Chladenie case z dola

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
Používateľov profilový obrázok
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00

Chladenie case z dola

Príspevok od používateľa Panoramix0903 »

Zdravim.

Riesim jeden problem. Potrebujem zvysit a zlepsit tok vzduchu v mojom case. Problemom je, ze jeho vyrobca nepocital s ventilatorom dolu vpredu. Predstavoval by som si tam 80x80 alebo 90x90. Potreboval by som ale nejaku redukciu, alebo nejaky sposob, ako ten ventilator uchytit. BuD na spodok case - je tam rovna plocha, a tym padom by tam mohol ist nejaky uchyt, ktory by sa tam nalepil, alebo potom mam miesto pod klietkou na disketovu mechaniku. Len to nemam ako uchytit pod tym. Potreboval by som nakopnut spravnym smerom. Ale chcel by som nejaky uchyt, ktory by bol vyrobeny original nejakym vyrobcom, nie zbuchany na kolene. Dik
mrsairus
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 31. Jan, 2006, 02:00

case

Príspevok od používateľa mrsairus »

tazko si to predstavit

daj nejake foto
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ

OK

Uz som to vyriesil. Pouzil som gumene skrutky, ak sa tak daju nazvat

http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=883&ca_id=16

a pomocou nich prichytil venitlator do otvorov v case. Boli tam 4 otvory, obdåznikoveho tvaru, pravdepodobne asi na klietku na disky. Ale guma tam vosla a aj sa vo vnutri roztiahla, takze tam ventilator drzi a este je aj odvibrovany. Len mam otazku. Radsej som tam dal aj gulatu mriezku, keby nahodou sa uvolnil nejaky kablik, aby mi ho ventilator nerozsekal. Ake navysenie hluku sposobi ta mriezka? Dal som tam ventilator Zalman 90x90, ale zda sa mi, ze huci viac ako Arctic-Cooling 90x90. Chladic je napajany 5V.
Marek
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Marek »

No zistis to jednoducho, ked je vetrak pusteny tak tam tu mriezku na cvhilu priloz, potom zas daj prec a rozdiel budes pocut. Ale ked bezi na 5V tak tam nejaky rozdiel nebude, mozno ze ziadny.
Bikermotyl
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Bikermotyl »

Ak je ta mriezka z materialu kruhoveho prierezu a nie moc husta (nieco teketo), tak tam rozdiel urcite pri 5V ani pri 7V nebude. Davnejsie som s tym trochu kolaboroval. Zalezi ale aj od samotneho fanu.
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa _skrat_ »

neboj sa, plastovy ventilator s takym vykonom ti kablik nerozseka, maximalne sa zastavi, alebo porusi izolaciu na kabli, co sice tiez nieje bohvieco, ale tak ak si upraces kable, nemusis sa toho bat a nevyse sa ti aj zvysi efektivnost vetrania case, kedze tam nebudu ziadne prekazky v podobe "volne pohodenych" kablov..
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ

Mriezka

ano, je to presne taka mriezka. Kable vyriesim omotanim spiralou a bude po probleme. Ale cakal som od toho ventilatora trochu viac. Stale mam na procesore A64 X2 4400+ 110W - 57 stupnov, ak ho zatazim 2x Prime95. Ale je pravda, ze vDaka tomu fanu dolu, po zatazi klesne rychlejsie teplota v case asi o tretinu casu. Chladic mam podla mna dobry. Je to Thermaright XP-90C s ventilatorom Arctic-Cooling 90x90 na 7V.

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"