSD na databazu
Otazkou je aka databaza ? Kolko dat bude zapisovanych nan a tak. Ak to bude v beznych medziach (tj 1 az 5 GB/den), tak ti bude vyhovovat akekolvek SSD kapacitne vyhovujuce tvojim poziadavkam, pricom sa idealne obzeraj po tych co maju relativne vysoke zapisy pri 4k blokoch, kedze databazove zapisy su nahodne a nie sekvencne.
- killswitch
- VIP
momentalne ma databaza postgresql 40GB, ale rast uz bude velmi pomaly v radoch desiatok, maximalne cez sto MB za den. a ako som spominal, tak zapis nie je dolezity. data z databazy sa budu vyuzivat az o niekolko hodin neskor po zapise. bude sa ale vyhladavat v celej databaze, preto potrebujem co najlepsie citanie a najrychlejsi pristup.
uvazoval som o Samsungu 840, ale po prezreti nejakych testov sa mi nepozdava pristupova doba. nejaky vhodnejsi kandidat z tych "pomalsich" diskov, ktore sa tu moc neodporucaju?
co ten Crucial M500?
uvazoval som o Samsungu 840, ale po prezreti nejakych testov sa mi nepozdava pristupova doba. nejaky vhodnejsi kandidat z tych "pomalsich" diskov, ktore sa tu moc neodporucaju?

co ten Crucial M500?
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Skorej crucial m4 .
Samsung 840 maju tlc cipy s udajne vyssou vydrzou (prepisovanie) , ale to overi az cas .
Na vysoku pristupovu dobu si nemozem stazovat
Rozhodne ale kup 2ks a daj ich do raid 1 alebo pravidelny backup na hdd .
Samsung 840 maju tlc cipy s udajne vyssou vydrzou (prepisovanie) , ale to overi az cas .
Na vysoku pristupovu dobu si nemozem stazovat

Rozhodne ale kup 2ks a daj ich do raid 1 alebo pravidelny backup na hdd .
Spoiler: ukázať
- killswitch
- VIP
backup mam porieseny este pred zapisom dat do databazy, takze v bezpecnosti problem nevidim.
m4 uz je z tych drahsich. ma skor zaujimali tie lacnejsie modely, ktore by mohli pre moj ucel vyhovovat. asi si otvorim eshop a pozriem, co je najlacnejsie a skusnem vzdy nejake testy..ak by teda niekto nemal osobnu skusenost a nepodelil sa s nou
m4 uz je z tych drahsich. ma skor zaujimali tie lacnejsie modely, ktore by mohli pre moj ucel vyhovovat. asi si otvorim eshop a pozriem, co je najlacnejsie a skusnem vzdy nejake testy..ak by teda niekto nemal osobnu skusenost a nepodelil sa s nou

- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
neber žiadnu low variantu SSD
Samsung 840Pro
Plextor M5Pro
Corsair Neutron GTX
OCZ Vector/Vertex 450
Samsung 840Pro
Plextor M5Pro
Corsair Neutron GTX
OCZ Vector/Vertex 450
- killswitch
- VIP
neslo by to nejak aj zdovodnit, ze preco?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
pretože sa chovajú z dlhodobého hľadiska ako low
nieje nadto ked potrebuješ zapisovať a SSD si uzmyslí že si sa nazapisoval dosť a je čas na oddych
samozrejme vtedy ked to najmenej potrebuješ
niekedy je to dosť iritujúce
bral by som ich iba v prípade "uskladnenia" dát ako ich používania
nieje nadto ked potrebuješ zapisovať a SSD si uzmyslí že si sa nazapisoval dosť a je čas na oddych
samozrejme vtedy ked to najmenej potrebuješ

niekedy je to dosť iritujúce
bral by som ich iba v prípade "uskladnenia" dát ako ich používania