Speedfan uloženie nastavenia
Speedfan uloženie nastavenia
Ahojte ako uložím v speedfane nastavené otáčky fanov? Vždy keď si nastavím napr na 40% cpu fan tak to ide kým nereštartujem pc , potom sa zapne zase na 100% ..
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Re: Speedfan uloženie nastavenia
Doska je aka? V biose to mas ako nastavene? Mas zaskrtnutu automatiku v speedfane?
Doska je MSI Z68A-G45 (G3) v biose nemám nič nastavované a nemám zaškrtnuté auto pokiaľ myslíš tam pod configure ?
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
V biose si musis nastavit % napevno, nemozes mat na Auto. Inak v CPU pine mas pichnuty fan s PWM, alebo nie?
Tu si popozeraj, davnejsie som nieco malo postoval o speedfane: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 59#p890359
P.S: bios mas na doske aky?
Tu si popozeraj, davnejsie som nieco malo postoval o speedfane: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 59#p890359
P.S: bios mas na doske aky?
Ja mám v biose len smart fan target a to nejako moc nefachá mám tam click bios 2 , A cpu fan mám na doske v cpu pine na pwm , pekne sa dá regulovať akurát po reštarte ide zas na 100% :-/
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Mno CPU fan sa da pekne regulovat aj cez bios. Myslel som si, ze chces regulovat tie ostatne piny.
Ten Corator ma fan s PWM, tak neviem akoze ti to tam nejde. Skratka nastavis si teplotu a fan target a ide to. Bios som myslel, ze aku verziu tam mas, ci neni nahodou starsi
Daj screen z toho click biosu, ako to tam mas nastavene.
Ten Corator ma fan s PWM, tak neviem akoze ti to tam nejde. Skratka nastavis si teplotu a fan target a ide to. Bios som myslel, ze aku verziu tam mas, ci neni nahodou starsi
Daj screen z toho click biosu, ako to tam mas nastavene.
Nejde mi dať odtiaľ screen , ale nastavil som min otáčky 37,5 (škoda , že tam nieje 40) A tú teplotu som tam dal 65°C , teraz nvm keď dosiahnem 65°C tak sa začne točiť na 100% čo? Ideál keby sa potom zvýšil na max 60% , lebo pri 100% sa nedá ani hrať A já nemám ešte taký pekný bios ako ty na tej foto , takéto to tam mám akurát som nenašiel foto kde sa robí ten fan target http://www.tomshardware.com/reviews/z68 ... 025-9.html
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Ano ked dosiahne danu teplotu, tak sa roztoci na plno. Tak tam vyskusaj nastavit otacky napr. na 50% a teplotu zvys na 70-75st., neviem pokial to tam ide, nikdy som to nepouzival. Este si nenapisal aku mas verziu biosu
Ten bios poznam, mal som ho na P67A-GD65, screen sa tam robi tak, ze pichnes flashku do USB a tusim F11 ti screen ulozi na tu flashku. Skus stlacit F1, to by mala byt napoveda k jednotlivym funkcnym klavesom, ak si dobre pamatam
Ten bios poznam, mal som ho na P67A-GD65, screen sa tam robi tak, ze pichnes flashku do USB a tusim F11 ti screen ulozi na tu flashku. Skus stlacit F1, to by mala byt napoveda k jednotlivym funkcnym klavesom, ak si dobre pamatam
Aha ja by som to chcel mať tak nastavené nech to ide do 65°C na 40% a potom od 65C nech to ide max 60% a tú verziu biosu pozriem kde? V evereste to nevidím nikde
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
V evereste by to malo byt pod zakladnou doskou a bios. No ked to chces hentak, tak to treba rozchodit cez speedfan, popripade, ak mas doma nejaky odpor, tak to vyriesit pomocou neho
Verzia biosu je uvedena aj priamo v biose. Este by bolo dobre mat aj najnovsiu verziu speedfanu. Zisti najprv aky bios tam mas. Este by ma zaujimalo co mas zapojene v ostatnych sysfan pinoch a ktore z nich sa daju regulovat cez speedfan. Je dost mozne, ze PWM cez speedfan automaticky nezregulujes, ale len pomocou V.
Verzia biosu je uvedena aj priamo v biose. Este by bolo dobre mat aj najnovsiu verziu speedfanu. Zisti najprv aky bios tam mas. Este by ma zaujimalo co mas zapojene v ostatnych sysfan pinoch a ktore z nich sa daju regulovat cez speedfan. Je dost mozne, ze PWM cez speedfan automaticky nezregulujes, ale len pomocou V.
Verziu biosu mi tam píše len v10.0 a v sysfan pinoch mám nahodené oba gelidy zo skrinky no tie aj tak nejdu regulovať + jeden vetrák horný 12cm mám 3pinovy no dal som ho do 4 pinu lebo iný som volný nemal a ten ide regulovať. Speedfan mám najnovší.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Hm, divne. Na oficialnej stranke je najstarsi bios v11 ...ten by nebolo od veci updatnut na v11.2. Ovsem zalezi ci mas sandy, alebo ivy.
Trosku nechapem ako to mas zapojene. Na doske su nasledovne sysfan piny:
CPUFAN - 4pin
SYSFAN1 - 4pin
SYSFAN2 - 3pin
SYSFAN3 - 3pin
SYSFAN4 - 3pin
...tak co mas kde a ako zapojene?
Este by si mohol dat screen zo speedfanu, ktore piny vies vlastne regulovat...mam taky pocit, ze len prve 3 so spominanych, ci?
P.S: inak ked vsetko v speedfane nastavis a ulozis, mas ho vobec nastaveny, aby sa ti spustal pri starte OS?
Trosku nechapem ako to mas zapojene. Na doske su nasledovne sysfan piny:
CPUFAN - 4pin
SYSFAN1 - 4pin
SYSFAN2 - 3pin
SYSFAN3 - 3pin
SYSFAN4 - 3pin
...tak co mas kde a ako zapojene?
Este by si mohol dat screen zo speedfanu, ktore piny vies vlastne regulovat...mam taky pocit, ze len prve 3 so spominanych, ci?
P.S: inak ked vsetko v speedfane nastavis a ulozis, mas ho vobec nastaveny, aby sa ti spustal pri starte OS?
Ešte som nikdy neupdatoval bios , nvm či sa mám do toho púšťať. V CpuFan mám cpu fan , v Sys fan 2 mám predný gelid ktorý nemá pwm a v Sys fan 1 mám 12 cm vetrák čo mám na strope skrinky , ten ide regulovať zadný gelid ani neviem v ktorom sys fane mám Prikladám screen zo speed fanu.