TV do 600E

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zwARO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00

TV do 600E

Príspevok od používateľa zwARO »

Caute, rodicia chcu novy tv

vyuzivanie len na TV signal, myslim, ze maju skylink

http://www.alza.sk/47-lg-47ln575s-d409869.htm

tatko pozeral tento, je v akcii v okey za 600E

je nieco lepsie, horsie... popripade na co si davat pozor? Plazma vs LCD?

3D je zrejme zbytocne a myslim, ze aj za to SMART sa plati zbytocne...

dik za rady
tarezni
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07

Re: TV do 600E

Príspevok od používateľa tarezni »

O trosku nizsie mas temu s nazvom Televízor do 500,-,je tam toho uz dost popisane a je zbytocne to tu znova riesit,skus si to prebehnut a ked ti nebude nieco jasne,kludne sem napis...
Telkac bez 3D kupis v pohode,no bez SMART uz asi nie.
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000
MaxPayne
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14

Príspevok od používateľa MaxPayne »

osobne by som zobral tento.cena viac nez dobra

http://www.talkive.sk//index.php?page=s ... 1&vmcchk=1
Spoiler: ukázať
Desktop PC
MB: MSI Z97S SLI Krait Edition
CPU: Intel Core i7 4770K @ OC 4,4 GHz - 1,23V (real 1,25V)
Cooler: Noctua NH-D15
GPU: GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix @ OC 2062/9500
RAM: Kingston Savage 2x8GB KIT DDR3 1600MHz CL9
SSD/HDD: Samsung 850 EVO 250GB + Samsung 850 EVO 500GB + Ext. WD 2.5" 750GB
Sound: HiFime Sabre 9018 USB DAC + Swissonic ASM7
PSU: Super Flower SF-550P14PE Golden King
Monitor: Philips BDM4350UC
Case: Fractal Define R4 Noctua Edition (5x Noctua NF-A14 FLX + 1x Noctua NF-A14 PWM)
Mouse: A4tech Bloody R7
Keyboard: Logitech G15 v1
Gamepad: Xbox One
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
zwARO
Používateľ
Používateľ

temu do 500 som cital, chlapec si zobral telku za 920,- :D potom tam bolo kupu "sraciek" o niceni zraku atd.

telka je pre rodicov, nebudem na tom pozerat ziadne full hd filmy z blurayov a bude cisto na tv signal

vzdialenost bude aj 4-5 metrov. chcu to mat zavesene na stene, cize ta velkost 50" je asi minimalna.

ale ten panasonic ma len HD, nie je to uz teraz slabota investovat do HD, moc sa nevyznam, tak kludne napiste

a rad by som vedel, nieco o plazma vs lcd. akurat co viem ja, ze plazma ma lepsie farby ale viac hreje a papa, telka ide tak 6-7 hodin denne (Starsi ludia :) )
tarezni
Používateľ
Používateľ

zwARO napísal: plazma ma lepsie farby
Lepsie,ako lepsie,ja mam LCDcko a farby mam krasne,ked kukam fakt peknu rozpravku,tak z tyh farieb odpadavam.
Signal TV je digitalny a teda sa budu kukat aj na FULL HD programy?Ak ano,tak urcite FULL HD,ale ak maju analogovy signal a telka v zivote film na kluci neuvidi,potom kludne staci aj HD.Este si zabudol povedat,ze aku telku mali doteraz,ak mali neake male CRTcko a prejdu na 50" telku s analogovym signalom,tak vec ze sa im obraz ani pri najmensom pacit nebude.
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000
zwARO
Používateľ
Používateľ

no maju crtcko, volaky panasonic max 80cm to ma
a signal som pisal, ze je cez skylink, hadam maju digtitalny (na streche mame antenu, resp ten tanier)
tarezni
Používateľ
Používateľ

No nevyznam sa v telke cez satelit,ci su len digitalne,alebo aj analog este.To by bolo dobre zistit,lebo plati to,co som napisal v predoslom prispevku.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

tarezni: Jedna vec je mat krasne ziarive syte farby a druha tie hnusne tlmene obycajne... vies, ako ked sa pozries von oknom, tie realne. Je jasne, ze animovana rozpravka bude vyzerat dobre aj preziarena, ale ako vyzera normalny obraz so zivymi hercami? Aby si nemal nieco taketo (Mars utoci). Nie kazdy chce mat tie preziarene farbicky, aj ked to vyzera dobre v obchode na policke a vedla je ta hnusna plazma s vyblednutym (citaj: spravnym) obrazom.

zwARO: Dost sa popisalo vo vedlajsom topicu, ako tu povedali, ale teda asi nechces telku za 900,- €. 4-5 metrova vzdialenost si ziada co najvacsiu uhlopriecku, ale na nic vacsie ako 50" nie su peniaze, takze celkom urcite 50". Spomenul si, ze sa bude pozerat Skylink. Pokial zanedbame par HD kanalov, tak v drtivej vacsine sa jedna o PAL, a teda plazma ponukne lepsi obraz (ako stare CRT).

Kedze na Panaka to nevyjde, skus Samsung. Ako zakladny model s Full HD ti vyjde PS51F5000 s cenou mierne nad 600,- € [link]. Je to uplne zakladna TV, nema 3D, Wifi, sietove funkcie, ani dalsie cacky-macky. Potom tu mame PS51F5500 s cenou 800,- €, alebo 760,- € za vystavny kus, co je imho dobra volba [link]. Tato seria uz ma toho o dost viac, pre porovnanie si pozri prehladnu tabulku uplne dole na tejto stranke.

Kebyze cena musi byt do 600,- € a ani o eurko viac, tak nezostava nic ine nez a) doplatit zo svojho vrecka, nech maju radost, alebo b) zobrat TV bez Full HD, co je na tu vzdialenost aj tak skoro jedno, ale stale to nevyda ani na najshitnejsiu 60" plazmu, takze skor by som zobral aspon nieco adekvatne tym peniazom. LG sa vyhni. Skoda, ze si neuchmatol takuto nejaku akciu niekde [klik].
zwARO
Používateľ
Používateľ

preco sa ma LG vyhnut?
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

coskoro bude recka F5500 na avforums.com
zatial by som bral panaka 50X60
http://www.avforums.com/reviews/Panason ... eview.html

zo 4m na 50" nerozoznas ani 1000x560 oproti fullhd
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Príspevok od používateľa STENLY »

tarezni napísal:...
anolog tu už nejaký ten piatok nie je :laugh:
starka prešla z 55cm CRT na 107cm Plazmu a obraz je aj bol napájaný cez DVB-T/C tuner a je nádherný... a ked sa zaplo STV1 HD tak to bolo ako obrázok :OO=
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
tarezni
Používateľ
Používateľ

zoom: Hah :D ty si dobry,ma ides presviedcat o tom,ze ja mam taky obraz,ako si sem postol,fakt si jednicka :good:
Taky obraz som dakde davno videl,najpravdepodobnejsie dakde v shope na policke,presne ako pises.Takze vidno aky mas prehlad o obraze,si ho akurat videl dakde vystaveny a ani za nic nepripustis,ze s takym obrazom sa da aj co to ponastavovat :hysterical:
Takze sa uz preber z toho nepekneho sna a nieco si nastuduj,alebo vybehni na dake dobre forum,ktore sa zaobera TV,lebo co tu trepes akurat dokazuje ako "velmi" sa tomu rozumies :facepalm: Pripadne si zi svoj sen dakde utiahnuty,ale nekaz realitu ludom,ktory potrebuju realny nazor,nie nazor zakomplexovaneho amatera.

STENLY: Predstav si,ze ja analog mam na monitore,UPC ho este zdarma ponuka pre vsetky ostatne TV v byte. ;)
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

By ti padla sanka, keby si Zoomovu tv videl :D
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... ro#p421820
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

Tarezni, pocuvaj, X rokov dozadu som u zooma bol, mal doma Pioneer Kuro a to bola trosicku ina paleta penazi ako 600eur, neviem co ma teraz ... teba nepoznam ale som absolutne hlboko presvedceny ze chlapcisko vie o telkacoch trosicku viac ako vies ty. On nikde nenapisal ze mas PRESNE taky obraz ako bolo linkovane (napisal "aby to nebolo nieco taketo..."), len to tvoje vyjadrenie o fantastickom obraze znelo tak velmi profesionalne ze ho mas minimalne kazdy mesiac skalibrovany sondami a podobne chapes ?

edit : a sakra teraz pozeram ze ma niekto predbehol. A ze si mal tvoje LCDcko skalibrovane, co ?

>> Signal TV je digitalny a teda sa budu kukat aj na FULL HD programy?Ak ano,tak urcite FULL HD
>> ale ak maju analogovy signal a telka v zivote film na kluci neuvidi,potom kludne staci aj HD

toto si absolutne profesionalne poradil. Este nam teda skus pomoct s tym, kolko FULL HD a nedajboze KVALITNYCH - teda nie s datovym tokom 6Mbit/s - signalov mas u nas k dispozicii. Respektive aspon povedz kolko mas mpeg4 signalov... Kvalitny fullhd signal napriklad z bluerayu vyzera tak ze 50Mbit/s mpeg4/h264. Ano vsetci uz vieme ze rodicia maju lavor na streche a chytaju nejaky sputnik.

Co s tym klucom ? Kazdy z nas ma filmov na kluci ze sa z nich moze pohnačkovať a co to hovori o kvalite ? Drtiva vacsina su sprostosti stiahnute z internetu, niekym nejako skompresovane a presamplovane, castokrat aj cam-ripy z kina. Co mi je platny fast and furious 6 s velkostou 1.4GB co ma hodinu aj tristvrte, ked jeho dynamicky rozsah na tej kamere z kina je asi tak tri expozicne kroky ?? A vidis, aj taky mam na kluci...

PS: automaticky predpokladam ze kazdy tvoj film na kluci je 40Mbit/s mpeg4 v kvalite minimalne blú-reju, ze ? Cize jeden film hodinku a pol mas na styridsat giga, ze ? A taketo mas vsetky filmy ze ? No vidis to, tak naco sem pleties kluc... to je absolutne irelevntne pre vyber rozlisenia 1920x1080 alebo 1280x720 zo vzdialenosti 5 metrov.

Apropo, ako bolo povedane z piatich metrov nerozpoznas teda vlastne nerozlisis fullhd alebo hd-ready.

PS2 : "ked kukam fakt peknu rozpravku,tak z tyh farieb odpadavam." to si asi myslel kreslenu v pocitaci (Brave, Šchrek, Lajon King...), nie hranu hercami ze ? Lebo prave take sa vyznacuju absolutne presne tym co si popisal, presytene umele farbicky all-around-the-place...
PS3 : byvas v Bratislave, tak len aby si si nemyslel ze to co pusta Orindž alebo úpécé je KVALITNY fullHD signal, okrem toho ze ho pustaju trikrat za rok, tak si dakedy skus zistit aky ma bitrate. Ja osobne ked pozeram fullhd veci tak absolutne nepriestrelne vnimam strasne kompresie na tom obraze - ale je to samozrejme lepsie ako PAL co tu mame dvesto rokov.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.

Návrat na "Nákupná poradňa"