Problém s prehrievaním
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
Problém s prehrievaním
chlapi, dostal sa mi do rúk NB MSI CR600X, no mám problém s vysokými teplotami. Ano, procesor a GPU som prepastoval tak ako sa má, vyčistil som radiátor stlačeným vzduchom, ventilátor som držal aby sa netočil.
Problém je s tým, že keď spustím CPU-z, tak procesor je stále v BURNE, neklesne na IDLE. Ide o Intel Celeron T3000 1.8Ghz, a stále ide naplno. V BIOSe som žiadne šetriace funkcie nenašiel, dokonca som aj samotný BIOS updatol na najnovšiu verziu, no teploty sú stále vysoké a takty CPU sú na maxime... čo s tým chlapi ??
Windows 8 64bit
Ďakujem za odpovede, som v koncoch
Problém je s tým, že keď spustím CPU-z, tak procesor je stále v BURNE, neklesne na IDLE. Ide o Intel Celeron T3000 1.8Ghz, a stále ide naplno. V BIOSe som žiadne šetriace funkcie nenašiel, dokonca som aj samotný BIOS updatol na najnovšiu verziu, no teploty sú stále vysoké a takty CPU sú na maxime... čo s tým chlapi ??
Windows 8 64bit
Ďakujem za odpovede, som v koncoch
Spoiler: ukázať
Re: Problém s prehrievaním
CPU bez funkcie speedstep, takže žiadne zmeny frekvencie nečakaj.
Existuje softvérová cesta: http://www.overclock.net/t/308654/under ... -c2d-t7500 ,
no neodporúčam ju. Mne sa notebook v IDLE reštartoval pre nedostatočné napätie a znížením frekvencie si s teplotami
nepomôžeš.
Existuje softvérová cesta: http://www.overclock.net/t/308654/under ... -c2d-t7500 ,
no neodporúčam ju. Mne sa notebook v IDLE reštartoval pre nedostatočné napätie a znížením frekvencie si s teplotami
nepomôžeš.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- trojan4x4
- Používateľ
chceš povedať, že ak si do toho zoženiem nejaký bazárový procesor ktorý funkciu speedstep podporuje ? Tak by sa mal môj problém vyriešiť ?
skúsim tú apku
skúsim tú apku
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Procak aj ked ma vysoku frekvenciu ale nieje vytazeny zdaleka nedosiahne teploty burnu, skor skontroluj vytazenie cpu v OS, skus nejaky zatazovy test a hod vysledky.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
- trojan4x4
- Používateľ
Keďže batéria je vyšlahaná jak žito, fičím na nabíjačke, a power plan je na CPU nastavený maximálne na 50%, no ani to frekvenciou nepohlo. Momentálne zháňam od známeho nejaké iné kusy kremíku, takže uvidíme čo to spraví s iným HW...
No ak bežím s vloženou batériou a som zapojený na nabíjačke, tak tie teploty nie sú tak ukrutné. Ak idem bez batérie, tak to padá podľa záťaže...
No ak bežím s vloženou batériou a som zapojený na nabíjačke, tak tie teploty nie sú tak ukrutné. Ak idem bez batérie, tak to padá podľa záťaže...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Co mas s frekvenciou? Nechapes ze aj keby si mal procak na 4.5ghz tak moze mat v idle na tej frekvencii 45C a v burne 90?
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
- trojan4x4
- Používateľ
zaujímavé je to, že keď som na nete cez IE, tak sa nič nestane. Akonáhle spustím chrome, tak som do minúty v kŕči a pomôže len vytiahnutie power supply ...
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
no a ake mas vlastne teploty?
- trojan4x4
- Používateľ
teploty sú v pohode, najskôr som to pripisoval im, ale držia sa aj v týchto najväčších teplotách na 70°C...
išlo o to, že som do noťasu buchol W8. A neviem ako je na tom so supportom. Keď som spustil chrome, tak po minútke dvoch NB stuhol. Konec.
Neviem čo ďalej, zatial sa to neprejavilo znova, ale uvidíme ..
išlo o to, že som do noťasu buchol W8. A neviem ako je na tom so supportom. Keď som spustil chrome, tak po minútke dvoch NB stuhol. Konec.
Neviem čo ďalej, zatial sa to neprejavilo znova, ale uvidíme ..
- hopkok
- Používateľ
moze odchadzat ten NVIDIA chip co je na doske, myslim ze nejake mcp tam je
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
skús prime 95 na cpu , potom furmark na gpu aby si vylúčil HW závadu .
alebo to prebehni teplovzdušnou pištolov
alebo to prebehni teplovzdušnou pištolov
- trojan4x4
- Používateľ
fajn, a teraz po slovensky Mám to chápať tak, že mi môže teoreticky odchádzať GPU ? Akceleruje v pohode, COD4 som na tom hral, relatívne v pohode na to, že je to NB starý cez 3 roky...
Skúsim prime a aj ten furmark...
Prebehol som to stlačeným vzduchom, radiátor je čistý jak nový, pasta je tam nanesená MX2, všetko je dotiahnuté... teploty sú v pohode, vtedy som nevedel koľko °C je na chladiči, tak som to tipoval na overheating...
Skúsim prime a aj ten furmark...
Prebehol som to stlačeným vzduchom, radiátor je čistý jak nový, pasta je tam nanesená MX2, všetko je dotiahnuté... teploty sú v pohode, vtedy som nevedel koľko °C je na chladiči, tak som to tipoval na overheating...
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Neodchádza gpu , ale spoj medzi mb a gpu .
Pomerne častý jav u starších nb .
hopkok sa s tým zaoberá ak som dobre postrehol , povie viac
Pomerne častý jav u starších nb .
hopkok sa s tým zaoberá ak som dobre postrehol , povie viac
- hopkok
- Používateľ
preboha len nie teplovzdusna pistol Takto sprasenych notasov som uz videl
Skontroluj ci ti dobre sedi chladic na GPU, ak si pamatam byva tam teplovodiva hmota, ak si tam dal len pastu moze to robit problemy.
Edit: Ak to obcas vytuhne nemusi to byt chybou gpu zrovna.
Skontroluj ci ti dobre sedi chladic na GPU, ak si pamatam byva tam teplovodiva hmota, ak si tam dal len pastu moze to robit problemy.
Edit: Ak to obcas vytuhne nemusi to byt chybou gpu zrovna.