Chcem ich zapojiť do dual channelu, podla manuálu:
Problém je ten, že Channel A nefunguje, fungujú mi len v Channel B (a to tiez CPUZ ukazuje len single nie dual).
Je možné, že Channel A nepodporuje také RAM aké mám alebo je vadný?
Ďakujem za radu.
Manuál k doske je tu:
ty si dobry vtak co je zvyraznene? pozri sa aku farbu maju sloty realne na doske
ak nie je doska schopna rozchodit tie RAM tak ako treba skus to reklamovat (to ci uspejes zavisi od toho kde si to kupoval ale kedze v CH A nejdu vobec a v CH B iba single mali by to zobrat)
Som myslel, že to zvýraznenie ukazuje, kde majú byť ramky.
Som úplne zabudol, že Asus prešiel pri Haswelle na zlato-čierne farby. Tak teraz už mi to dopaľuje...
Ok vyriešené, problém bol že jeden pin pod procesorom na doske bol divne ohnutý. Každopádne ďakujem za rady
A teraz, pre mna je dual channel dva žlté (resp. dva čierne) alebo podla manualu channel A (DIMM A1 a A2) a channel B (DIMM B1 a B2) ?
Tie ram mam teraz v A1 A2, a CPU Z ukazuje single. Dá sa to nejako otestovať?
cpuz vacsinou neklame este aj pri POSTe Ti ukazuje zapojenie..
Daj jeden modul do A1 a druhy do B1 a budes mat DC.
Otestujes to napr aida64, sisoft-sandra.. Pamatovu priepustnost.. V DC budes mat lepsie vysledky..
Sak on chce zapojit do Dual Channel, tak preto nemozu byt moduly v A1 a A2. Tak ich zapojil a hlasilo mu single channel.
V zapojeni do DC musia byt v A1 a B1 alebo v A2 a B2 - teda v rovnakych farbach slotov..