Hlučný HDD v novom notebooku ?
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
Hlučný HDD v novom notebooku ?
Už fakt neviem či je to len mojim uchom alebo som natrafil na zlý kus, alebo či to tak naozaj má byť.
Notebook mám v iddle režime v power saving móde, ventilator notebooku je na minimalnych otačkach všetko je tichučké len z HDD ide hrozný šum.... proste prehlučí to všetko a je to dosť otravné.
Je možné, že je tam vadný HDD alebo proste tieto disky v nových notebookoch vydávajú také pofiderné zvuky ?
Jedná sa NB MSI GE70 2OE a disk je tam 1TB 7200 RPM (device manager ho popisuje ako ATA HGST GTS ..... SCSI Disk device).
Dík.
Notebook mám v iddle režime v power saving móde, ventilator notebooku je na minimalnych otačkach všetko je tichučké len z HDD ide hrozný šum.... proste prehlučí to všetko a je to dosť otravné.
Je možné, že je tam vadný HDD alebo proste tieto disky v nových notebookoch vydávajú také pofiderné zvuky ?
Jedná sa NB MSI GE70 2OE a disk je tam 1TB 7200 RPM (device manager ho popisuje ako ATA HGST GTS ..... SCSI Disk device).
Dík.
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Re: Hlučný HDD v novom notebooku ?
7200rpm, neni sa co divit ze je hlucny, vymen za SSD a je po probleme
- Kknightley
- Používateľ
Takže je to celkom bežná záležitosť hej ? Ak by som tam praskol 128GB SSD mSATA vylúči sa ten problém že pojde HDD stále a bude taký hlučný ? niekde som čítal, že ak tam dám SSD na systém tak disk bude väčšinu stavu vypnutý a tym padom si myslím že by mal byť potichu v iddle režime, nie ?
- hopkok
- Používateľ
mSATA je blbost, jedine schopne riesenie, 1TB disk vymenit za SSD a ten TB dat namiesto mechaniky, mechaniku pouzivat cez USB, sam to tak uz roky pouzivam.
- Kknightley
- Používateľ
Aj máš na to nejaké oprávnené opodstatnenie, prečo nie mSata ale normálny SSD ? Rýchlosť ? Hluk ? Spotreba ? v čom je markantný rozdiel, nejak si to neviem upratať, toto načítané nemám ...
- hopkok
- Používateľ
Neviem, mSATA mi nepride vhodne, nikdy som to neskusal, takze neviem ani kde by si ho chcel pripojit. Mas tam volny mini slot? Vo vacsine bookov je iba jeden slot a v tom je wifina.
- Kknightley
- Používateľ
Mám 2x mSATA sloty oni totiž MSI z toho robia super raid a ine chlopotiny ... mňa skorej zaujíma výkonnostný rozdiel medzi SSD/mSATA. Aby som nešliapol do kaluže.
- hopkok
- Používateľ
Ak ma mSATA, skus ist do toho, rychlosti to ma dobre ako SSD co pozeram.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Ináč neskusal si nadtavit na tom disku AAM ? Ak ho podporuje tak mne to vacdinou pomohlo..
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- Kknightley
- Používateľ
A aké hodnoty používaš pri AAM ? Mne sa cez Crystal disk da nastaviť len Automatic power management, ak chcem zapnuť AAM tak sa mi nedá kliknúť na enabled, ako to riešievaš ty ?
Vyzerá to tak že AAM a TRIM features mi to nepodporuje ... :/
Vyzerá to tak že AAM a TRIM features mi to nepodporuje ... :/
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
njn ked nejde nastavit tak nepodporuje... takže s tym asi nic nespravis okrem vymeny.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10