Ahojte,
Uvazujem o kupe disku WD Red 4TB. Na webe sa vsak siria informacie, ze tento model ma opat problem s "load cycle count" tak ako tomu bolo u green serie. Vacsinou sa na to stazuju uzivatelia uz hotovych NAS (qnap, synology, netgear atd.) rieseni. Naproti tomu 3TB Red verzia tymto neduhom netrpi.
Ma ho niekto v desktope/domacom NAS aby mohol potvrdit, ze sa jedna o globalny problem? Pripadne to pomoze v rozhodovani ci radsej nezobrat 3TB verzia pripadne 4TB verziu od seagate.
Diky.
WD Red 4TB
- F242
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
Re: WD Red 4TB
Pokial si dobre pamatam, tak sa ta hodnota da zmenit a bolo po "probleme". WD utilitou.
Ano samozrejme ale to by uzivatelia na webe nemohli pisat, ze samotne WD nedoporucuje tuto utilitu na RED serii. Niektori ludia ju sice skusali bez problemov, ale kedze WD toto povazuje za waranty void tak prisli zrejme o zaruku. Navyse niekomu WD poslalo novu verziu wdidle, ktora nie je volne stiahnutelna
Nic to, zrejme skusim ten seagate. Ta RED seria vyzera podla webu dost poruchova.
Nic to, zrejme skusim ten seagate. Ta RED seria vyzera podla webu dost poruchova.
Takze predsa len som kupil ten WD RED, 3 roky zaruka je 3 roky zaruka.
Moje postrehy:
1. Disk vyrobeny v 09/2013 a timer mal nastaveny na 8s! Na webe su aj ludia co pisu, ze niektore disky vyrobene v 12/2013 maju uz timer vypnuty.
2. Vypol som timer cez wdidle3 1.05. Po boote do fedory vsak disk nesiel uspat cez hdparm -y
3. Nastavil som timer cez wdidle na 5min a disk sa taktiez neuspava . Ma niekto nejake napady?
PS: poprosim o presun do HDD sekcie.
Moje postrehy:
1. Disk vyrobeny v 09/2013 a timer mal nastaveny na 8s! Na webe su aj ludia co pisu, ze niektore disky vyrobene v 12/2013 maju uz timer vypnuty.
2. Vypol som timer cez wdidle3 1.05. Po boote do fedory vsak disk nesiel uspat cez hdparm -y
3. Nastavil som timer cez wdidle na 5min a disk sa taktiez neuspava . Ma niekto nejake napady?
PS: poprosim o presun do HDD sekcie.
Nemam pocit ze by vibracie alebo hluk boli vacsie nez stare ears/earx disky, ktore mam v stroji. Ono pri 7mich 3,5" diskoch sa dost tazko rozlisuje, ktory je ktory
Navyse sa mi uz podarilo sleepnut ten disk. Neviem ako som to spravil ale uz sa sleepuje. Spravil som pre istotu upgrade Fedory z verzie 18 na verziu 20 a stale to neslo. Nechal som to teda chvilu tak a po nejakych 2h googlenia, co by to mohlo sposobovat som to skusil znova sleepnut a uz to islo. Asi sa iba system potreboval adaptovat na novy disk, alebo cakal kym budem uplne zufaly.
Navyse sa mi uz podarilo sleepnut ten disk. Neviem ako som to spravil ale uz sa sleepuje. Spravil som pre istotu upgrade Fedory z verzie 18 na verziu 20 a stale to neslo. Nechal som to teda chvilu tak a po nejakych 2h googlenia, co by to mohlo sposobovat som to skusil znova sleepnut a uz to islo. Asi sa iba system potreboval adaptovat na novy disk, alebo cakal kym budem uplne zufaly.