Ahojte chalani,
idem na FEI-ku na STU, odbor automobilova elektronika..
v prvom semestri máme predmet "Algoritmizácia a programovanie", no a ja sa s programovaním moc nekamarátim...
obsah predmetu by mal byt takýto(mám to zo stránky FEI): Algoritmy, programy, programovacie jazyky. Klasický návrh programu zhora dole, rozklad problému na podproblémy. Premenné, výrazy, riadiace štruktúry. Príkazy vstupov a výstupov, údajové konštrukcie, smerníky, referencie. Štruktúrované programovanie: podprogramy, programové moduly. Dátové typy a ich špecifikácia, jednoduché a štruktúrované, statické a dynamické objekty, práca s pamäťou. Súbory dát, logický a fyzický pohľad na súbor, práca so súbormi.
Nuž, čo myslíte v čom budeme na začiatku programovať ? C alebo C++ ? Chodil som na elektro priemyslovku ale moc z toho programovania neviem, preto by som bol rád ak by ste mi poradili ktorý jazyk si mám pozriet (na strednej sme sa učili Borland C++)..
ak teda viete v čom začneme programovat..
a ešte by som bol rád ak by ste mi poradili akú knižku o danom jazyku si mám zohnať. Napr. niečo takéto o Céčku? http://www.martinus.sk/?uItem=29996
alebo rovno niečo o C++ ?
ďakujem
C/C++ kniha
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Sep, 2011, 16:37
C/C++ kniha
MB: MSI Z77A-GD55, CPU: Intel Core i5 3570K + Enermax ETS-T40-TB, RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, GPU: MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC, HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Green 1500GB 64MB cache, ODD: ASUS DRW-24B5ST/BLK/B/AS čierna, Case:Fractal Design Core 3000, PSU: Corsair TX650M
Re: C/C++ kniha
bude to C-cko, uplne zaklady, predpokladam ze taka skolska klasika - http://www.martinus.sk/?uItem=1486 - bude stacit (obsahovo urcite, je tam vsetko potrebne pre prvosemestrove programovanie a este kopec veci naviac ), ale nekupuj nic, radsej pockaj na prvu prednasku a tam sa dozvies, ake materialy ti treba..
ak chces zacat uz teraz, net je plny materialov, staci napisat do googlu nieco ako `zaciname programovat v c`
ak chces zacat uz teraz, net je plny materialov, staci napisat do googlu nieco ako `zaciname programovat v c`
CPU: i3 2120 + Gelid Tranquillo + UCTB12P MB: ASUS P8Z77-V LX VGA: Sapphire HD 7770 GHz Edition RAM: 8GB Crucial DDR3 1600MHz HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500GB PSU: Arctic Cooling Fusion 550W LCD: Benq G2420HDBL Case: Fractal R3 + UCTB12P
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 12. Feb, 2012, 11:47
Z C určite asi "Pavel Herout - Učebnice jazyka C" alebo "Petr šaloun - Programovací jazyk Cí pro zelenáče"
No a z C++ "Naučte se C++ za 21 dní" alebo "Stephen Prata - Mistrovství v C++"
Najlepšie začať s C.
No a z C++ "Naučte se C++ za 21 dní" alebo "Stephen Prata - Mistrovství v C++"
Najlepšie začať s C.
Spoiler: ukázať
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Nič nekupuj, na nete sú PDF-ká, na intrákovskej sieti je tiež kadečo.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Sep, 2011, 16:37
okey, chalani, ďakujem.
Tak počkam teda na prvú prednášku aby som videl ako to tam je
zatiaľ ďakujem
Tak počkam teda na prvú prednášku aby som videl ako to tam je
zatiaľ ďakujem
MB: MSI Z77A-GD55, CPU: Intel Core i5 3570K + Enermax ETS-T40-TB, RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, GPU: MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC, HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Green 1500GB 64MB cache, ODD: ASUS DRW-24B5ST/BLK/B/AS čierna, Case:Fractal Design Core 3000, PSU: Corsair TX650M