ssd čítanie/zápis
ssd čítanie/zápis
čaute pred nedávnom som tu mal vlákno o kúpe ssd disku a nakoniec som sa rozhodol že si kúpim tento http://www.alza.sk/crucial-m4-128gb-d238304.htm
nainštaloval som znova celý os všetko funguje ale disk sa mi zdal byť nejaký pomalý tak som stiahol benchmark a ten to len potvrdil viete mi povedať že prečo je to tak môže to byť zným nastavením napr v biose lebo predtým som mal 2x500gb disky v raid 1 alebo to môže byť chibný disk i keď o tom pochybujem
skúšal som aj firmware update ale hned mi vyskočilo okno že žiadny ssd disk nepotrebujem fw update
poprípade by to mohlo byť aj chipsetom pretože mám starú asus dosku ktorá bola jedna z prvých čo zaviedla sata 3 porty tak neviem či ten marvell chipset je tam v poriadku
nainštaloval som znova celý os všetko funguje ale disk sa mi zdal byť nejaký pomalý tak som stiahol benchmark a ten to len potvrdil viete mi povedať že prečo je to tak môže to byť zným nastavením napr v biose lebo predtým som mal 2x500gb disky v raid 1 alebo to môže byť chibný disk i keď o tom pochybujem
skúšal som aj firmware update ale hned mi vyskočilo okno že žiadny ssd disk nepotrebujem fw update
poprípade by to mohlo byť aj chipsetom pretože mám starú asus dosku ktorá bola jedna z prvých čo zaviedla sata 3 porty tak neviem či ten marvell chipset je tam v poriadku
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Re: ssd čítanie/zápis
Kam si ho zapojil?
do sata 3 portu
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Daj screen z AS SSD Benchmarku.
nezdá sa mi to aby čítanie bolo pomalšie než zápis
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Teraz snad uz vies kde je problem, mas to tam cervenym
no a ako to mam napravit ???
postupoval som podľa návodu ale na tom marvell sata 3 radiči to jednoducho stále neide vkuse tam vypisuje chybu ale keď to pripojím na sata dva intelacky tak tam ide normalne aspoň myslým
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Jezis, to som prehliadol ...marvell je shit, to ti ani nepojde tak ako ma, pichni ho do modreho sata II portu
Ale hlavne, ze mas konecne AHCI ..uz to vyzera OK.
Ale hlavne, ze mas konecne AHCI ..uz to vyzera OK.
hej prave som si cital clanok http://techgage.com/article/battle_of_t ... ntrollers/ a ako som pozeral ten marvell je tam asi iba pre krasu alebo aby neboly vsetky sata porty rovnakej farby jedine co ostava kupit kontroler alebo novu dosku FML
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
na tých kontroleroch sú podobný mutanti ako ten marvell
a to nehovorím o obmedzenom počte PCIe liniek
jediné ozaj reálne riešnie je natívne sata3
na druhú stranu nijaká tragédia to neni pokiaľ neriešiš ten nižší read, čo je skorej psychologická vec
a to nehovorím o obmedzenom počte PCIe liniek
jediné ozaj reálne riešnie je natívne sata3
na druhú stranu nijaká tragédia to neni pokiaľ neriešiš ten nižší read, čo je skorej psychologická vec
Spoiler: ukázať
Podobny problem mam aj ja na "Marvell® PCIe SATA6Gb/s controller" na doske ASUS P7P55D-E EVO
SAMSUNG 830 256GB
zápis 203 a čítanie 243 a v recenziách na nete citanie nad 500 a zápis nad 400
SAMSUNG 830 256GB
zápis 203 a čítanie 243 a v recenziách na nete citanie nad 500 a zápis nad 400
Intel i7 4790K Delid [ 8-RADS!!! Water Cooling ] ★ Kingston HyperX 32GB ★ ASRock Z87 OC Formula ★ EVGAGTX980Ti Superclocked EK Water ★ Samsung 850EVO RAID-0 ★ HDD cca 10TB ★ Creative SB-Z ★ Asus 4K 32" LED ★ RAZER Deathstalker Ultimate ★ Logitech Z5450 THX ★ Enermax Platimax 1500W ★ Corsair 900D ★ ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ ★ D5 X-Res CSQ Pump ★ Phobya DC12-400 ★ 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 ★ 1x Black Ice GT Stealth 360 ★ 1x XSPC RX240 ★ 1x AC NexXxoS PRO II ★ 3x AC NexXxoS PRO I ★ 1x HX-CU1401V ★ Hose 13/10mm ★ UV Liquid ★ ...
WATER COOLING : CPU EK - Supreme LTX CSQ ★ D5 X-Res CSQ Pump ★ Phobya DC12-400 ★ 1x Phobya G-Changer 480 V1.2 ★ 1x Black Ice GT Stealth 360 ★ 1x XSPC RX240 ★ 1x AC NexXxoS PRO II ★ 3x AC NexXxoS PRO I ★ 1x HX-CU1401V ★ Hose 13/10mm ★ UV Liquid ★ ...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Ked nic ine treba najnovsie biosy a ovladace
Ale zazraky netreba cakat
A samozrejme AHCI rezim
Ale zazraky netreba cakat
A samozrejme AHCI rezim
Spoiler: ukázať