Pretaktovanie Intel Core 2 Quad 2.4 Ghz
Pretaktovanie Intel Core 2 Quad 2.4 Ghz
Zdravím Vás.
Chcel by som sa vás spýtať na pretaktovanie procesora vynovenej staršej zostavy.
http://s24.postimg.org/ovbnyezud/1463033741_n.jpg
Chladič je nový a pri plnom zaťažení procesora teplota nestúpne nad 38 stupňov.
Základná doska Gigabyte GA-G31M-ES2L
Chcem sa opýtať na možné riziká, či to bude možné ako sa to robí keďže som ešte nikdy procesor netaktoval.
Za odpoveď vopred ďakujem
Chcel by som sa vás spýtať na pretaktovanie procesora vynovenej staršej zostavy.
Chcem sa opýtať na možné riziká, či to bude možné ako sa to robí keďže som ešte nikdy procesor netaktoval.
- pali987
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Jan, 2009, 15:28
Re: Pretaktovanie Intel Core 2 Quad 2.4 Ghz
tu mas myslim ze dost podrobny navod http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 34&t=45710
CASE:Corsair 400C Carbide CPU: Core I5 4670K MB: Asrock z87 extreme 3 RAM: Kingstone Hyperx Savage ddr3 4x8gb SSD: Kingston SSDNow UV400 240GB PSU: Corsair HX850 OS: Windows 7 Ultimate 64 bit LCD: HP LP2275w
- Tom2871989
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
ak to aj bios dosky umoznuje tak s nou zazraky necakaj nie je na to urcena
Ja som s tym procesorom (C2Q Q6600) dal v pohode 3.6GHz, len trebalo dost zdvihat napatie, co ide spolu so zvysenim teplot. Tych 3Ghz s tou doskou bude asi realne.
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
nerieš nič zvláštne...treba zistiť aký je tam násobič a frekvenciu FSB prispôsobiť, aby výsledne to vyšlo napríklad na 3GHz (bez akýchkoľvek zvyšovaní napätí a podobne ) a ak to bude stabilné, tak ešte na 3,2GHz a tam by som skončil
a na zisťovanie týchto info treba vyhrabať si v krabici manuál a pozrieť sekciu o BIOSE, kde bude kolónka o taktovaní a popise jednotlivých premenných a podobne
a na zisťovanie týchto info treba vyhrabať si v krabici manuál a pozrieť sekciu o BIOSE, kde bude kolónka o taktovaní a popise jednotlivých premenných a podobne
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Riešiť práveže treba, tá doska nie je určená na taktovanie, treba si dať pozor na napájanie. Ja osobne by som vyskúšal 3 GHZ na default napätí a vyššie ani nešiel. Nastav si všetky napätia na normal, ak to nastavíš na auto, bude si to samo pridávať. Zvyšok nechaj na default, zmeň FSB na 333 Mhz, CPU ratio daj na 9 a nastav frekvenciu RAM na 667 Mhz. Potom otestuj stabilitu. RAM budú síce trocha pretočené, ale tých pár Mhz by mali zvládať bez problémov a aj procák by nemal robiť problémy, aj to je trochu lepší kúsok. Takto by to malo fungovať pri troche šťastia bez problémov. Ak to bude stabilné, môžeš skúsiť ešte znížiť napätie procesora, môj šiel na 3 GHz na nižšom ako default napätí. Dúfam teda, že máš 800 Mhz RAM.
To je síce pekné ale ja som laik ..... môj ciel je nataktovať procesor na 3 ghz max 3.2 ale vy tu na mňa sypete pojmy .....a chalanisko čo mi poslal návod tak to už stručnejší návod nemohol byť mám v tom ešte väčší guláš ako som mal .....
- dendroid
- Sponzor fóra gold
A čo viac preboha chceš ? Aby som prišiel k tebe domov a urobil to za teba ? Ak máš záujem niečo robiť, musíš sa to predsa naučiť. Poslal som ti čo najviac stručný a presný návod, ako to nastaviť, nebudem si teraz ešte sťahovať manuál od tvojej dosky a pozerať si, ako presne máš tie veci označené v biose. Tie facepalmy si odpusti, nikto tu nie je platený za rady, ak sa ti nepáči, môžeš sa obrátiť inde. Hore máš link na návod, stačilo by si vyhľadať tie názvy, čo som ti poslal v mojom návode a máš to vyriešené. Nehovoriac o tom, že to máš popísané aj v manuále, tak si si to mohol nájsť sám, tých nastavení tam máš málo.
Daj mu Vcore takych 1.350V, pomocou fsb zvys takt na 3400Mhz, ramky drz ak sa ti da na def. frekvencii, povypinaj vsetky setriace kktiny, a tot tusim je vse.
i7 8700K@5GHz, Asus Rog Z370-F, 16GB DDR4 2800MHz, EVGA GTX 1080Ti FTW3, 3TB HDD + 256GB SSD M2, Corsair 850W, Cooler Master ML240L RGB, NZXT 450 case...
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Tiez by si si mohol precitat predchadzajuce prispevky. Na tej doske by som urcite napatie nezvysoval....
Ak to nie je este neskoro mozes si mrknut toto manik sa tam dostal na 4GHz ale mal lepsiu dosku a ramky 1066 nie 800MHz
http://www.youtube.com/watch?v=-JJr2Vnfs1w
http://www.youtube.com/watch?v=-JJr2Vnfs1w
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Aký konkrétny chladič?N-thx napísal:Zdravím Vás.
Čo si použil na "plné" zaťaženie?
teploty merané v akom programe?
Procesor je revízie B3 alebo G0?
Aký máš zdroj (konkrétny model)?
3 GHz (9x333) by si mal dosiahnuť bez problémov.
Určite najskôr skúšaj zdvíhať FSB bez zvyšovania napätia (na tej doske to môže byť problém), dostaneš sa na určitú stabilnú frekvenciu, ak bud estačiť, ok, ak nie, budeš musieť na vlastné riziko zdvíhať napätie.
Spoiler: ukázať