Zdravím
Nedopatrením vypršala platnosť self-issued certifikátu vo Win SBS 2011 .
Je rozumná možnosť ako predĺžiť platnosť certifikátu po jeho vypršaní ?
Na danom serveri beží exchange 2010 a file share na lokálnej sieti .
Pomocou webového rozhrania sa prihlasujem len ja a warningy o nedôveryhodnej lokalite vďaka self-issued cert. mi nevadia .
Vďaka za rady
Vypršala platnosť certifikátu - čo ďalej ?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Vypršala platnosť certifikátu - čo ďalej ?
jak nedopatrenim? vyprsala by ti tak ci tak. A ked si si certifikat robil sam, tak si ho rovnako vyrob znova, nie?xsi69 napísal:Zdravím
Nedopatrením vypršala platnosť self-issued certifikátu vo Win SBS 2011 .
Je rozumná možnosť ako predĺžiť platnosť certifikátu po jeho vypršaní ?
tak co potom riesis?xsi69 napísal:Pomocou webového rozhrania sa prihlasujem len ja a warningy o nedôveryhodnej lokalite vďaka self-issued cert. mi nevadia .
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Certifikát som ja nevytváral .
Dočítal som sa , že predĺžiť platnosť ne-expirovaného certifikátu je možné .
Bohužiaľ tento stihol expirovať .
Certifikát som ešte nevytváral .
Outlook vždy pri otvorení vyhadzuje warning o chýbajúcom/expirovanom certifikáte .
Mne toto nevadí , ale iným áno ...
Dočítal som sa , že predĺžiť platnosť ne-expirovaného certifikátu je možné .
Bohužiaľ tento stihol expirovať .
Certifikát som ešte nevytváral .
Outlook vždy pri otvorení vyhadzuje warning o chýbajúcom/expirovanom certifikáte .
Mne toto nevadí , ale iným áno ...
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
vytvoris ho zrejme cez exchange power shell, daj si do google create certificate a daj nazov certifikatu.
netreba zabudat power shell spustat ako administrator
netreba zabudat power shell spustat ako administrator
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Spusti znovu wizarda cez SBS konzolu.
PS: pouzivanie self-issued certu je prasacina na entu, mal by si sa uvedomit.
Ty by si sa nemal vyjadrovat k veciam o ktorych nemas ani parushiro napísal:<br abp="817">jak nedopatrenim? vyprsala by ti tak ci tak. A ked si si certifikat robil sam, tak si ho rovnako vyrob znova, nie?<br abp="818"><br abp="819">xsi69 napísal:Zdravím <br abp="815">Nedopatrením vypršala platnosť self-issued certifikátu vo Win SBS 2011 .<br abp="816">Je rozumná možnosť ako predĺžiť platnosť certifikátu po jeho vypršaní ?<br abp="820">tak co potom riesis?<br abp="821"><br abp="822">:-)xsi69 napísal:Pomocou webového rozhrania sa prihlasujem len ja a warningy o nedôveryhodnej lokalite vďaka self-issued cert. mi nevadia .
PS: pouzivanie self-issued certu je prasacina na entu, mal by si sa uvedomit.
.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Wizarda som už skúšal .
Má problém s tým , že na cisco routri je údajne povolené dhcp pričom to tak nieje .
Takže sa ani nedostanem ďalej .
Skúšal som aj zapnúť a vypnúť dhcp na routri , ale nepomohlo .
Zistil som , že poštu z domu si kontroluje viac ľudí ako som si myslel
Takže cert sa bude nakoniec kupovať .
Viete poradiť kde kúpiť lacnejší certifikát ?
Má problém s tým , že na cisco routri je údajne povolené dhcp pričom to tak nieje .
Takže sa ani nedostanem ďalej .
Skúšal som aj zapnúť a vypnúť dhcp na routri , ale nepomohlo .
Zistil som , že poštu z domu si kontroluje viac ľudí ako som si myslel
Takže cert sa bude nakoniec kupovať .
Viete poradiť kde kúpiť lacnejší certifikát ?
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
To by sa ale potom nemal k comu vyjadrovat.Snake napísal:Ty by si sa nemal vyjadrovat k veciam o ktorych nemas ani parushiro napísal: bla bla..
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
hehe vtipalci, na rozdiel od vas pouzivam sedliacky rozum...najprv riesim ze preco by som vobec mal nieco riesit, az potom sa zaoberam tym, ako to riesit. Nevyrabam si zbytocnu pracu, vy ano?
ked ma raz self-issued cert. tak si ho asi vyrobil sam, tak kde je problem? Alebo bol zase dakedy davno dakto v USA iniciativne debilny, a nazval to self-issued, aj ked to s tym nema nic spolocne?
Tak ma poucte, ked uz ste tak mudri
ked ma raz self-issued cert. tak si ho asi vyrobil sam, tak kde je problem? Alebo bol zase dakedy davno dakto v USA iniciativne debilny, a nazval to self-issued, aj ked to s tym nema nic spolocne?
Tak ma poucte, ked uz ste tak mudri
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Nebudem ta poucat, lebo tak sa v zivote nic nenaucis, vytvorit si certifikat rucne a pomocou wizarda su dve rozne veci, nakolko SBSko ma EntPKI formu ADCS, a je na to taky super speci Security Template, plus sa to zavadza do roznych systemov roli, vratane Exchangu.
.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
@xsi69: otazkou je co si predstavujes pod lacnym certifikatom.
Bavime sa o klasickom SSL certifikate ? V tom pripade to zavisi od toho, ci :
1) ci chces wildcard certifikat alebo bezny.
2) ci chces EV certifikat alebo bezny.
3) ci splnas urcite specialne podmienky .
Vysvetlenie bodu 3 - existuje Startcom Free certifikat, ktory ma ale urcite specificke podmienky. Overuje sa iba domenovy nazov a kontaktny email pre dany domenu podla whois, nic viac; nie je mozne takto ziskat wildcard certikat : http://www.startssl.com/?app=1 .
Ak ti staci bezny nie-wildcard certifikat, tak sa nasledne bavime o typickych cenach okolo $15/rok/certifikat. V pripade ze pozadujes wildcard certifikat, tak sa bavime o zhruba desatnasobnej cene, v pripade EV certifikatu o este vyssich sumach; vynimkou je znova StartSSL kde je logika cenotvorby trochu ina : http://www.startssl.com/?app=2 .
Bavime sa o klasickom SSL certifikate ? V tom pripade to zavisi od toho, ci :
1) ci chces wildcard certifikat alebo bezny.
2) ci chces EV certifikat alebo bezny.
3) ci splnas urcite specialne podmienky .
Vysvetlenie bodu 3 - existuje Startcom Free certifikat, ktory ma ale urcite specificke podmienky. Overuje sa iba domenovy nazov a kontaktny email pre dany domenu podla whois, nic viac; nie je mozne takto ziskat wildcard certikat : http://www.startssl.com/?app=1 .
Ak ti staci bezny nie-wildcard certifikat, tak sa nasledne bavime o typickych cenach okolo $15/rok/certifikat. V pripade ze pozadujes wildcard certifikat, tak sa bavime o zhruba desatnasobnej cene, v pripade EV certifikatu o este vyssich sumach; vynimkou je znova StartSSL kde je logika cenotvorby trochu ina : http://www.startssl.com/?app=2 .