Niekoľko otázok v kope najmä zdroj

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00

Niekoľko otázok v kope najmä zdroj

Príspevok od používateľa spencer »

Zdravím ľudia , potreboval by som objasniť pár veci čo mi vŕta hlavou za prvé teda :
1. : Mám athlon II x3 425 2,7GHz pretaktoval som ho na 3,4 GHz ale frekvenciu NB musím držať okolo 2000MHz ak pustím viac tak crash preto otázka znie v akých hodnotách kebyže idem na 3,6 GHz treba držať frekvencie NB a HT alebo ako hýbať s napätiami . tuším ich frekvencie sa menia spoločne s rastúcim FSB .
2. doska je ASRock > K10N78M - Mám v biose možnosť DRAM frequency - tu mám možnosti AUTO , 667 , 800 , 1066 a tuším aj 333 MHz , ale nech mením frekvenciu ako koľvek vždy sa pamäte riadia deličkou 1:1 v mojom prípade niečo okolo 275 MHz- FSB čiže DDR2 - mi v evereste ukáže reálný takt len 550 MHz . Ram sú to 800MHz a časovania som hodil na 6,6,6,18 ,2T . Ako teda zdvihnuť frekvenciu pamäti ? skúšal som dať FSB 400 MHz a znižiť násobiče CPU NB a HT na normálné hodnoty ako mám teraz ale pc nenabehlo ani len k časti botovania .
3. na mojej zostave číslo 2 kde je intel q6600 pretočený na 3,0GHz je tam 8GB ram DDR2 Zdro jFortron 600W mi crysis ide na 1680x1050 na vysoké detaily vždy nad 30FPS s grafikou HD5870 vapor x . zostava číslo 1 má 4GB DDR2 , Athlon II x3 425 na 3,4GHz , skúsil som namiesto 2GB čo tam je stále dať z druhej zostavi 4GB ram aby to bolo vyrovnanejšie , Zdroj fortron 400W a crysis mi na najmenších detailoch 1024x768 nejde ani tých 30 FPS pritom zvyšovanie detailov nemá moc veľký vplyv na pokles FPS a použil som rovnakú grafiku ako v druhej zostave , preto otázka znie buď kde môže byť problém keĎ má zostava oproti tej druhej taký malý výkon alebo Môže limitovať zdroj výkon grafiky ktorá vyžaduje 2x6pin napájanie a preto ide zostava tak slabo ? lebo len kôli tomu CPU sa mi nezdá že by mal byť tak radikálný Pád FPS , zdroj počujem pri záťaži ako tak mierne píska a trápi sa zrejme :laugh: . Crysis 1 ide tiež pod 30FPS a na nanižších detailoch čo absurdné , tuším na 8800GTX som ho hrával na max .
4. Aká by bola šanca odomknuť aj 4. jadro na proceosre a či sa mi oplatí zháňať dosku s funkciou unlock core ale s podporou DDR2 pamäti no a práve to neviem či aj také vôbec vyrabali alebo vyrábajú :/

EDIT: 600 W zdroj som teda skúsil a žiadný zázrak :/ dá sa teda povedať že CPU je skratka už slabé ?

EDIT : http://www.alza.sk/asrock-n68c-gs-fx-d333019.htm#popis a na bazoši je ešte lacnejšia vezmem ju uvidíme .

5. Ak by bol teda problémom zdroj , kúpili by ste menej žravú kartu alebo vykonnejší zdroj ? na stránke od karty som našiel že odporučaný zdroj je 500W , ale zatiaľ som sa ešte nedočítal že zdroj môže obmedzovať GPU výkon a tým limitovať celú zostavu ďakujem za odpovede ak nioektorú viete zodpovedať odpovedzte prosím s číslom otázky ku ktorej patrí diki , dnes možno ešte skúsim prehodiť zdroje ale neviem či budem mať čas a zajtra ide zostava 650W q6600 8GB DDR2 HD5870 preč tak potom už nebude z čoho vymieň§ať .
Spoiler: ukázať
Notebook Lenovo IdeaPad Gaming 3-15IMH05 Onyx BlackCPU :Intel Core i5 10300H Comet Lake RAM : RAM 24GB DDR4GPU : NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti 4GBSSD : SSD 512GBHDD :1000 GB HDD Sound cardFiiO E10 OlympusOS : Windows 10 64-bit Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš :evolveo wm430

Návrat na "Hardware všeobecne"