Formátovanie pamäťovej karty
Formátovanie pamäťovej karty
Ahojte. Vložil som pamäťovú kartu do pc a vypisujemi že pred použitím hu treba naformátovať. Lenže ja tam mám dokumenty, fotky... Nedá sa nejako táto hláška obísť?
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Re: Formátovanie pamäťovej karty
Neviem ako dnes, ale pred par rokmi, ked som brigadoval vo fotosluzbe, tak sem-tam k nam prisli ludia prave s takymto problemom. Na fotaku fotky videli, no na PC nic (alebo im davalo tu hlasku, ze treba naformatovat). Dufam, ze dnes sa s tym da pohnut, pretoze vtedy to prakticky znamenalo stratu udajov.
Aky postup by som si teda zvolil ja:
Ako prve skus tu kartu zapichnut do ineho stroja, mozno aj s inym operacnym systemom. Ak to nepomoze, tak teoreticky by si mohol skusit zapojit fotak cez USB do PC a pozriet, ci ta to takto nepusti ku kopirovaniu. Najidealnejsie by bolo ak by si mohol cez wifi/bluetooth posielat fotky priamo z fotaku. Ak nic z toho nepojde, tak este mozes skusit tu kartu prehnat cez nejaky soft na zachranu stratetnych/vymazanych dat, mozno ti to nieco najde (ale skor nie ako ano - no za skusku nic nedas).
Viac ma uz nenapada, mozno niekto iny pozna este ine moznosti.
Inac, najcastejsia chyba, co ludia robia, je, ze necitaju navod. Netvrdim, ze je to priamo tvoj pripad, ale z 90% ak nieco taketo nastane (vo fotaku fotky no problem, na PC nic) tak je to sposobene tym, ze clovek zasunul novu kartu do fotaka a nesformatoval ju. Vzdy ked sa da do fotaka uplne nova (nepouzita) karta, alebo karta, ktora bola pred tym v inom fotaku, je potrebne ju formatovat (priamo cez menu vo fotaku), aby sa tym vyhlo prave tymto problemom.
Aky postup by som si teda zvolil ja:
Ako prve skus tu kartu zapichnut do ineho stroja, mozno aj s inym operacnym systemom. Ak to nepomoze, tak teoreticky by si mohol skusit zapojit fotak cez USB do PC a pozriet, ci ta to takto nepusti ku kopirovaniu. Najidealnejsie by bolo ak by si mohol cez wifi/bluetooth posielat fotky priamo z fotaku. Ak nic z toho nepojde, tak este mozes skusit tu kartu prehnat cez nejaky soft na zachranu stratetnych/vymazanych dat, mozno ti to nieco najde (ale skor nie ako ano - no za skusku nic nedas).
Viac ma uz nenapada, mozno niekto iny pozna este ine moznosti.
Inac, najcastejsia chyba, co ludia robia, je, ze necitaju navod. Netvrdim, ze je to priamo tvoj pripad, ale z 90% ak nieco taketo nastane (vo fotaku fotky no problem, na PC nic) tak je to sposobene tym, ze clovek zasunul novu kartu do fotaka a nesformatoval ju. Vzdy ked sa da do fotaka uplne nova (nepouzita) karta, alebo karta, ktora bola pred tym v inom fotaku, je potrebne ju formatovat (priamo cez menu vo fotaku), aby sa tym vyhlo prave tymto problemom.
Desktop
Spoiler: ukázať
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Kartu nesformatuj, ale po vlozeni do PC spusti program Get Data Back, nechaj preskenovat celu kartu, a on zobrazi prakticky vsetko co na karte je, + to aj dokaze ulozit.. (ak smaozrejme karta nieje viac fyzicky poskodena, a ta hlaska vyskakuje pave preto..)
Ziadny iny postup Ti podla mna nepomoze, ani iny PC, ani ina citacka.. Karta ma poskodeny sub. system, aspon Win to tak detekuje, a to bude na kazdom PC...
Ziadny iny postup Ti podla mna nepomoze, ani iny PC, ani ina citacka.. Karta ma poskodeny sub. system, aspon Win to tak detekuje, a to bude na kazdom PC...
Spoiler: ukázať
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
plny suhlas s felipem
Get Data Back pohohol, ďakujem.
To hej. Hlavne keď nemáš vo foťáku internú pamäť.